kil nedir nerelerde kullanılır


Kil Nedir?


Kilin tam olarak ne olduğunu ve her özel durum için farklı farklı kullanılmasından elde edebileceğimiz faydalarını daha iyi anlamak için bazı temel bilgilerden bahsetmekte yarar var.

 
Biraz jeoloji...
 
Killi kaya parçası aslında granit gibi kristalleşmiş kaynak kayaçların ayrışmasından meydana gelmektedir. İki tür killi kaya parçası vardır:
 
• Kayaçların değişikliğe uğraması sonucu oluşan kil
 
• Çökelme sonucu oluşan kilKimyasal açıdan kil “sulu alüminyum silikattan oluşur ve farklı renklerde olmasını sağlayan birbiri içine geçmiş farklı mineralleri içinde barındırır.” Bu mineraller, boyutları iki mikronu geçmediğinden, birtakım özelliklerini kile veren bir çeşit oligometalik terapi etkisi gösterir.Esneklik ve şekillendirme özelliğine gelince kil, iki veya üç tabakalı sulu silikattan meydana gelen ince veya lifli bir yapıya sahiptir.Killer içerdikleri minerallere ve kristal yapılarına göre sınıflandırılırlar. Fazla detaya girmeden aşağıdaki kil türlerinden bahsedebilir: Silis ve alüminyum bakımından zengin killer:
 
kaolinit: beyaz renkli, feldspat bileşiminden meydana gelmiştir.
 
• Diktit
 
• Haloysit
 
Montmorillonit: yeşil veya gri renktedir, lekeci kili, Bentonit, Sommieres kili, Carpentras kili olarak da adlandırılır. Bitkisel yağları ve yağ ürünlerini arıtmaya yarar.
 
• Profilit
 
İllitler: tuğla ve çanak çömlek yapımında kullanılır.Silis ve magnezyum bakımından zengin killer:
 
• Antigorit
 
Saponit: petrol ürünlerinin rafinesinde kullanılır.
 
• Talk pudrası
 
Vermikülitler: inşaat sanayinde kullanılır.
 
Sepiyolit: ahırlar ve çiftliklerde hayvanların altlarına serilen otlarda kullanılır.
 
Atapulgit: alüminyum ve demir de içerir, eczacılıkta kullanılır. Silis ve demir bakımından zengin killer:
 
Nontronit: petrol ürünlerinin rafinesinde kullanılır.
 
Glakonit : Kristal yapıda veya farklı diğer minerallerden meydana gelen başka birçok kil türü vardır. Eğer evrensel bir kil, tercihen yeşil kil, kullanma metodu varsa; bu kişiye ve kişinin patolojisine, biyotipine göre en uygun kilin seçilmesidir:
 
Koloidal: gayretli, kanlı canlı kişiler için.

Kil maskesi 

Kil maskesinin içinde ana ürün olarak fırınlanmış kil ve yosun karışımı vardır. Ek olarak destekleyici, vitamin ve nemlendirici doğal ürünler bulunur. Maskelerinizi kullanmadan en fazla bir gece saklarsanız ve gecikmeden uygulamanız özellikle tavsiye edilmekte... İçindeki ürünler doğal olduğundan ve raf ömrünü uzatmak adına herhangi bir kimyasal bulunmadığından taktir edersiniz ki bozulması muhtemeldir.

Kil Maskesinin Kullanımı 



Öncelikle yüzümüzü cildimize uygun bir temizleme ürünü ile temizleyip yıkıyoruz. Sonrasında hazırlanmış maskeyi ince bir şekilde cilde uyguluyoruz. Göz altlarına ve üstlerine sürmüyoruz. Maskeyi sürme işlemi bittikten sonra mümkünse sırt üstü uzanıyoruz yada kafamızı arkaya doğru yatırıyoruz.

Çünkü cildimiz çok hassas olduğundan maskenin ağırlığı ve yer çekimi kanunu yüzünden ciltte sarkma olabilir. Ayrıca maskeyi yıkayana dek konuşmuyor ve mimik yapmıyoruz, çünkü bu tarz maskelerde çatlama olduğunda ciltte iz kalma durumu yaşanabilir. Maske tamamen kurumadan , kenarları beyazlaşmaya başladığında ve elinizi maskeye sürdüğünüzde elinize yapışmayacak halde geldiğinde duru su ile yıkıyoruz. Sonrasında ise yine cildimize uygun bir nemlendirici sürüyoruz.

Bunları unutmayın!

- Kili nereden alırsanız alın aldıktan sonra bir tepsiye koyarak muhakkak 250°C-300°C de fırınlayın.

- Yeşil kil daha yağlı olduğu için cilt için daha besleyicidir.

- Kili kesinlikle kalitesiz plastik ve sabun ile temas ettirmeyin. Sabun ile kil birleştiğinde bakteri oluşturur.

- Kili toz haline getirmek için bir cam kaseye kili koyup üzerini geçecek şekilde su koyun, kil dibe çökecektir. Suyu süzüp kili fırına verdiğinizde toz haline gelecektir.

- Hangi maskeyi yapacaksanız yapın, muhakkak cildiniz temiz olmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp