İnatçı Grip

İnatçı Grip :

Grip tedavisine yardımcı bitkiler ve tedavisi hakkında merak ettiğiniz bütün herşey bu makalede yer almaktadır..

Daha çok çocukları etkilediği iddia edilen “keçi gribi” korkusu hızla yayıldı. Gribin, “başta keçiler olmak üzere koyun ve sığır gibi geviş getiren hayvanlarda, hayvanın en çok süt, idrar, dışkı ve plasentasında bulunduğu, insanlara doğrudan temasla, solunum yoluyla, pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerinin tüketilmesiyle bulaştığı” ileri sürüldü. Hollanda‘da 6 kişinin ölümüne yol açtığı iddia edildi.
Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek ise “ülke genelinde birkaç haftadır yaygın görülen gribal enfeksiyon vakalarının, kamuoyunda ‘keçi gribi‘nden kaynaklandığına dair bilgilerin doğru olmadığını” belirterek, “Şu ana kadar Türkiye‘de herhangi bir keçi gribi vakasına rastlanmadı. Şu an görülen durum, mevsimsel gribal enfeksiyonlardır” dedi.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Öztürk de “Türkiye‘de keçi gribi diye bilinen bir vaka yok. Bu yıl en çok görülenler mevsimsel grip vakaları. Domuz gribi de görülüyor ancak sayıları düşük. Bu yıl gripten korkulacak, endişelenecek bir durum söz konusu değil. Paniğe gerek yok, keçi gribi diye bir şey de yok” diye konuştu.

Halk arasında...
Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Melahat Cengiz, “Önceki yılarda gripleri domuz, kuş diye adlandırmıştık, ancak ‘keçi‘ halk arasında grip uzun sürdüğü için yapılan bir nitelendirme oldu. İnatçı gribe ‘keçi gribi‘ diyorlar” dedi.
İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Servisi yetkilileri ise, “Keçi gribi tanımın halk arasında uzun süren grip vakaları nedeniyle yayıldığı” yorumunu yaptı.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp