Hamilelikte Kilo Almamak

Hamilelikte Kilo Almamak

Hamilelikte Kilo Almamak Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Hamilelik Hakkında A dan Z ye bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenler , % 100 bitkisel hamileliği destekliyici ürünlerimiz hakkında herşey aşağıda makalemizdedir..



Kilo, her kadın için hassas bir konudur, ama Özellikle "hamile" bir kadın için çok daha önemlidir. Hemen hemen bütün kadınlar çocuk sahibi olmaya karar verdikleri andan itibaren, o anki kilolarının üzerinde bir kiloyla dolaşacaklarını ve bu kiloları doğumdan itibaren yaklaşık bir yıl içinde vereceklerini hesap ediyordur. Ama buna rağmen, hamileliği gerçekten yaşadıklarında ise bunalıma giriyorlar. Uzmanlar hamilelikte her anne adayının sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilmesi için, kendi kilo durumuna göre belli bir kilo alması gerektiğini söylüyor. Yine uzmanlara göre hamilelik dönemi, kilolardan dolayı "üzülmek" için uygun bir zaman değil. Unutmamalısınız ki bu geçici bir dönem ve aldığınız kilolar sonsuza kadar size arkadaşlık etmeyecek.

Son haftalarda bir bebeğin ortalama ağırlığı 3 kilo 100 gram civarı tutuyorsa, neden hamileliğimin sonunda bunun en az 3 katı daha kilo almış oluyorum?

Aldığınız kilo bebeğinizin ne kadar büyük olacağı ile ilgili değildir. Aldığınız kiloların çoğu, fetüsün büyümesini sürdürmesi için vücudun salgıladığı sıvılardan meydana gelir, örneğin aldığınız 13 kilo vücudunuzda şu şekilde dağılır: Anneye ait yağ depoları, protein ve diğer gıdalar 3 kilo, hamilelikten dolayı meydana gelen ekstra kan seviyeniz 2 kilo, amniyotik sıvı (Amniyotik sıvı renksiz bir sıvıdır. Rahmin içindeki amniyotik kesede bebeği sarar ve korur.), büyüyen göğüsler ve genişlemiş rahim bölgeniz, tüm bunların her biri yaklaşık l'er kilodur. Plasenta 650 gram ve vücudunuzdaki tutulmuş sıvılar da yaklaşık 2 kilo eder. Geri kalan 3 kilo ise bebeğinizin ağırlığıdır.

Gerçekten 2 kişilik yiyebilir miyim?

Normalde yediğinizden 2 kat daha fazla yeme fikri hoşunuza gitse de, emin olun o kadar çok kaloriye ihtiyacınız yok. Bebek bekleyen bir anne adayının her gün yaklaşık 2500-2700 kalori alması gerekir. Bu zaten normal bir yetişkinin alması gereken miktardan sadece 300 kalori daha fazladır. Unutmamalısınız ki öncelikle ihtiyacınız olan besinleri tüketmelisiniz. Günlük diyetiniz multivitamînler ve şu besinleri içermelidir:

Folik Asit: Günlük 800 mikrogram folik asit almalısınız. Folik asit özellikle yeşil sebzelerde ve narenciyede bulunur.

Kalsiyum: Günde 1000 miligram (mg) kalsiyum almalısınız. Kalsiyum, süt ürünlerinde ve kalsiyumu güçlendirilmiş yemeklerde bol miktarda bulunur.

Demir: Gün içinde 30 mg demir almanız gerekir. Bir dilim kırmızı et, balık, tavuk ya da kurutulmuş meyveler günlük demir ihtiyacınızı karşılar.

İlk 3 ayımın içindeyim ve zaman zaman kusuyorum. Yediklerim dışarı çıktığı için de yeterli beslenmediğimi düşünüyorum. Bunun bebek üzerindeki riskleri nelerdir?

Uzmanlara göre bunun hiçbir riski yoktur. Bir kadının vücudu fetüsün ihtiyacı olan gıdaların, besinlerin en iyisini vermek üzere programlanmıştır. Bu tip olaylar ya da tamamlanmamış bir diyet sadece anneyi etkiler. İlerleyen zamanlarda anne de kendini toparlayacaktır.

Hala spor yapabilir miyim?

Elbette yapabilirsiniz. Ancak yine de ilk önce doktorunuzla konuşmalısınız. Eğer hamileliğiniz sorunsuz bir hamilelikse, muhtemelen kendinizi fazla zorlamadığınız sürece, doktorunuz birçok aktiviteyi yapmaya devam etmenize izin verecektir. Kendinizi daha az yoracak egzersizler yapın, örneğin yürüme, yüzme veya yoga olabilir. Uzmanlara göre bu egzersizler sizin yorgunlukla savaşmanıza da yardım eder. Hamilelikte ve doğumda vücut esnekliğiniz, kaslarınız ve dengeniz için bu egzersizler önemlidir.

Doğru besleniyorum ve düzenli olarak egzersiz yapıyorum. Ancak yine de kendimi çok şişman hissediyorum ve bundan nefret ediyorum. Bir öneriniz var mı?

Uzmanlar birçok kadının bu şekilde hissettiğini söylüyor. Ancak aklınızda tutmanız gereken, bu dönemin ince kalmaya çalışma zamanı olmadığıdır. Böyle düşünmek yerine, vücudunuzun ne yarattığını ve bunun mükemmelliğini düşünün. Hamileliğinizin sonunda doğacak "harika varlığa" odaklanmaya çalışın. Genişleyen, serpilen vücudunuza bakın ve harika hamile kıyafetleri ile onu etrafa gösterin.

Kilo almamı nasıl yavaşlatabilirim ?

Fazla kilo alma konusunda endişelenmekte haklısınız. Şişman olmak, sizi birtakım komplikasyon riskleri ile karşı karşıya bırakabilir. Bu riskler hamileliğe bağlı şeker, tansiyon ya da sezaryen olabilir. Çok fazla yemediğinizden emin olmak için yiyeceklerin kalorilerini takip edin. Eğer aldığınız günlük kalori 2700'ü aşmıyorsa ve kilo oranınız normal dengesinde seyrediyorsa endişelenmeyin. Bu dönem aldığınız her gramda, öfke nöbetlerine girmek için iyi bir zaman değildir.

Hamilelikte aldığım kiloları nasıl çabuk verebilirim ?

Uzmanlara göre doğumdan 24 saat sonra kadınlar, genellikle bebeğin kilosunun 2 katı kadar kilo kaybeder. Ancak bazı kadınlar doğumun gerçekleşmesinden birkaç hafta sonrasına kadar pek fazla kilo kaybetmeyebilirler. Doğumdan 4 hafta sonrasında ortalama kilo kaybı 4.5-6 kilo civarıdır. Bundan sonra her ay metabolizmanıza ve aktivite düzeyinize bağlı olarak yaklaşık yarım kilo kaybetmeye devam edersiniz. Bu da yaklaşık olarak 9 aylık süre içinde aldığınız kiloyu yine aynı süre içerisinde geri vereceksiniz anlamına gelir. Emzirme döneminde ise diyet yapmamalısınız.

Hamilelik döneminde ne kadar kilo almalı?

Hamilelikte almanız gereken kilo miktarı, sizin hamilelikteki "vücut ağırlığı göstergenize" bağlıdır. Vücut ağırlığı göstergenizi bulmak için hamile kalmadan önceki kilonuzu 703 ile çarparak, çıkan rakamı boy uzunluğunuza bölebilirsiniz.

Eğer vücut ağırlığı göstergeniz 20'den az ise kilonuz normal düzeyin altındadır ve hamileliğinizde yaklaşık 13-18 kilo almalısınız demektir.
Vücut ağırlığı göstergeniz 20 ve 26 arasındaysa kilonuz ortalama düzeyde diyebiliriz. Hamileliğinizde 11-15 kilo civarı alabilirsiniz.
Eğer vücut ağırlık göstergeniz 26 ya da daha fazlaysa, fazla kilolusunuz anlamına gelebilir. Hamileliğinizde 7-11 kg arasında kilo almanız uygun olacaktır.
Normal kiloya sahip ve ikiz bekleyen kadınlar hamileliklerinin devamında normal kilolarından 15-20 kilo fazlasına. üçüz bekleyen kadınlar ise 22 kiloya kadar çıkabilirler.



SENDE YORUM YAP!

Whatsapp