Prostat Nerededir

Prostat Nerededir :

Prostat pelvisin derinlerinde, mesanenin altında üretrayı çevreler, idrarın ve meninin penisten dışarıya doğru çıkmasına izin verir. Pubis kemiğinin tam arkasında kalan prostat rektum'un (rnakat) önündedir. Bu nedenle yapılan rektal muayene (ORE) sırasında bezin arka yüzü hissedebilir.

1966'daki bilim kurgu filmi Fantastic Voyage'da korkusuz kurtarma takımı yatürize edilmiş ve yaşamını tehdit eden bir kan pıhtısını ortadan kaldırmak üzere parlak bir bilim adamının dolaşım sistemine yerleştirilmişii.

Eğer komuta merkezi bu minik kahramanları profesör Benes'in prostatlsrı içindeki sorunu çözmek için güneye doğru gönderseydi, prostata ulaşmak içinin en kolay bölümü olurdu. Takımın en büyük başarısı Benes'in üretimi bağırsak ve cinsel faaliyetlerine zarar vermeden onun prostat problemini tedavi etme yolunu bulması olurdu,

Böbrek, karaciğer ve akciğer gibi bazı büyük organlar oldukça birbirlerinden ayrı, sessiz, güzel sokaklarda özel evlerinde yaşmalarına rağmen, prostat çılgınca bir anatomik kesişme bölgesinin merkezinde oturur. Buradaki organlar cinsel, üriner ve bağırsak faaliyetlerini birbirlerine yakın bağlantılarla yapmakta yükümlüdürler. Anayolların bağlantı noktalarındaki bir kaza gibi, bu yapılardaki ufak bir sorun zincirleme sorunlara neden olabilir. Bir sürücü ani bir fren yaptığında arkadan gelen araçlar tampon tampona dizilirler.

Bir hatta onarım çalışması olduğunda akan trafik yavaşlar. Prostat bei büyüdüğünde, enfeksiyon kaptığında ya da kötü huylu bir tümör geliştirdiğinde birden bire ereksiyon (seıtleşme) bozukluğu, idrar yapma sorunlan ya da bağırsak kontrolünü kaybetme gibi, hastalığın kendisinden veya tedaviden kaynaklanan korkutucu sorunlarla karşı karşıya gelir.

Rektal duvanyla prostatın arka kısmı arasında milimetrik boşluk vardır. Bu nedenle kanserli prostata uygulanan radyasyon tedavisinde rektum dir.

Prostat ve onun fonksiyonları ile ilgili terminoloji daha fazla kafa karışıklığına neden olması için kasten çoğaltılmış gibidir. Örneğin erik şeklindeki prostat bezi için "bezler" denmektedir (bir kişinin kafasındaki saçları için toptan "saç" denmesi gibi). Sıvı üreten torbaeıklardan oluşan bu mikroskobik bezlerin diğer bir ismi de acini'dir.

Prostat bu mikroskobik bezlere ek olarak, lifli doku ve kaslada desteklenmiş iç kanallar ağı da içerir. Ejakülasyon (boşalma) sırasında kas dokusu bir pompa gibi kasılır, penise doğru meni sıvısını gönderir. Buradaki görevi spermleri korumak ve savunmaktır.

NOT: Genellikle prostat bezini tarif etmek için ceviz örneği kullanılır. Genel büyüklüğü, şekilolarak benzemesine rağmen sert kabuğu kuru ve katı içeriği ile sağlıklı insan prostatına hiç benzemez. Yumuşak derisi, süngersi yapısı, yumuşaklığıyla küçük bir erik ergenlikten sonra prostatı tarif etmek için en iyi yoldur. Prostat kanseri ve prostat bezindeki büyümeleri genellikle yaşla birlikte ortaya çıktığı için, daha büyük, düzensiz görünümlü erik prostatı tanımlamada kullanılabilir.

Eğer mesane, üretra ya da üreterler zarar veren ışınlara maruz kalırsa kanama (radyasyon sistiti) ya da i1tihaplanma olabilir. Penisteki ereksiyon bölümleri veya erektil sinirler radyasyondan zarar görürse tedavi onarılamaz ereksiyon bozukluklarıyla sonuçlanabilir. İç üretra sfinkteri olarak bilinen kaslardan oluşmuş mesane boynu bezin üst kısmıyla -yanlışlıkla alt kısım olduğu söylenerek karıştırılır- bağlantılıdır. İki organ birleşme yerinde tam olarak ayrılamayacak şekilde birbirine geçmişlerdir. Prostat kanseri ameliyatında mesane boynu tam olarak temizlenmezse kanserli hücreler kalır ve tekrar büyürler. Kanseri tedavi etmek için prostatı tam olarak çıkarttığımızda dış üretra sfinkteri idrar tutma işlevini üzerine alır. Bu nedenle idrar kaçırmaya yol açmamak için kas yapısı korunmalıdır.

Prostat komşu dokularla birbirine geçtiği için prostat enfeksiyonu rektumda, perine (rektum ve skrotum arasındaki bölge) ve alt karın bölgesinde ağrılara, penis ucunda yanmaya sık sık idrar yapma ihtiyacına sebep olur. bilirler. Eğer mesane, üretra ya da üreterler zarar veren ışınlara maruz kalırsa kanama (radyasyon sistiti) ya da iltihaplanma olabilir.

Penisteki ereksiyon bölümleri veya erektil sinirler radyasyondan zarar görürse tedavi onarılamaz ereksiyon bozukluklarıyla sonuçlanabilir. İç üretra sfinkteri olarak bilinen kaslardan oluşmuş mesane boynu bezin üst kısmıyla -yanlışlıkla alt kısım olduğu söylenerek karıştırılır- bağlantılıdır. İki organ birleşme yerinde tam olarak ayrılamayacak şekilde birbirine geçmişlerdir.

Prostat kanseri ameliyatında mesane boynu tam olarak temizlenmezse kanserli hücreler kalır ve tekrar büyürler. Kanseri tedavi etmek için prostatı tam olarak çıkarttığımızda dış üretra sfinkteri idrar tutma işlevini üzerine alır. Bu nedenle idrar kaçırmaya yol açmamak için kas yapısı korunmalıdır.

Prostat komşu dokularla birbirine geçtiği için prostat enfeksiyonu rektumda, perine (rektum ve skrotum arasındaki bölge) ve alt karın bölgesinde ağrılara, penis ucunda yanmaya sık sık idrar yapma ihtiyacına sebep de olur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp