Kil Nasıl Kullanılır

Kil Nasıl Kullanılır :

 KİL NASIL KULLANILIR

Kilin ağız yoluyla alınmasının hiçbir sakıncası yoktur ve tadı kötü değildir. Bu nedenle kilin gerçekten çok işlevli ve faydalı etkisinden sizi mahrum bırakacak hiçbir neden yoktur.
 
 Çünkü kil; yalnızca sorununuzun olduğu yere odaklanmaz, aynı zamanda etkilenmiş tüm organlarınızı ihtiyaçlarınız doğrultusunda tedavi eder.Kil, organizmanızı temizlemek ve arındırmakla kalmaz aynı zamanda kansızsanız kanınızı zenginleştirir, cilt sorunlarınızı çözer ve vücudunuzdaki eksiklikleri tamamlar. Kansızsanız bir ay gibi kısa bir sürede kandaki alyuvar sayınızda önemli ve dikkate değer bir artışa yardımcı olur.Kilde birçok mineral bulunmaktadır; fakat bu minerallerin miktarı kilin organizmayı güçlendiren özelliğini açıklamaya yetmez. 
 
Yine de kil, organizmadaki eksiklikleri giderir: Sorunun kaynağına odaklanır ve buradaki organı veya buradaki sorunu düzeltir. Kili meydana getiren maddeler; vücutta tutulamayan bu maddelerin düzeltilmesi ve biriktiril- mesini sağlayarak katalizör görevi yapar. Bu maddelerin varlığı bile yeter. Bu nedenle kilin büyük miktarlarda alınması gereksizdir: Günde bir kahve kaşığı kil mükemmel sonuçlar almak hatta daha fazlası için yeterlidir!Mineral özelliğinin yanı sıra kilin uyarıcı, canlandırıcı ve yenileyici etkisinde asıl rol oynayan kilin içinden çıkan enerjidir.
 
 Bildiğimiz kil, bütün elementlerin enerjilerini toplar; daha sonra bu enerjiyi yeniden verir, böylece sorunlu bölgeyi hızla yeniler. Kil, metabolizmayı düzenler; endokrin bezlerini ihtiyaca göre uyaran veya yatıştıran düzenleyici bir etkiye sahiptir. Kil, tüm toksinleri ve toksikleri içine alır. Bu nedenle ister vücut içinde kullanılsın ister vücut dışında kilin şaşırtıcı etkileri göz ardı edilemez.

Kil nedir?

Islandığı zaman çeşitli şekiller alabilen, geçirimsiz yumuşak yağlı bir toprak. Yeryüzünde (havanın kayalara olan tesiriyle meydana gelen), yer kabuğunun az veya daha derin yerlerinde tabakalar halinde mineral yataklarında dağılmış kütleler halinde bulunur. Keza göl ve okyanusların dibinde, çöllerin altında ve nehir deltalarında rastlanır.

Kil, yumuşak ve çok ince tanecikli (kumdan ince) bir materyaldir. Kil mineralindeki atomlar ya bir kafes veyahut bir zincir dizilişi şeklindedir. Kilin esas maddesi alüminyum silikat hidratı olup, türüne göre yanında sodyum, potasyum, kalsiyum, mağnezyum ve demir gibi diğer elementlerin bileşikleri de mevcut olabilir.

Kilin ticari kıymeti, plastik özelliğinden ileri gelmektedir. Çünkü nemli kil, istenilen şekil verildikten sonra kurutularak veya fırında pişirilerek, şeklini muhafaza edecek biçimde sertleştirilebilir. Kil, ihtiva ettiği materyale göre, dayanıklılık ve şekil verilebilirlik kazandırmak üzere bir dolgu maddesi olarak birçok üründe plastik, kauçuk, kağıt ve boya üretiminde kullanılır. Kilin kimyevi inertliği ve yüksek sıcaklığa dayanıklılığı uygulama alanını oldukça genişletmiştir.

Kil çeşitleri:
Killer, saflık derecelerine ve fiziki durumlarına göre, çeşitli tipler arz eder. Kaolen, smektik kiler, plastik killer, refrakter killer vs.
Kaolen, kilin en saf şeklidir. Rengi beyazdır ve piştikten sonra gene beyaz kalır. Su ile temizlendikten sonra, genellikle % 90 safiyetindedir. Memleketimizde önemli kaolen yatakları mevcuttur (Kütahya). Smektik killer, bazı yabancı maddeler, özellikle kireç, magnezyum ihtiva eder ve renk veyahut yağ giderici olarak kullanılır.

Plastik killer, yani tuğla killeri, bilhassa tuğla ve çanak, çömlek imaline yarar ve en çok kullanılan kil nev’ini teşkil eder. Bu tip killerin bileşiminde, silis ve alüminden başka, daima demir oksit ve bazen da kireç bulunur ve bu komponentlerin oranları, geniş limitler arasında değişir.

Aşağıdaki kil bileşimi bu hususta bir fikir vermektedir:
SiO 2
Al 2 O 2 Fe 2 O 3
CaO
% 57,64 % 27-35 % 1-3,5 % 0,1-7

Haloysit, kaolinite benzer bir kil minerali olup özgül ağırlığı kaolinitten düşüktür. Yapıları genellikle litlidir. bazen borumsu prizma biçiminde de bulunurlar.
Marn adı verilen topraklar, az veya çok kil ihtiva eden kalkerlerden ibarettir. Renkleri çok defa beyaz olan bu karışımlar bazı çinilerin imalinde ve gübre olarak, toprağın ıslahında kullanılır.

Okr adı altında tanınan, demirce zengin killi kumlar da bir nevi madeni boya olarak oldukça önemli uygulanma alanları bulmuştur. Sarı renkte olan bu killi kumlar, kavruldukları zaman gene boya olarak kullanılan kırmızı okr’ları verir.
Refrakter killer de ayrı bir sınıf teşkil ederler. Tabiatı ile yüksek sıcaklıklara dayanması icab eden bu özel karışımların, demir ve kireç ihtiva etmesi tehlikelidir.

Bentonitler, montmorillonit tipinde, kompleks bir alüminyum, demir ve kalsiyum, bazen da sodyum silikattan meydana gelmiş olup, su içinde, bir jel meydana getirerek şişme-özelliğine sahiptirler ve birçok alanlarda kullanılırlar.

Kilin kullanma sahaları:
Kilin en mühim kullanılma sahası seramik endüstrisidir. Kil, su ile yumuşatılıp istenilen şekil verildikten sonra dayanıklılığını arttırmak için önce yavaş ısıtılarak kurutulur.

Daha sonra 2000°C’de fırında pişirilir. Sağlam, sabit bağlanmış porselen nesnesi teşekkül eder. Yüksek saflıktaki kaolen, Amerika’nın güney batısında, Corwall’de, İngiltere’de ve Çekoslavakya’da çıkarılır. Fırın duvarlarını yapmada kullanılan refrakter tuğlaların esas yapısı kaolen olup yanında kromit, mağnezit vs. gibi tabii materyaller de bulunur.

Kaolenin en mühim kullanma sahalarından biri de kağıt endüstrisidir. Bir dolgu maddesi olarak kullanılan kilin saflık derecesi ve tane büyüklüğü mühim olup, dikkatlice kontrol edilmelidir.

Kilin mühim bir kullanılma alanı da petrol kuyularıdır. Keza petrolün rafinasyonunda bir katalizör olarak kullanılır. Ayrıca kil, su geçirmeme özelliğine sahip olduğundan baraj ve göllerin dolgularında da kullanılır.

KİL MASKESİ NASIL YAPILIR?

Taze bir cilt için kil maskesinden yardım alın. Kil maskesi nedir, nasıl yapılır, nasıl temizlenir? Hepsi bu yazıda!

Kil maskesi nedir?
Kil maskesi uygulaması her cilt tipi için uygun olan bir maske... Cildi güzelleştirmek için kullanabilecek doğal madde çeşitlerinin arasında kil, muhtemelen en etkilisi... Tek başına veya diğer maddelerle karışık olarak kullanılan kil, her tür cildi temizler, sıkılaştırır ve besler, toksinleri atar, ucuz, çok amaçlı ve kullanımı son derece basittir.

Kil, sulandırılmış alüminyum silika ile meydana gelen bir tortudur ve granitin yavaş aşınması ile oluşur. Değişik oranlarda demir oksit, tuzlar, kalsiyum ve oligo elementler gibi değişik elementler, kile terapi niteliklerini ve rengini verir.
Kirleri, cildin en derin tabakalarından dışarı çıkartabilir. Cildin içindeki sıvı mekanizmasını düzenlemeye yardım ederek iyileşmeyi ve yeniden yapılanmayı hızlandırır. Ve antiiltihabik ve analjezik olarak, alerjik reaksiyona sebep olmaz.

Maske için kil seçerken nelere dikkat edilmeli?
Birçok kil (veya kaolin) ürünleri, sağlık dükkanlarında ve eczanelerde bulunabilir. İyi maskeler yapmak için, çok ince, beyaz veya yeşil kile ihtiyacınız var. En ucuzlarından olan parçalanmamış ürünler alırsanız, bir mikser içinde parçalayın. Dokuyu test etmenin en iyi yolu, küçük bir miktarı eliniz üzerinde denemektir: Pütürlü bir his vermemelidir. Beyaz kil en doğal olanıdır ve normal ve karma ciltler için tercih edilir. Yeşil kil, daha güçlü terapi etkiye sahiptir ve daha kurutucudur, bu yüzden yağlı cilt için uygundur.

* Etkili olması için bir kil maskesi, haftada en az bir kez uygulanmalıdır.
* Kuru cilt için kil maskesi kullanırken dikkat edilmelidir. Kuru ciltte de toksinleri ve ölü hücreleri çıkartmak için faydalı olabilir, fakat karışıma sulandıran bir madde (bitkisel yağ, bitki veya zeytin yağı örneğin) ilave etmek önemlidir ve maske, cildin “çekilmeye” başladığı hissedilir hissedilmez çıkartılmalıdır.

Kil maskesi tarifi
İşte evde basitçe hazırlayabileceğiniz birkaç tarif...

Kil Maskesi
Malzemeler
1 çay kaşığı kil
1 çay kaşığı limon
1 çay kaşığı aspirin tozu

Hazırlanışı
2 adet aspirin ezilerek, 1 çay kaşığı kadar aspirin tozu elde edilir. Kilin içerisine sırasıyla limon ve aspirin tozu ilave edilir. 20 dakika bekletilerek, ciltten arındırılır. Kil maskesi yüzünüzde gereğinden fazla ısınma yaparsa, 20 dakika beklemeden yüzünüzü kil maskesinden arındırın. 10 günde 1 bu kil maskesi tarifini kullanabilirsiniz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp