Hafif Baş Dönmesi

Hafif Baş Dönmesi Hakkında Detaylı bilgi makalemizde bulunmaktadır.

Vertigon hastalığının serebellopontin köşe tümörlerine bağlı belirtisi olarak hafif baş dönmesinin etkin olduğu belirtilmiştir. Hafif baş dönmesi genelde çoğu insanda görülmektedir.

Bazı durumlarda endişeye gerek duyalmamasına rahmen sıkca tekrarlanıyorsa tıbbi yardım istemeniz önerilir.

Serebellopontin Köşe Tümörleri:

Genellikle hafif baş dönmesi ve belirsiz bir dengesizlik hissine sebep olur. Tümör, beyin sapı veya serebelluma baskı yapacak derecede büyümediği sürece hastalık ilerleme göstermez.

Baş dönmesi bir hastalık olmayıp farklı nedenlerle oluşabilen bir belirtidir ve hastalar tarafından dengesizlik, sersemlik, göz kararması hafif ya da şiddetli dönme gibi farklı şekillerde ifade edilebilir. Pek çok farklı etkene bağlı olarak hafif dengesizlikten çok şiddetli dönme hissine kadar değişen şiddetlerde şikayet oluşabilmektedir.

Baş dönmesi tek şikayet olarak izlenebileceği gibi işitme kaybı ve veya kulak çınlaması ile birlikte de izlenebilir.
Kulağın dış, orta ve iç kulak olmak üzere üç bölümü vardır.

Dış ve orta kulak yapıları ses dalgalarını toplayıp gücünü artırarak iç kulak sıvısına aktarma görevi görürler. İç kulaktaki işitme ve denge merkezleri kulak kemiği içinde yerleşmiş olup iç kulak sıvıları ile (endolenf ve perilenf) doludur.

İşitme ve denge sinirlerinin algılayıcı hassas sinir uçları ve sinir hücreleri bu sıvılarla sürekli temas halindedir. İç kulağa ulaşan ses dalgaları burada iç kulak sıvıları ile iletilerek sinir uçlarını uyarır ve elektrik uyarısı oluşmasını sağlar. Bu uyarının işitme siniri ile beyine iletilmesi ile işitme gerçekleşir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp