Hamilelikte Halsizlik

Hamilelikte Halsizlik,hamilelikte Halsizlik probleminin giderilmesine yardımcı olan bitkisel yöntemler hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.Aşırı Yorgunluk probleminin giderilmesine yardımcı olan konular hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız makalemize bir göz atın.

Birçok anne adayının ortak sorunu halsizliktir. Gebeliğin ilk aylarında görülen bu durum anne adaylarını oldukça rahatsız eder. Çünkü halsizlik, şiddetli uyku ve baş ağrısını da beraberinde getirir. Halsizlik çoğu anne adayında 4. aydan itibaren azalmaya başlar. Ancak bazı anne adaylarında bu durum doğuma kadar devam edebilir. Bunu nedeni demir ve vitamin eksikliğidir. Eğer demir eksikliğine bağlı bir halsizlik oluşmuş ise geçici olmayabilir ve doktor muayenesi gerekir.

Bazen halsizlik, terleme ile beraber görülür. Bu durum anne adayını daha çok yorar. Özellikle yazın doğum yapacak anne adayları son aylarda iyice bunalabilir ve şikâyetleri artabilir. Halsizliğin oluşmasında birçok etken söz konusu olabilir. Kadının hamileliğe alışması, değişen hormonlar, vücutta oluşan değişimler ve yanlış beslenme gibi etkenler halsizliğe neden olabilir.

Halsizlik kişide baş ağrısına neden olabilir, gebeliğin ortalarında ya da sonlarına doğru baş ağrısı azalabilir ve ya çoğalabilir. Böyle durumlarda baş ağrısı dikkate alınarak bir doktora gidilmelidir. Çünkü baş ağrısının hipertansiyonla bir ilgisi olabilir.

Gebelikte Halsizlik Nasıl Geçer?

Doktorunuz önermeden ağrı kesici içmek sakıncalı olabilir. Bunun yerine yüze yapılacak hafif bir masaj baş ağrısını geçirmekte faydalı olabilir. Sakin bir ortam ve düzenli yürüyüşler baş ağrısı ve halsizliği giderebilir. Ancak çok yürüyerek kendinizi yormamalı ve yürüyüşlerde sık sık mola vermeye dikkat etmelisiniz. Halsizliğe karşı bazı bitkiler faydalı gelmektedir. Halsizliğin giderilmesi için 4 erik, 2 şeftali ve 3 badem ezilerek blenderden geçirilir. Hazırlanan içecek ağır ağır sindirilerek içilir. Halsizlik için bir diğer öneride; Pelin otu kaynatıldıktan sonra esmer şeker ya da bal ilave edilip birer bardak içilir. Ayrıca banyolarda kişiye zindelik verir. Kekik, yosun, ceviz yaprağı banyoları halsizliği gidermekte faydalıdır.

Gebelik ve Dengeli Beslenme

Gebelik döneminde yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterin. Demir, vitamin, protein ve kalori eksikliği vücutta yorgunluğun artmasına neden olabilir. Bu nedenle günlük alınması gereken besinleri tüketmelisiniz. Kendinizi halsiz hissettiğinizde kafeinli ya da şekerli besinleri tüketmeyin. Enerji almak için bu besinler tüketildiğinde etkisi kısa bir süre sonra geçer ve kendinizi tekrar yorgun hissedersiniz.

Kan şekeri ve tansiyonunuzu devamlı şekilde ölçtürmelisiniz. Çünkü kan şekeri ya da hipertansiyon daha fazla yorgun hissetmenizi sağlar. Havasız, gürültülü ve az ışıklı ortamlarda fazla bulunmayın. Halsizliğin artmasına neden olabilir. Açık havalı ortamlarda vakit geçirin. Yürüyüşlerinizi ihmal etmeyin ve gebelik egzersizlerine devam edin. Halsizlik gebeliğin ortalarında azalacaktır. Ancak gebeliğin son aylarında tekrar görülebilir. Eğer kendinizi çok halsiz hissediyorsanız doktorunuza mutlaka bu durumu danışmalısınız.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp