Kulak Yıkama

Kulak Yıkama

Kulak Yıkama hakkında bilgiler


Kulak yıkama suyu ile dış kulak yoluna girecek ve antibiyotik tedavisine direnç gösteren bakteriler, hastalık oluşturup yayıldığı takdirde ölümle sonuçlanabilen sorunlar yaratabilir.Bu konu hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki makalemizi okuyabilirsiniz.

Kulak yıkatmak ‘ölümcül‘ olabilir
Kanser, AIDS ve şeker hastalarının, dış kulak yolunda mikrop girmesine karşı çok duyarlı olduğunu belirten uzmanlar kulak yıkatmanın bu hastalarda ölümle sonuçlanabileceğini söyledi.

Kulak yıkama suyu ile dış kulak yoluna girecek ve antibiyotik tedavisine direnç gösteren bakteriler, hastalık oluşturup yayıldığı takdirde ölümle sonuçlanabilen sorunlar yaratabilir. Buşon yani kulak kiri temizliğinde en sık görülen olumsuz yan etkinin kulak zarının delinmesi olduğunu söyleyen Bayındır Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, özellikle kemoterapi gören kanser hastaları ile AIDS ve şeker hastaları açısından dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

KULAK ÇÖPÜ YERİNE NEMLİ PAMUK
Özgirgin, biriken kirlerin yanlış yapılan temizleme nedeniyle kulağı tıkayabildiğini belirterek, “Kir, kulak pamuklarıyla temizlenmeye çalışılırsa kulak yolundaki kir biraz içeriye doğru itilmiş olur ve kulak salgısını dışarı atan tüylerin hareketi bozulur. Bu arada, salgı salgılanmaya devam eder ancak tüyler çalışmadığı için dışarı atılamaz ve salgı birikmesine yol açar. Dışarı atılamadığı için de birikerek kulak kanalını tamamen kapatır ve problem başlar. Kulak kanalını tamamen doldurana kadar şikayet yapmaz” diye konuştu.

Kulak temizliğinde kulak çöpü yerine nemli bir pamukla, görünen yerdeki kirin alınmasının yeterli olduğunu dile getiren Özgirgin, çöplerin kulağın girişine fazla sokulmaması gerektiğini kaydetti.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp