nasır ilacı fiyatı

Daha ziyade el ve ayağın sürekli olarak sürtünmelere uğrayan noktalarında üst derinin kalınlaşması ve sertleşmesi ile meydana gelen ve basılınca ağrı veren sertleşmiş deri tümseğine "nasır " denir. Nedeni, nasırlaşan bölgeye yapılan basınç ve sürtmedir. Ayakta görülen nasırlara çoğunlukla sıkı ayakkabılar neden olur. Derinin boynuzsu tabakasının, uzun süre devam eden basınç veya sürtünme sonucu, belirli bölgelerde kalınlaşması. Tepesi içeri bakan bir piramit şeklindedir. Geniş bölgede meydana gelen sertleşme koruyucudur, fakat küçük olanları genellikle ağrılıdır. Özellikle ayakta meydana gelen nasırları, kendi kendine evde tedaviye yeltenmek pek bir sonuç vermez, bunları ilgili bir hekime göstermek uygundur. Ayak tabanlarında meydana gelen ağrılı ve mikroplu siğilleri, nasırla karıştırmamalıdır. İnsanlarda nasır, genellikle yaptığı işin bir belirtisi olarak ortaya çıkar. Mesela, çiftçilerin, işçilerin elleri nasır tutar. Ayak parmaklarındaki nasırılar, çok dar ayakkabı giymeye bağlıdır. Ağrı veren nasırlardan kurtulmak için en mühim husus, nasırı meydana getiren sebebi gidermektir.

Patik Bitkisel Formüller

- Kırmızı soğan sıkılır, suyu nasırın üzerine günde 3-4 defa sürülür. Domates dilimlenip, nasırın üzerine sürülür.

- Domates dilimlenip, yatarken nasırın üzerine sarılır.

- Sinir otu yaprağı sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletilir. Nasırların üzerine konulur.

- Ceviz yağı bir müddet nasırların üzerine sürülür.

- İncir ikiye bölünür. İçine ıslatılmış kına konulup, nasırın üzerine sarılır.

Kainat Eczanesinden Önerilen Bitkiler

Kırlangıçotu (Chelidonium majus): Kırlangıç otu nasır ilacı olarak dünya çapında bir üne sahiptir. İşte size nasırlarınız için harika bir bitkisel çözüm. 1,5 litre su, 1 çay kaşığı potasyum klorit, 115 gram doğranmış taze kırlangıçotu, 250 ml gliserin." Suyu orta boy bir tencereye koyun ve içine potasyum kloridi ekleyin. Ocağı yakın ve potasyum klorit suda eriyinceye kadar karıştırın. Eriyince tencereyi ocaktan alın ve kırlangıç otunu ekledikten sonra, 2 saat kadar dinlenmeye bırakın. Bu sürenin sonunda tencereyi yeniden ocağa koyun ve karışımı kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 20 dakika daha pişirin. Bir elek ya da tel süzgü kullanarak karışımı büyük bir kasenin içine süzün. Süzgüde biriken kırlangıç otu kalıntılarını atın. Kaseye süzdüğünüz sıvıyı tekrar tencereye aktarıp, buharlaşıp 1,5 bardak kalana kadar kaynatın. Kalan sıvıya gliserin ekleyin ve bir süre daha kaynatın. Daha sonra sıvıyı süzüp, bir şişeye doldurun ve serin bir yere koyun. Elde ettiğiniz bu karışımı günde 2 kez, örneğin işe gitmeden önce ve yatmadan önce, nasırlarınıza uygulayın. Potasyum kloridi marketlerde, eczanelerde bulabilirsiniz.

Söğüt (Salix): Söğüt kabuklarından hazırladığınız lapayı kullanırken sadece nasıra temas etmesine dikkat edin. Nasırın etrafını çevreleyen sağlıklı deriyle, temas etmemesine özen gösterin. Asidik olmaları nedeniyle, salisilatlar ciltte tahrişlere yol açabilir.

İncir (Ficus carica): Hz. Süleyman'ın her yanında çıbanlar çıkınca, doktorları çıbanlarının üzerine incir ve sapının suyunu koyarak tedavi etmişler. İncir, bünyesinde protein parçalayıcı enzimler barındırır. Bu enzimler nasırlar da dahil olmak üzere, istenmeyen deri oluşumlarını önlemeye yardımcı olurlar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp