Ozon Yağının Kullanımı

Ozon Yağının Kullanımı Yapılırken İlk Olarak İstenilen Bölgeye Damla Damlatılarak Masaj Yapılır. Ozon Yağı Sayesinde Cildiniz Çok Güzel Bir Görünüm Alacaktır.Ozon Yağı İle İlgili Detaylı Bilgiler Aşağıdaki Makalede Yer Almaktadır.

Ozon Yağı Kullanım Şekli

Aft ve ağız yaralarında bir iki damla ozonlu yağ pamuğa damlatılarak ağız içi silinir yada küp şeker üzerine damlatılıp pastil gibi emilebilir. Selülit ve varis için bileklerden yukarı doğru masaj yapılarak uygulanmalıdır. Uçuk ve dudak çatlakları için gece yatmadan önce sürülmelidir. Pişik ve kızarıklıklarda bölgeye uygulanmalı uzun süre su ile temas edilmemesi sağlanmalı, en ideal gece uygulanmasıdır.

Sinir sıkışmaları eklem ve kas ağrılarında yedirilerek masaj yapılmalı gün içerisinde tekrar edilmelidir. Cilt bakımında hücrelerin yenilenme sürecini desteklemesi için gece yatmadan önce birkaç damla ozonlu yağ cilde tatbik edilmeli ve sabaha kadar beklemelidir. Uygulandığı bölgede kan akışını sağladığı için ağrılardayorgunlukta uygulanmalıdır.

Açık yara ve yanık üzerine uygulamalarda kısa sürede başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Açık yara üzerine tatbiki yine birkaç damla damlatılıp bölgenin sarılması şeklinde olmalıdır. Kızarıklıklar ve alerji içinde kullanılmaktadır. Saç derisinde kaşıntı ve pullanmayı günlük düzenli kullanımlar sonunda gidermektedir. Sedef-egzama gibi birçok alanda kullanımı mevcuttur.

Yapılan bilimsel çalışmalara göre “ozonlu yağ” kullanımından sonra en belirgin duygu kişinin kendini daha iyi ve zinde hissetmesidir. Uzun süreli korunabilmesi için her kullanım sonrasında ağzı kapalı olacak şekilde buzdolabında saklanmalıdır. Dondurucu bölüme konmamalıdır.

OZONLU YAĞIN TARİHİ

Doğal olarak beliren ozon gazı dezenfektan ve arındırıcı olarak ilk 1881 de kullanıldı. 1926 da, Berlin‘deki Kaiser Institute‘ ten Dr. Otto Warburg kanserin sebebinin hücresel boyuttaki oksijen eksikliği olduğunu duyurdu. 1931‘de Nobel Tıp Ödülünü, ardından tekrar 1944‘te aynı ödülü kazandı. Tıp dalında 2 Nobel Ödülü kazanmış tek kişidir.

1950‘lerin başlarında, ABD‘de ozonlanmış yağ sıvı yağın bir formu olarak pazarlanmaya başladı. Yara temizliğinde dezenfektan olarak büyük takdir topladı. Fakat o zamanlar ticari kullanıma uygun olmadığı için rabet edilmedi. O günlerde ozon jeneratörleri yeteri kadar güçlü değildi ve zeytinyağı yeterli seviyede ozonlanamıyordu.

OZONLANMIŞ YAĞIN ETKİLİ OLDUĞU RAHATSIZLIKLAR

Ozonlanmış yağ Avrupada yüzyılardır deri rahatsızlıklarını yatıştırmak ve tedavi etmek için kullanılmaktadır. Sır, ozonun çok saf zeytin yağıyla birleştirilmesindedir. Çünkü ozonlanmış yağın değişimleri çok hızlıdır ve etkisini birkaç günde gösterir.

Ozon, lezyonlardaki oksijen stoğunu arttırır. Yara tedavisini ilerletip hızlandırır. Bacteria, fungi , fotozoa gibi virüsleri yok eder. Bu mikroplar genellikle anaerobiktir. Oksijene aç ortamda gelişirler. Ozonla ( oksijenin çok aktif hali ) temas ettiklerinde hücre duvarları yok olur. Ozon bunu sağlıklı hücrelere ve dokulara zarar vermeden başarır.

Ozonlanmış yağ;

egzema, kesikler, yanıklar ve güneş yanıkları, mantar enfeksiyonları, bacak ülserleri, yatak yaraları, hemoroidler, arı sokmaları, böcek ısırıkları, akne gibi cilt kaynaklı rahatsızlıklarda kullanılabilir. Ayrıca soğuk aldıysanız göğsünüze masaj da yapabilirsiniz.

Akne;

Yüzünüzü yıkadıktan sonra sonra günde iki kere ozonlanmış jeli uygulayın. Ozonlanmış jel yüzünüzdeki dolaşımı arttırır ve gün içerisinde karşılaştığınız zararlı toksinlerden arınmak için yardım eder.

Sporcu Ayakları;

Temiz ve kuru ayağınıza günde 2,3 kere uygulayın.Ayak mantarlarını ayağınızdan uzak tutar. Çürükler; Ozonlu jeli çürüğe uygulayın. Ağrıyı azaltır, hücre dokularını iyileştirir, iyileşme sürecini hızlandırır.

Kesikler, yaralar;

Ozonlu jel her türlü cilt yarası ve sıyrık için birebirdir. Çünkü mükemmel bir antiseptiktir. Çok hafiftir kesinlikle acı yapmaz, günde iki kez uygulayabilirsiniz..

Kepek ve kafa derisi problemleri;

Saçınızı yıkayın. Daha sonra ozonlu jeli saç derisine uygulayın.Derinin içerisine doğru masaj yapın. Eğer mümkünse saçlarınızı hafif sıcak bir havluyla sarıp 1 saat bekletin.

Egzema;

Günde 2 kez derinizdeki etkilenmiş bölgelere uygulayın. Lipodermic banyo için 1 çay kaşığı ozonlu jeli suya katın.

Pişik;

Pişik olan yerlere uygulayın. Acıyı ve yanmayı durdurmaya, iyileştirme yardımcı olur. İyileşene kadar günde 2 yada 3 kez uygulayın. Bebeğinizin banyosuna birkaç damla ozonlu jel katmayı unutmayın.

Baş ağrısı;

Ağrıyan bölgenize 1-2 damla ozonlanmış jel ile masaj yapın.

Hemoroidler;

Tahriş, kaşıntı ve ağrıyı azaltmak için anal bölgeye ozonlanmış jeli uygulayın. İyileşene dek günde 2-3 kez tekrarlayın.

Sinek ısırıkları ve arı sokmaları; Ozonlanmış jeli etkilenmiş bölgeye ovarak uygulayın. Kaşıntıyı çabucak yok eder. Bir antiseptik gibi davranır. Acıyı azaltmaya ve iyileştirmeye yardım eder.

Kas Ağrıları; Spazm, kramp ve ağrıları iyileştirmek için etkilenmiş bölgeye yavaşça masaj yapın. Ozonlanmış jel özellikle sırt ağrıları ve boyun ağrıları için birebirdir.

Tırnak mantarı;

Tırnağı mümkün olduğu kadar kesin. Sonra ozonlu jelle ovun. Mantar oksijen olan yerde yaşayamaz,Günde iki kez uygulayın.

Ter ;

Ozonlu jel , hafif, çok etkili bir deodorant olarak kullanılabilir. Hassas koltukaltı dokularını tahriş etmez.

Güneş yanıkları;

Ozonlanmış yağ güneş yanıklarından hemen kurtulmanızı sağlar.Kabarmaları engeller.

Çatlak Dudaklar;

Ozonlu jeli dudaklara uygulayın.Çabuk ve kesin sonuç.

Yorumlar

  • Ays**** Bar***
    6 yıl önce
    Vitiligo tedavisinde kullanmak için önerirmisiniz
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Vitiligo, normal deri görünümünde, pigment kaybı nedeniyle düzensiz beyaz alanların bulunduğu bir deri durumudur. Detaylı ürün bilgisi için linki tıklayabilirsiniz Bilgi Hattı: 0224 234 56 78

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp