Nasır İçin Şifalı

Nasır İçin Şifalı :

Nasırın bitkisel tedavisi,el ve ayaklarda beliren nasırların tedavisine yardımcı olan bitkisel yöntemler hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.Nasırın bitkisel tedavisi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için aşağıdaki makalemize göz atmanız yeterli olacaktır.

Derideki boynuzsu tabakanın kalınlaşmasıyla el ve ayaklarda deride meydana gelen sertliktir. Nasırlar genellikle köklü ve köksüz olmak üzere iki cinstir.

Köksüz nasırlar genellikle yüzeysel, ortalarında kabarıklık olmayan ve nadiren ağrılı nasırlardır. Köklü nasırlar ise alt deriye ulaşmış nasırlardır ve ağrılıdır. Basit tedbirlerle tedavisi mümkün olmayıp uzmanlarca çıkarılması gerekir.

Basit nasırlar için uygulanabilecek bitkisel tedavi yöntemleri:

- Yarım domatesi yatmadan önce nasırın olduğu bölgeye koyarak üstünü sarın. Ayağınızı tamamen havasız bırakmamaya özen gösterin. Ertesi sabah nasırın kabarmış üst derisini dikkatli bir şekilde temizleyin. Nasırın durumuna göre 4-8 gün bunu her gece yaparsanız nasırın büyük ölçüde küçülüp kaybolduğunu görebilirsiniz.

- 3-4 diş sarımsak iyice dövülerek bir çay kaşığı zeytin yağı ile karıştırılır. Bu karışım nasır iyileşene kadar nasırın üstüne sürülür. Nasırın zamanla küçüldüğünü görebilirsiniz.

- Ütülenmiş veya kaynar bir suya konarak 4-5 dakika bu suda tutulan bir lahana yaprağını nasırın üstüne sararak da yukarı işlemi yapabilirsiniz.

Hijyene önem verilmesi ve nasırlı bölgenin mikrop kaparak istenmeyen sonuçlar doğurmasının önlenmesi önemlidir.

Kürek çekme veya müzik enstrümanları çalma gibi tekrar eden hareketlerden dolayı nasırlaşmaya yatkınlığınız varsa, ellerinize düzenli olarak meşe kabuğu losyonu veya gül kremi sürün.

- Ağrılı sert deriyi rahatlatmak için, ayaklarınızı 5 ml lavanta yağı eklenen bir leğen suda bekletin. Kuruttuktan sonra badem yağına karıştırılmış biraz lavanta yağıyla (bir tatlı kaşığı badem yağına beş damla lavanta yağı) masaj yapın.

- Nasırları, içlerinde herhangi bir iltihap varsa çıkarmak için, ezilmiş sarımsak veya taze soğanla ovun.

- Ayaklarınıza sinirotu yapraklarıyla masaj yapmak veya ayaklarınızı meşe kabuğunu kaynatarak hazırladığınız suda ıslatmak, deriyi güçlendirecektir ve bu da etkili bir nasır önleyici tedavi olacaktır.

Nasır İçin Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:

Kuru incir. Kına, Kayakoruğu otu, Domates, Patlıcan tohumu

Hazırlanış Şekli:

- Dilimlenmiş kuru incir üzerine kına serpilir. Hazırlanan dilimler, ılık su pansumanından sonra nasır üzerine konarak bandajlanır.

- Kayakoruğu yapraklarının üst zarı çıkarıldıktan sonra nasırın üzerine konur. Bu tedaviye başlanmadan önce nasırlı mahal ılık su ile masaj yapılarak yumuşatılmalıdır.

- Kesilen taze domates dilimleri yarım saat ara ile nasırın üzerine bırakılarak bandaj yapılır.

- Patlıcan tohumları suda pişirildikten sonra, sıkılarak süzülür. Elde edilen posaya kına ilave edilerek lapa kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Pansumandan sonra hazırlanan lapadan, nasıra sürülerek bandaj yapılır.

Ayaklardaki Nasıra Gereken Şifalı Bitkiler:

Damkoruğu, Eşek marulu (Eşek hıyarı), Sarmısak, Tuz, Soğan suyu

Hazırlanış Şekli:

- Damkoruğu usaresi sarımsakla karıştırılarak nasır ılık suda yumuşatıldıktan sonra sürülür.

- Damkoruğu bitkisinden çıkan büzüştürücü usare nasır üzerine merhem şeklinde sürülür.

- Eşek marulunun yaprağı haşlandıktan sonra, bir miktar soğan suyu ilave edilir. Elde edilen merhem tedavi müddetince gün aşırı nasır üzerine sürülür.

- Damkoruğu taze iken nasırın üzerine konulup ayak sarılır.

- Sarmısak havanda dövüldükten sonra, tuz karıştırılır. Elde edilen macun nasıra sürülür.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp