Kronik Yorgunluk Nedenleri

Kronik Yorgunluk Nedenleri

Kronik yorgunluk nedenleri,kronik yorgunluk sendromu nedenleri hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.Kronik yorgunluk nedenleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıda bulunan makalemize göz atmanızı öneririz.

Kronik Yorgunluk Sendromu Nedenleri ve Belirtileri

Kronik yorgunluk sendromu (KYS), daha önceden “miyaljik ensefalomiyelit” ya da ME olarak bilinen hastalığın bugün yaygın olarak kullanılan ismidir. Tanı konulması güç bir rahatsızlıktır ve çok sayıda semptomu olabilir. Bazı doktorlar, bu rahatsızlığın kendine özgü bir tıbbi durum olduğunu kabul etmezler. Bütün herkeste görülebilecek olan bu hastalığa, daha çok 45 yaş alü kadınlarda rastlanır. Hastalık aniden oluşur ve yıllarca sürebilir.

Kronik Yorgunluk Nedenleri
Kronik yorgunluk sendromu rahatsızlığına neyin neden olduğu henüz bilinememektedir. Ancak araştırmalar bazı hastaların bağışıklık sisteminin zayıf olduğunu tespit etmiştir. Henüz doğruluğu kanıtlanmamış bir teori ise, uzun süre yorgun veya stres altında olan bir kişiye bir tür virüsün saldırdığını iddia etmektedir. Diğer teoriler olası nedenler arasına antibiyotikleri, böcek ilaçlarına ya da benzeri zararlı kimyasal maddelere maruz kalan kişilerdeki vücut değişikliklerini ve besin alerjisini de ekliyor.

Kronik Yorgunluk Belirtileri
Yorgunluk, kas ağrıları ve halsizlik en belirgin kronik yorgunluk sendromu belirtileri arasında sayılmaktadır. Bunun yanısıra baş ağrısı, konsantrasyon eksikliği, düşük ateş ve lenf (akkan) bezlerinde şişme, sık sık yineleyen boğaz ağrısı, kötü ve yetersiz uyku da kronik yorgunluk sendromu belirtilerindendir.

Görünürde hiçbir neden yokken kendinizi aşırı derecede bitkin hissediyorsanız en kısa sürede kronik yorgunluk sendromu kuşkusu ile doktora danışmalısınız.

Kronik Yorgunluk Sendromu için Doktor Tedavisi
Bu hastalığa özel bir ilaç bulunmadığından, doktorunuz belirtileri gidermek için çeşidi yollar önerecektir. Bunlar arasında eğer gerekiyorsa dinlenme, egzersiz yapma ve sağlıklı beslenme sayılabilir. Ağrıkesiciler kısa vadede ağrı ve yüksek ateş için yararlı olabilir. Bazı doktorlar antidepresan yazabilir çünkü kronik yorgunluk sendromunun psikolojik temelli olduğuna dair hiçbir kanıt olmasa da, bu rahatsızlıktan şikayetçi kişilerin depresif özellikler taşımaları beklenir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp