Kulak Yıkanması

Kulak Yıkanması

Kulak Yıkanması hakkında bilgiler

Kulak bakımı ve temizliği,Kulak ne zaman ve nasıl temizlenir?Bu konu hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki makalemizi okuyabilirsiniz.


KULAK BAKIMI

Kulak ne zaman ve nasıl temizlenir?

Kulak kiri bazen çok birikir. Bu, kulak kanalının tıkanmasına ve kulakta işitme kaybına yol açar. Bu durumda temizlik, ancak kulak doktorunuz tarafından yapılacaktır. Kulaklarınızı Temizlik yıkama; vakumla kulak kiri alma veya özel aletler yardımıyla yapılır. Kulak kirinin sert olduğu ve kolay temizlenemediği durumlarda, temizlik öncesi birkaç gün boyunca gliserin gibi yumuşatıcı damlalar veya bazı özel formüllerin kullanılması gerekebilir.
Kulak yıkanması günümüzde daha az kullanılan bir yöntemdir ve kulak zarı sağlam olmalıdır. Kulak zarı delikse doktor uyarılmalıdır. Zar delik ise yıkama işlemi enfeksiyona yol açabilir. Aşırı basınçlı su tatbik edilmesi, sert kirlerde bazen kulak zarı yaralanmalarına yol açabilir.
Kulak kirinin vakumla veya özel aletler yardımıyla temizlenmesi daha modern yöntemdir. Kulak muayene mikroskopları yardımıyla anatomik yapılar büyütülerek gözlenir ve temizlik daha güvenle yapılır.
Yaygın kanının aksine; kulak kiri kulak akıntısı kulağımız için bir pislik değildir, hatta tam tersine kulağımızın sağlığı için gerekli olan kulağımızın içerisini temizleyen, kulak kanalını yağlayan, nemli tutan, yabancı cisim, toz, tanecik hatta küçük sinek ve böceklerin kulağımızın içlerine ilerlemisini durduran faydalı bir oluşumdur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp