Evde Stres Boşaltma Egzersizi

Evde Stres Boşaltma Egzersizi

1) NEFES AL
 
Anüsü yükseltin, pelvisi eğin, alt kamı içe çekin. Her iki avuçta arkaya bakacak şekilde olları yanlardan dışa doğru döndürürken sol topuğu yerden kaldırın. Ara vermeden bedeni 45° sola döndürün, sol çapraza sol ayak ile adım atın, Daoyin Çapraz Adımı. Topuğu, ayak parmakları yukarı boşlukta duruşta olacak şekilde yere yerleştirin. Aynı anda, avuçlar arkaya bakacak şekilde kolları yanlardan omuz yüksekliğine döndürün. Sol çapraz taraftan tam karşıya bak.
 
2) NEFES VER
 
Anüsü, pelvisi ve alt karnı gevşetin. Sol topuğu yere doğru alçalt ve ağırlığı ayak parmakları köklerine getirmek için biraz baskı uygulayın. Aynı anda, avuçlar aşağıya bakacak şekilde kolları döndürerek ileriye doğru hareket ettir. Sağ eli, parmaklar ileriyi işaret ederek ön taraftan omuz yüksekliğinde uzat, sol eli ise parmaklar sağ tarafı işaret ederek üst karnın ön tarafından aşağıya doğru hareket ettir. Sol çaprazdan ileriye doğru bakın.
 
3) NEFES AL
 
Anüsü yükseltin, pelvisi eğin, alt karnı içe çekin. Sol topuğu çekin ve ayak parmakları yukarı boşlukta duruşa gelsin. Aynı anda, bedeni yavaş bir şekilde sol tarafa döndürün ve ardından avuçlar omuz yüksekliğinde aşağıya bakacak şekilde sol kolu ön taraftan yukarı doğru bir kavisle yukarı ve ileri doğru döndürürken ön tarafa geri dönün. Bu sırada, sağ kolu parmaklar sol tarafı işaret edecek şekilde içe ve aşağıya doğru döndürün. Baş ve gözler sol avucu takip etsin. 
 
4) NEFES VER
 
Anüsü, pelvisi ve alt karnı gevşetin. Sol ayağı biraz düşürün ve ağırlığı ayak parmağı köklerine getirmek için biraz baskı uygulayın. Aynı anda, bedeni az miktarda sağ tarafa döndürün ve ardından, avuçlar omuz yüksekliğinde aşağıya bakacak şekilde sağ kolu ön taraftan yukarı doğru bir kavisle dışa ve öne doğru döndürürken ön tarafa geri dönün. Sol kolu ise üst karnın ön tarafmdan içe ve aşağıya doğru döndürün. Parmaklar sağ tarafı işaret etsin. Baş ve gözleri sağ avuca doğru yönlendir.
 
5) NEFES AL
 
Anüsü yükseltin, pelvisi eğin, alt karnı içe çekin. Sol topuğu çekin ve ayak parmakları yukarı boşlukta duruşa gelsin. Aynı anda, bedeni yavaş bir şekilde sol tarafa döndürün ve ardından avuçlar omuz yüksekliğinde aşağıya bakacak şekilde sol kolu ön taraftan yukarı doğru bir kavisle yukarı ve ileri doğru döndürürken ön tarafa geri dönün. Bu sırada, sağ kolu parmaklar sol tarafı işaret edecek şekilde içe ve aşağıya doğru döndürün. Baş ve gözler sol avucu takip etsin. 3. basamağın tekrar uygulanışıdır.
 
6) NEFES VER
 
Anüsü, pelvisi ve alt karnı gevşetin. Sol ayağı biraz düşür ve ağırlığı ayak parmağı köklerine getirmek için biraz baskı uygulayın. Aynı anda, bedeni az miktarda sağ tarafa döndürün ve ardından, avuçlar omuz yüksekliğinde aşağıya bakacak şekilde sağ kolu ön taraftan yukarı doğru bir kavisle dışa ve öne doğru döndürürken ön tarafa geri dönün. Sol kolu ise üst karnın ön tarafından içe ve aşağıya doğru döndürün. Parmaklar sağ tarafı işaret etsin. Baş ve gözleri sağ avuca doğru yönlendir. 4. basamağın tekrar uygulanışıdır.
 
7) NEFES AL
 
Anüsü yükseltin, pelvisi eğin, alt karnı içe çekin. Sol ayağı çekin ve ayak parmakları yukarı boşlukta duruşa gelsin. Aynı anda, her iki elide parmaklar birbirini işaret edene kadar sağ eli üst karnın ön tarafına geri getir ve avuçlar aşağıyı gösterecek şekilde her iki kolu da omuz yüksekliğinde dışa doğru uzatın. Üst bedeni ve başı öne doğru, gözleri ise doğrudan karşı tarafa yönlendir.
 
8) NEFES VER
 
Anüsü, pelvisi ve alt karnı gevşetin. Sol ayağı sağ ayağın yanına getir, ayaklar bir arada dursun, elleri başlangıç duruşuna geri dönerek uylukların üzerine yerleştirin. Gözleri doğrudan karşıya yöneltin.

ANXİETE NEDİR?

Uzun süre yaşanılan stres sonucu gelişen gerilimli kaygı duygusudur.

Modern yaşam zorluklar, çatışmalar, talepler ve yetiştirilmesi gereken görevlerle doludur. Stres pek çok kişi için artık yaşamın olağan bir parçası haline gelmiştir. Dozunda stres, her zaman kötü değildir; aksine baskı altındayken yapabileceğimizin en iyisini yapmamız yönünde bizi motive de edebilir. Ama sürekli acil modunda yaşıyorsak bedenimiz ve zihnimiz bunun bedelini ödeyecektir.(1)

STRESİN SEBEPLERİ

Kişi üzerinde yoğun talep oluşturan ya da kişiyi uyuma zorlayan herhangi bir faktör strese neden olabilir.

Strese neden olan durumlar ve baskılara stresörler denir. Stresörler yoğun çalışma temposu ya da problemli bir ilişki (evlilik) gibi yalnızca negatif kökenli olmak durumunda değillerdir; evlenmek, yeni bir ev satın almak, üniversiteye başlamak ya da yeni bir kursa katılmak gibi (ör: dans kursu gibi) pozitif kökenli de olabilirler.

STRESİN SIK RASTLANAN DIŞ SEBEPLERİ
  • Majör yaşam değişiklikleri
  • Çalışma / İş yaşamı
  • İlişki zorlukları
  • Maddi problemler
  • Aşırı yoğunluk
  • Çocuklar ve aile

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp