Kökhücre Tedavisi

Kökhücre Tedavisi : Bilimadamları kök hücre yoluyla yakında genetik hastalıkların da üstesinden gelebilecek. Şimdilik bazı kan ve bağışıklık sistemi hastalıkları tedavi ediliyor, yakın bir gelecekte organ ve doku geliştirilebilecek.Kök hücreler, ‘binbir şekile‘ girebildikleri, vücudun tüm dokularına dönüşme kapasitesine sahip oldukları, birçok hastalığın tedavisine ışık tuttukları için bilim adamlarının gözünde çok değerliler. Yeni doğan bebeklerin kordon kanında, omurilikte ve kanda yoğunlukla bulunan kök hücreler, günümüzde hastaya nakledilerek özellikle mermer kemik hastalığı (osteopetroz), omurilik hastalıkları, bazı bağışıklık sistemi hastalıkları, lösemi ve Akdeniz anemisi gibi kan hastalıklarının tedavilerinde kullanılıyor.

Kök hücre, estetik amaçla nerelerde kullanılır?

Erişkin kök hücreleri Anti-aging amaçla, meme yokluğu ve küçüklüğü gibi bir beden bölümünü geliştirmek için yağ hücreleriyle birlikte kullanılır.

Kök hücre nasıl elde edilir?

En kolay liposuction ile elde edilen yağ dokusundan sağlanır.

Kök hücre tedavisi nasıl yapılır?

Kişiden elde edilen kök hücreler tek başına ya da yağ hücreleri ile karıştırılıp istenilen bölgeye enjekte edilir.

Üretilmiş otojen (kişinin kendinde) hücre nakli nedir?

Kişiden alınan hücrelerin laboratuvarda çoğaltılıp, enjekte edilecek hale getirilmesidir. Genellikle üretilen hücre kollajen üreten fibroblastlardır.

Ne amaçla kullanılır?

Özellikle kırışıklık tedavisinde kullanılır.

Nasıl yapılır?

Kişinin kulak arkasından alınan doku parçasından istenilen hücreler laboratuvar ortamında 1-2 aylık bir süre içerisinde üretilir. Genellikle hyaluronik asit jel içerisinde enjekte edilebilecek şekilde hazırlanır. Gerekli bölgeye iğneyle verilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp