Pastil Ve Şekerlemeler Nasıl Hazırlanır?

Pastil Ve Şekerlemeler Nasıl Hazırlanır? :

Pastiller bitki tozlarının şeker ve yapıştırıcı bir etken ile karıştırılmalarıyla hazırlanır

Pastiller pişirilmekten çok kurutulurlar böylece bitki hassas esans yağlarını korumuş olur. Onlar boğaz ağrılarını ve ağız yaralarını giderme, veya uzun sürelerle mideyi kaplamak ve yatıştırmak için el altında bulundururlar. İlk ev yapımı öksürük damlalarımı hazırladığımda, gerçekten de tezgah üstü ilaçların zorbalığından kurtulduğumu hissettim.

Pastiller

Bu çocuklarla uygulanacak büyük bir projedir. Temizliğe yardımcı olması için masanın üstüne ve altına örtü yayın, sonra bitkisel oyun hamurunuzla eğlenin.j bardak tercih ettiğiniz kuru bitki (menekşe veya gül taç yapraklarını boğaz ağrısını yumuşatmak, nane yaprağı veya lavanta tomurcuğunu mide bozukluğunu hafifletmek, bağa yaprağını inatçı ağız yaraları için deneyin)Akçaağaç şurubu veya bal 
 
1. Bir havanda kuru bitkilerinizi toz haline getirin, sonra ince bir toz elde etmek için onları bir elekten eleyin.
 
2. Tozu sadece bir top oluşturmaya yetecek kadar akçaağaç şurubu veya bal ile karıştırın. Bir yapıştırıcı gibi etki göstermesi için kuru hatmi kökü veya sakız kitresi (sağlıklı besin satıcılarının pek çoğunda bulunur) gibi müsilajlı bitkilerin ilavesi de yardımcı olur. Kıvamı arttırmak için, her defasında Zı çay kaşığı bitki tozundan daha çok ilave edin. Toz haline getirilmiş şeker de fazlalık nemi emer ve karışımı tatlandırır, ve her defasında Zı çay kaşığı olarak ilave de edilebilir. İnce olarak doğranmış kavak tomurcuklarından bir tutam ilave etmeyi de göz önünde bulundurabilirsiniz. Lezzetinin kuvvetli olmasına rağmen, reçine pastilleri yapıştırmakta yardım eder, boğaz ağrılarını yatıştırır ve dolgunluğu giderir.
 
3. Karışım kendi şeklinikoruyabilecek katılığa eriştiğinde, Zı cm kadar çapında toplar halindeyuvarlayın. Hemenkullanın, veya mumlu bir kağıt ya da bir yemek kağıdı üzerine yayıpsertleşmeleri için 12 ila 48 saat bekletin. Bir defa sertleştiklerinde, pastiller ağızda daha uzun süre dayanacaklardır. Daha sonra kullanmak için pastilleri ayrı ayrı sarın. Serin kuru bir yerde saklayın.

Şekerlemeler

Eczaneden alacaklarınızın aynisi olan kendi öksürükdamlalarınızı hazırlamak kolaydır. Temel olarak bitkisel bir şekerleme hazırlamaya benzer.25 gr kuru bitki, kekik, kavak tomurcuğu veya zencefil gibi1 £ bardak su 800 gr rafine şeker
 
1. Bitki ve suyu kulplu tencerede birleştirin ve hafif ateşte 10 dakika kadar devamlı olarak yavaş yavaş kaynatın. Sıvıyı başka bir tencereye süzün.
 
2. Şekeri suya ilave edin ve kaynatın.Karışımı şekerleme termometresinde 130-132 C''''''''a ulaşana ve soğuk suya damlatıldığında katı bir top oluşturana kadar kaynatın.
 
3. Karışımı 25-35 cm''''''''lik iyi yağlanmış cam veya paslanmaz çelik bir pasta tepsisine dökün. Şeklini koruyacak kadar soğur soğumaz, kare şekerlemeler halinde kesin. Her şekerlemeyi ayrı ayrı mumlu kağıt ile sarın ve gerekli oluncaya kadar serin kuru bir yerde saklayın.
 
Değişiklik. Tentürle şekerleme hazırlamak için, tentürün 30 ml''''''''sini kuru bitki yerine kullanın, ve su miktarını % bardağa indirin. Yüksek ısı oğul otu ve nane gibi bitkilerde bulunan uçucu yağları harap eder. Tentürü kullanmanın en iyi yolu, şeker karışımının ateşten indirilip tepsiye dökülmeden önce basitçe ilave edilmesidir. Çam özü öksürük şekerlemesi yapmaya çalıştığımda, öz şekerden ayrıştı, ve yöntem hiçbir işe yaramadı. Yine de denemeye değer.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp