İsteksizlik Nedenleri

İsteksizlik Nedenleri

İsteksizlik nedenleri,erkeklerin cinsel açıdan isteksiz olmasının nedenleri hakkında bilgilerin yer aldığı makalemiz aşağıda bulunmaktadır. Erkeklerin cinsel açıdan isteksiz olmasının nedenleri hakkında bilgi sahibi olmak için aşağıda bulunan makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.

Erkeklerde cinsel isteksizliğin nedenleri nelerdir?


Erkeklerde cinsel isteksizliğin sebepleri çok fazladır.Bir dizi hastalık ve tedavinin cinsel isteksizlik ile sıkı ilişkili olduğu görülmüştür. Bunlardan aşağıdakilere daha sıklıkla rastlanmaktadır:

  • Erkeklik hormonu (testosteron) eksikliği
  • Prolaktin hormon yüksekliği
  • Post-travmatik stres bozukluğu
  • Kızgınlık, korku, öfke, depresyon gibi ruhsal sıkıntılar ve bunların tedavisinde kullanılan antidepressan ilaçlar
  • Felç, Epilepsi, Böbrek veya Kalp Yetmezliği gibi kronik sağlık sorunları
  • Yaşlanma, andropoz
  • İkili ilişkide yaşanan sorunlar, ailevi sorunlar
  • Vücut geliştirme ve yeme -beslenme bozuklukları

Erkeklerde cinsel isteksizliğin tedavisi nasıl yapılır?


Erkekteki cinsel isteksizlik tedavi edilebilir bir bozukluktur. Cinsel isteksizlik tedavisi ilk olarak eşlik eden sorunların giderilmesi ile başlar. Takiben cinsel isteksizliğin organik sorunlarına eğilinilir ve eş zamanlı olarak bir seksüel tıpla ilgili psikolog / psikiyetrist tarafından psikolojik değerlendirme ve destek tedavisi sağlanır.

Erkeklerde düşük libidonun ve cinsel isteksizliğin tedavisinde testosteronlar zenginleştirilir. Testosteron tedavisi testosteron seviyesini arttırır, ki bu da cinsel isteği yeniden oluşturur. Bu tedavin bunun dışında osteropozun ( kemik erimesinin) önlenmesi ve kemik iliğinin güçlendirilmesi gibi başka avantajlar da vardır. Ayrıca bundan başka kas kuvvetinin arttırılması ve kalp hastalıkları riskinin düşürülmesinden bahsedilmelidir. Fakat bu tedavi uygun görüldüğü takdirde ve sadece üroloji uzmanı tarafından uygulanır , çünkü bir çok risk ve tehlike içerebilmektedir. Riskler arasında, testosteronun prostat kanserinin artışını hızlandırabileceği gelmektedir. Yani testosteron prostat kanserine neden olmaz, aksine artış hızını yükseltebilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp