Kist Hidatik Ameliyatı İzle

Kist Hidatik Ameliyatı İzle : Yağ kisti nedir?

Yağ Kisti derideki yağ bezelerinin ağızlarının tıkanması neticesi yağ salgısının birikmesiyle ortaya çıkar. Yağ Kisti bezlerinin çok olduğu saçlı deri en çok görüldüğü yerdir. Yağ Kisti hafif serttirler, yuvarlak ve kısmen hareketlidirler. İçinde sebum denilen kötü kokulu sakızımsı bir madde vardır.

Higroma kisti nedir ?

Higroma kisti Doğuştan olan lenf yollarının kistik bir genişlemesidir. Hiroman kisti en çok boyunda görülür. Bastırmakla küçülür, portakal veya çocuk başı büyüklüğünde olabilirler.

Dermoit kisti nedir?

Dermoit kisti doğuştan gelen rahatsızlık olup, çocuklukta ortaya çıkan ve saçlı deri ve alında orta çizgi üzerinde, gözlerin dış kenarlarında ve dil altında sık olarak görülür. Dermot kistler üzerini örten deriye yapışmazlar.

Tükrük bezi kisti (kurbağacık) nedir?

Tükürük bezi kisti dil altı tükrük bezlerinin salgı kanallarının tıkanmasından doğar 1-8 cm çapında olabilir. Mavimtrak renkte ve saydamdır. Gergin ve duvarı incedir. Tükürük bezi kisti çiğneme sırasında bazan hacmi büyür.

Bilek eklem kistleri (hygroma) nedir ?

Bilek eklem kistleri mafsalların önünde veya yanında bulunan sıvı keseciklerin içinde fazla miktarda berrak veya sarımtrak bir sıvının toplanmasıyla kistler meydana gelirler. Bilek eklem kistleri en çok bilek ekleminin sırt tarafında görülür. Bilek aşağı doğru bükülünce daha belirgin hale gelir. Bileğin hareketleri biraz ağrılı olabilir.

Penkreas kistleri nedir ?

Penkreas kisti genellikle had pankreas iltihabından 3-4 hafta sonra ortaya çıkarlar. Pankreas kist sıvısı birikintileri ve hücresel artıklar pankreas kapsülü içinde çatlayıp, komşu organların dış zarlarıyla örtülerek bu kistleri meydana getirdiklerinden bunlara yalancı kist ismi verilir.

Polikistik böbrek kisti nedir?

Polikistik böbrek kisti nedir doğuştandır. İrsi olarak geçer ve genellikle bir ailenin birden fazla çocuğunda bulunabilir. Polikistik böbrek kisti her iki böbrekte birden görülür, ancak bir böbrekte diğerinden daha ileri safhada bulunabilir. Bu hastalıkta farklı büyüklükte ve çok sayıda kist, yavaş yavaş normal böbrek dokusunu işgal ederek onun yerini alır. Böbrekler, normal büyüklüklerin birkaç katına erişmiş olup, içleri berrak veya kanlı bir sıvı taşıyan, üzüm salkımı manzarası gösteren kistlerle doludur. Polikistik böbrek kisti erişkinlerde genellikle 40-50 yaşları arasında teşhis edilir. Polikistik böbrek kisti hastalığında bel ve karın ağrıları, idrarda kan bulunması, tansiyon yüksekliği, böbrek yetmezliği, idrar miktarının fazlalığı, idrar yolları iltihaplanmaları, bulunabilir. Böbrek enfeksiyonları ve taş meydana gelmesi önlenmelidir.

Yumurtalık kistleri nedir ?

Çeşitli yumurtalık kistleri vardır. Bunların içinde en çok görüleni folikül kistleridir, bunlar kirazdan yumruk büyüklüğüne kadar gelişebilir. Yumurtalık kistleri cidarları düz, içi saydam sıvı ile doludur, özel bir tedavi gerekmez, kendiliğinden gerilerler. Bazan yırtılabilirler, iç kanama yapabilirler. Yumurtalığın corpusluteum denen kistleri, gebelikte gelişebilir. 5-10 cm kadar büyürler, dış gebelikle karıştırılabilir. Yumurtalığın theca-lutern kistler, çocuk başı büyüklüğünde olabilirler. İki taraflıdırlar. Çikolata kistleri ise; rahim iç yüzünü örten dokunun yumurtalıklarda da yer alması neticesi, adet zamanlarında yumurtalıklarda da kistlerin kanama olmasına bağlı olarak ortaya çıkarlar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp