Kille Tedavi

Kille Tedavi

Kille tedavide aceleye gerek yok. Tedavinin başında kil çökeltisini bardağın dibinde bırakarak sadece killi suyu içmek yeterli olacaktır. Ardından hepsini içebilirsiniz. Organizmanızı üzerindeki atıklardan yavaş yavaş kurtulması için rahat bırakın. 
 
Elde ettiğiniz sonuçlar daha iyi olacaktır.İlk tedaviyi üç hafta uygulayın. Ardından bir hafta ara verin ve daha sonra istediğiniz zaman başlayın. İdeal olan bir hafta arayla alınmasıdır. Bu tedavi aylar hatta bütün ömrünüz boyunca sürebilir!

Kil Çeşitleri ve Kilin Faydaları

Cilt bakımı için kil kullanımı artık geleneksel bir yöntem haline gelmiştir. Genel olarak tüm kil çeşitlerinin ölü hücreleri uzaklaştırmak, bağ dokusunu güçlendirmek ve kan- lenf dolaşımını arttırmak gibi özellikleri bulunmaktadır. Kilin kırmızı, yeşil, mavi, gri, pembe, sarı ve beyaz gibi birçok farklı renge sahip çeşitleri vardır.

Her kilin kendine özgü mineral ve aktif enzim içeriği vardır ve aslında kile kendine has rengini veren de bu içeriktir. Mineral özelliklerinden dolayı farklı cilt tipleri için faydalı olabilen kil, akne ve cilt kuruması gibi dermatolojik hastalıklar üzerindeki olumlu etkilerinden tutun da daha genç görünen bir cilde sahip olmanızı sağlayan yaşlanmayı geciktirici (anti-aging) özelliği ile de cilt sağlığımız için oldukça önemlidir. Kilin faydalarının yanında, kullanımının kolaylığı ve ekonomik olması da cilt bakımında tercih edilme sebeplerindendir.

Beyaz Kil (Kaolin)

Beyaz kil veya diğer adıyla kaolinin oldukça güçlü antibakteriyel ve detoks etkisi vardır. Beyaz kil gözeneklerde biriken toksinleri ve kirleri çıkararak cildi temizlemek için günlük olarak kullanılabilir. Bunların dışında cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olan beyaz kil, cildin genç ve sağlıklı görünmesini sağlar. Düzenli olarak kullanıldığında ilerleyen zamanlarda cilt pürüzsüzleşir ve kaymak gibi görünmeye başlar.

Gri Kil (Bentonit Kili)

Yapılan araştırmalar kalsiyum bentonit kilinin sivilcelerle mücadelede oldukça etkili olan antibakteriyel özelliklere sahip olduğunu göstermiştir. Bentonit kil kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak sivilce ve döküntülerin iyileşmesine yardımcı olur. İnatçı aknelerin tedavi edilmesinde oldukça faydalı olan gri kilin haftada iki kez düzenli olarak kullanılması tavsiye edilir. Bu tedavi ilk başlarda aknelerinizi kötüleştirip, sayılarını arttırabilir. Ancak bu durum cilt altında biriken toksin maddelerin atıldığının bir göstergesidir. Tedavinize düzenli olarak devam ettiğinizde kısa zamanda iyileşme sürecine geçecektir.

Yeşil Kil

Yeşil kil demir ve magnezyum deposudur. Kile yeşil rengini veren de içeriğindeki magnezyumdur. Demir- magnezyum kombinasyonu cildin okside olmasını sağlar. Yeşil kil toksinleri uzaklaştırarak cildi saflaştırır. Ayrıca gözeneklerde biriken kirleri çıkartarak siyah nokta oluşumunu önler. Akne ve deri döküntüleri için çok faydalıdır. Cilt hücrelerinin sebum üretimini denetleyerek yağ üretimini dengeleyen yeşil kil, yağlı cilt tipine sahip olan herkesin kullanabileceği bir üründür.

Mavi Kil

Hücrelerin oksijenlenmesini sağlayan mavi kil cildi kirlerden arındırarak ışıl ışıl görünmesini sağlar. Mavi kil cilde elastikiyet kazandırır, cilt lekelenmelerini önler ve yaşlanma geciktirici özelliği bulunmaktadır. Tüm cilt tiplerinde kullanılabilir.

Sarı Kil

Çok hassas ve alerjiye yatkın cilde sahip olanlar sarı kili rahatlıkla kullanabilirler. Mineral bakımından oldukça zengin olan sarı kil, cilt hücrelerinin oksijenlenmesini sağlayarak uyarıcı ve canlandırıcı etki gösterir.

Pembe Kil

Hassas ve alerjik reaksiyona yatkın ciltleri tedavi etmek için kullanılır. Eser elementler bakımından zengin olan pembe kilin, yatıştırıcı ve onarıcı etkisi vardır. Pembe kil ciltte hafif pembe renk oluşmasına sebep olabilir. Bu yüzden gece yatmadan önce kullanılıp, temizlenmesi tavsiye edilmektedir.

Kırmızı Kil

Kırmızı kil özellikle normal ve kuru hassas ciltler için önerilir. Kırmızı kile rengini veren demiroksittir. İz elementler bakımından zengin olan bu kil çeşidi cildin yağ dengesini sağlayarak cilt parlamasını önler. Siyah noktalar için bire bir olan kırmızı kilin, kan dolaşımını arttırıcı özelliği de bulunmaktadır.

Tercih ettiğiniz herhangi bir kil çeşidini su içerisinde çözerek maske haline getirebilirsiniz. İsterseniz içerisine cildinizin ihtiyacına göre seçeceğiniz bitkisel yağlardan ekleyerek kil maskenizi daha da zengin hale getirebilirsiniz. Maskeyi hazırlarken dikkat edilmesi gereken nokta suyun damla damla kilin üzerine eklenerek kıvamın iyi ayarlanması ve sürekli karıştırarak topaklanmanın önlenmesidir.

Aynaya baktığınızda harika bir yüz ve bir çift gülen göz görmeniz dileğiyle…

Kil Maskeleri Tarifi 

Normal Ciltler için Kil Maskesinin Yapılışı
1 çay kaşığı kil
1 çay kaşığı limon
2 adet aspirin
Hazırlanışı: Aspirinler ezilerek toz haline getirilir, kilin içerisine sırasıyla limon ve aspirin tozu ilave edilir. hazırlanan kil maskesi ciltte 15 dakika bekletilir ve 15 dakikanın sonunda ciltten arındırılır. Kil maskesi yüzünüzde gereğinden fazla ısınma yaparsa beklemeden yüzünüzü yıkayın. Tarifi 10 günde bir defa uygulayarak cildinizin temizlenmesini ve gözeneklerinizin açılmasını sağlayabilirsiniz.

Yağlı Ciltler için Kil Maskesi
1 yemek kaşığı beyaz kil
1 tatlı kaşığı portakal suyu
1 çay kaşığı vazelin
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşık elma suyu

Hazırlanışı:
Malzemeler temiz bir kap içerisinde krem kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hazırlanan karışım cilde sürülerek 10 dakika bekletilir bu sürenin sonunda ılık suyla cilt yıkanır. Haftada bir kullanılırsa ciltteki yağlanma dengelenir ve sivilceler giderilir.

Cilde Canlılık Veren Kil Maskesi
1 tatlı kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı kil
Yarım çay kaşığı nemlendirici krem
2 yemek kaşığı su

Hazırlanışı: Öncelikle pirinç un haline gelene kadar öğütülür ve içerisinde diğer malzemeler ilave edilerek karıştırılır. Cilde sürülerek kuruması beklenir, kuruduğu zaman yıkamalısınız ciltte fazla bekletirseniz cildinizi kurutabilir. Cilde canlılık kazandırmak için bu kil maskesini her hafta cildinize uygulayabilirsiniz.

Normal Ciltler için Kil Maskesi
1 tatlı kaşığı kil
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı gül suyu

Hazırlanışı:
Malzemeleri bir kase içerisinde iyice karıştırın, hazırladığınız kil maskesini parmakların yardımıyla yüzünüze yedirin. Maske yüzünüzde kuruyana kadar bekletin ve sonra durulayın, maskesi yüzünüzde kururken fazla mimik yapmamanız gerekir, mimiklerinizi çok kullanırsanız cilt çok sert bir şekil alır. Doğal kil maskesi cildi besler, cilde canlılık ve parlaklık kazandırır bunun için haftada 1 düzenli olarak bu maskeyi uygulamak yeterlidir.

Sivilceler için En Etkili Kil Maskesi
Bu kil maskesi diğer 3 kil maskesine göre sivilceler üzerinde daha etkilidir. Fakat hasas cilde sahip kişilerin kullanması kesinlikle yasaktır.
Maden suyu ( 50 gram )
Kil ( 3 tatlı kaşığı )
Limon ( 1 dilim suyu )
Gül suyu ( 30 gram )
Hazırlanışı ve uygulanışı: Malzemelerin 4’ünü de karıştırın ve cildinize sürerek kuruyuncaya kadar bekletin. Kuruduktan sonra cildi yıkayıp maden suyuna pamuğa bandırıp silin. 3 hafta boyunca 3 günde 1 uyguladığınızda cildiniz kadifemsi görünecektir.

Siyah Nokta Ve Gözenekleri Temizleyen Kil Maskesi Tarifi
1 çay kaşığı kil
1 tatlı kaşığı papatya suyu

Hazırlanışı:
Kil ve papatya suyu karıştırılır, papatya suyu cildinize fazla gelirse biraz daha azaltabilirsiniz. Hazırlanan maske cilde sürülerek 10 dakika kadar ciltte bekletilir eğer hassas bir cildiniz varsa kuruyunca yıkamanız önerilir. 4-5 günde bir uygulayabilirsiniz.

Kil maskelerinden önce; Buhar banyosu yapmanızı öneririz bu sayede kil, cildinize daha iyi nüfuz ederek etkilerini saha kısa sürede gösterir.

Kil Maskesinin Zararları

Devamlılık arz eden kil maskesinin cilde faydası olduğu kadar da kil maskesinin zararları mevcuttur.
Uzun süre ve devamlılığı olan kil maskesi sık kullanıldığında kil yüzü ve cildi çok gerdiğinden kırışıklıklara sebep olabilir.
Ev ortamında kendiniz yapacak iseniz. İki haftada bir uygulanması önerilir.
Cilt tabakasını aşırı kurutulmamalı
Kil maskesi hızlı ve etkili olduğundan uygulamadan sonra hemen yanma hissi verebilir ve maskenin en fazla 10-15 dk süreden fazla bekletilmemelidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp