Pasif Konjesyone Ve Sentrilobüler Nekroz

Pasif Konjesyone Ve Sentrilobüler Nekroz :

Sistemik dolaşım bozukluklarının hepatik sonuçlarını, Morfolojik bir devamlılık sergilediklerinden, birlikte ele almak daha doğru olacaktır. Sağ kalp yetmezliği karaciğerde pasif konjesyone neden olur. Bu durum kalıcı olduğunda Sentrilobüler nekroz, nekroz alanlarında perivenüler fibrozis ile onurlanır. çoğu vakada, Sentrilobüler nekrozun tek klinik kanıtı serum aminotrasferaz seviyelerinde küçük yükselmelerdir. Bazen, hafif ya da orta derecede sarışıca neden olabilecek düzeyde parenkim hasarı meydana gelebilir.

Morfoloji

Sağ kalp yetmezliğinde, karaciğer hafif büyümüş, gerilmiş, syanotiktir ve kenarları yuvarlaktır. Mikroskobik olarak, Sentrilobüler sinuzoidlerde konjesyone gözlenir. Sentrilobüler hepatositler, zamanla, atropin hale gelerek, karaciğer hücre kordonlarının belirgin şekilde incelmesi ile sonuçlanır. Kronik ağır konjestif kalp yetmezliğinin nadir rastlanan bir komplikasyonu kardiyak s lerozdur. Genelde Sentrilobüler olan karaciğer fibrozisinin bu pat temi tipiktir. Hasarın derecesi genellikle siroz tanımını tam olarak karşılamasa da kardiyak siroz terimi bu durumlarda kullanılan tarihsel bir terimdir. Sol kalp yetmezliği ve şok karaciğerde perfüzyonu azalmak na ve hıpoksiye neden olur. Bu durumda, 10bülün san ral bölgesindeki hepatositler iskemik nekroza uğrarlar.

Periportal bölgedeki canlı hepatositler ile parenkime Sentrilobüler bölgesindeki nekrotik hepatositler arasında keskin bir sınır vardır. perfüzyonu azalması ve retrograd konjesyonen kombinasyonunun, Sentrilobüler hemorajik nekroz oluşturmada sinerjistik bir etkisi vardır . Karaciğer, eskiden beri "nutmeghindistan cevize" karaciğer olarak adlandırılan, Sentrilobüler bölgelerdeki nekrozu ve kanamayı yansıtan benekli bir görünüm alır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp