Grip Hastalığından Korunma Ve Tedavi

Grip Hastalığından Korunma Ve Tedavi :

Grip hastalığının özel bir tedavi yöntemi yoktur.

Hastalığı en kolay biçimde atlatabilmek için sindirimi kolay ve sıvı ağırlıklı bir beslenme ile kesin olarak yatakta dinlenme yoluna gidilmelidir. En önemli tedavi “muhakkak hastalığın şiddetine göre 3-7 günlük bir yatak istirahatı şeklinde dinlenmektir.” Ayrıca B ve C vitamini almaları, özellikle vücudu kuvvetlendirmek, ateşi düşürmek için ateş düşürücü kullanmaları çok önemlidir. Tedavinin en önemli seçeneği, yatarak dinlenmektir. Bol sıvı tüketmek, limonlu çay, ıhlamur çayı ya da limonlu ıhlamur çayı içmek bu hastalıkta çok önemlidir.
 

Antibiyotik tedavisine yan etkiler belirdiğinde başlamak daha doğrudur.

Burada önemli olan grip hastalığına sebep olan înf- luenza virüsünün kolayca mutasyona uğraması, yani genetik değişiklik geçirebilmesi, dolayısıyla yeni alt tipler oluşturabilmesidir. Bu nedenle her yıl bir önceki grip aşısını, o yıl etki eden virüsü da kapsayacak şekilde üreterek piyasaya sürerler.Biz sağlıkçılar, doktorlar olarak genelde grip aşısını her yıl oluruz. Her yıl aşı olmak zorundayız. Çünkübizler riskli gruptanız. 
 

Her an grip mikrobuyla karşılaşabiliriz.

Kimi kişiler grip aşısının önemine inanmazlar. Fakat grip aşısı sağlık için önemlidir. Hele aşağıda sayacağımız gruplar için çok önemlidir. Çünkü grip hastalığı, ciddi akciğer ve kalp sorunlarına yol açabilir. Son yapılan bir çalışmada ise aşı olanlarda kalp krizi ve inme riskinin yüzde 50 azaldığı gösterilmiştir. Ayrıca aşının koruyuculuk özelliği yaklaşık bir yıldır. Çünkü virüsün mutasyona, değişime uğraması için üzerinden bir grip salgmmın geçmesi gerekir.
 
Doktorlar Tarafından Her Yıl Aşı Olması Önerilen Kişiler Şunlardır;
• 65 yaş ve üstündeki kişiler.
 
• Kronik hastalığı olan kişiler: Kronik kalp, akciğer, karaciğer, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve benzeri hastalığı olanlar.
 
• Bağışıklık sistemleri zayıflamış olan kişiler: Kanser hastaları, bağışıklık sistemi hastalığı olanlar, organ ve kemik iliği nakli yapılan kişiler.
 
• Uzun süreli aspirin tedavisi alan çocuk ve gençler.
 
• Hastanelerde çalışan doktor, hemşire, hastabakıcılar; kreş ve huzurevleri çalışanları.
 
• Yüksek risk grubundaki kişilerle yakın temasta olan kişiler
 
• İlk 3 aydan sonraki hamile kadmlar
 
• Ayından itibaren bebekler
 
• Çevresindeki insanlar grip ise grip aşısı olunması kesinlikle önerilmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp