Hamilelikte Sıcak Basması

Hamilelikte Sıcak Basması



Hamilelikte Sıcak Basması Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Hamilelikte sıcak basması hakkında merak ettikleriniz... Hamilelikte ateş basması vücuttaki hangi değişikliklerden kaynaklanır, vücut neden böyle tepki verir? İşte tüm bu sorular ve hamileliğe yardımcı bitkisel ürünlerimizi aşağıda makalemizde bulabilirsiniz..


Hamilelikte Ateş Basması

Gebelikte ateş basmalarının tedavisinde veya ateş basmalarının sıklığını azaltabilmek için yapılabilecek basit yaşam stili değişiklikleri vardır. Bunlar yüzme başta olmak üzere düzenli egzersizler yapmak ve baharatlı yiyeceklerden, kafeinden ve sigaradan uzak durmaktır. Gebelikte değişen vücut ısısını dengelemek adına ortamda yapılacak değişiklikler de çok önemlidir. Özellikle çok iyi havalandırılan ve klimanın bulunduğu bir ortamda, ortam ısısını sabit seviyede tutmak çok önemlidir. Yine bunun yanında mümkünse kat kat giyinmek ve bulunulan ortama göre gerektiğinde fazla kıyafetleri çıkarmak da çok faydalı olacaktır. Aynı şekilde materyal olarak da pamuklu ve hava geçirebilen kumaşlardan yapılmış kıyafetler aşırı terlemenin getirdiği sıkıntıları önleme de çok yardımcı olacaktır.

Hamile Kadınları Hangi Durumlarda Ateş Basar


Ateş basmaları hamilelik döneminde sık sık rastlanılan durumlardır ve gebelik hormonlarının artışına bağlı olarak meydana gelmektedirler..

Gebelikteki ateş basmalarının temel sebebi, çok önemli oranda artan progesteron ve östrojen gibi gebelik hormonlarında yaşanan ani dalgalanmalardır. Yani bu hormonların artışından ziyade ani düşme ve yükselmeler ateş basmalarına sebep olmaktadır.

Gebelikte genel olarak vücut ısısı normal döneme göre yaklaşık 1 derece artış göstermektedir. Gebelikte artan metabolizma hızı da vücut ısının artmasına sebep omaktadır. Bu vücut ısındaki artışı dengelemenin yolu özellikle cilde giden damarlarda bir genişleme sağlayarak bu yolla ısının atılmasıdır ki bu da ateş basması olarak meydana gelmektedir.

Tüm gebeliklerin neredeyse % 50 % 70'e varan kısmında ateş basmaları görülmektedir. Bu hafif semptomlardan başlayıp çok şiddetli boyutlara kadar ulaşabilmektedir.

Aslında sadece menopoz döneminde görüldüğü sanılan ateş basmaları hamilelik döneminde de sık sık görülmektedir. Özellikle de gebeliği stresli geçen anne adaylarında artan stres hormonlarının da katkısıyla daha sık rastlanmaktadır.

Genel olarak yüz, boyun ve göğüsten başlayan, saniyeler süren ataklar şeklinde seyretmektedir. Bu atakların süresi saniyelerle başlayıp bazı kişilerde dakikaları hatta 1 saati bulabilmektedir.



SENDE YORUM YAP!

Whatsapp