Kadınlarda Kıl Dönmesi

Kadınlarda kıl dönmesi nasıl oluşur tedavisi için neler yapılır ameliyatsız çözümü var mıdır.

Kadınlarda kıl dönmesi nasıl bir rahatsızlıktır kişinin hayatını nasıl etkiler ameliyatsız çözümü var mıdır merak ettiklerinizi bu yazıda okuyabilirsiniz...

Halk arasında kıl dönmesi olarak adlandırılan plonidal sinüs genellikle kuyruk sokumunda görülen bir veya birkaç adet deriye açılmış delik, enflamasyon, şişlik veya Apse şeklinde kendini gösteren bir hastalıktır.

Kıl Dönmesi Artık Kadınlarda da Ortaya Çıkıyor

Kıl dönmesi problemleri bilindiği gibi erkeklerin büyük bir baş belası olarak karşımıza çıkıyor. Yani bu sorun erkeklerin çoğunda görülen bir hastalık olarak beliriyor. Ancak artık kıl dönmesi problemleri ile kadınlar başa çıkmaya çalışıyor. Son dönemlerde kadınlarda da görülmeye başlayan kıl dönmesi sorunları istenmeyen oluşumların ön plana çıkmasında oldukça etkili oluyor.

Kadınlarda görülme sıklığı oldukça az bir oranda karşımıza çıkan bu hastalık, beklenenin üstünde bir artış göstererek kadınlarda da görülmeye başlamış durumda. Buna etken olarak yüksek oranda kıla sahip olan ve saç dökülmelerine engel olamayan kadınlar gösteriliyor. Bunun yanında kuyruk sokumu hijyenine dikkat etmeyen kadınlar üzerinde de yine kıl dönmesi problemleri meydana geliyor ve kadınlar da erkekler gibi cerrahi müdahaleler geçirerek bu problemden kurtulmaya çalışıyor. Ancak bu hastalık ameliyat gerektirdiği için kadınlarda meydana gelen izler, hiç de hoş karşılanmıyor ve kadınların psikolojik olarak etkilenmesini sağlıyor. Alternatif tıp, birtakım farklı tedavi yöntemleri geliştirmeye çalışıyor, ancak şu an için yapılan her tedavi yöntemi az da olsa iz kalmasına neden oluyor.

Son yıllarda görülme sıklığı artan bu rahatsızlık kişilerin yaşam kalitesini bozması, tedaviye rağmen nüks etme ihtimali olması nedeni ile hastaların korkulu Rüyası haline gelmektedir.

Plonidal sinüs kuyruk sokumu bölgesi dışında kasık bölgesinde, koltuk altlarında ve göbekte de görülebilir. En sık olarak 16 - 40 yaşlar arasında görülür. Erkeklerde görülme sıklığı belirgin olarak daha fazladır.

Genellikle genç yaşlarda görüldüğü için okul çağındaki öğrencilerin hem yaşam kalitesini bozar hem de çalışmayı ve okul devamlılığını da etkileyeceği için okul başarısını kötü yönde etkiler.

Hastalığın nedeni iki kalça arasında kalan intergluteal sulkus denilen oluk şeklindeki bölgeye sırt ve baştan dökülen kılların, bu oluklu bölgede sürtünme sonucu oluğun en dibindeki terbezi deliklerinden sanki bir vida gibi dönerek deri altı bölgeye girmesi, bu bölgede Ağaç kökü gibi labirentler oluşturmasıdır. Bu deliklerden içeriye giren bakteriler burada iltahap başlatır, cerahatlı veya kanlı, pis kokulu akıntılar oluşturur. Eğer üstteki delik tıkanır ise iltahap dışarı akamaz ve apse oluşur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp