Damar Tıkanıklığına Bitkisel Tedavi

Damar Tıkanıklığına Bitkisel Tedavi :

Dünya genelinde birinci ölüm nedeni olarak görülen kalp ve damar hastalıklarında son yıllarda tedavi seçenekleri oldukça artmıştır. Dr. Mehmet Öz damar tıkanıklığı ile vücudunuzda neler olabileceği sorusuna su cevabı vermiştir.Hastada damar tıkanıklığı görülmesi ile birlikte koroner arterlerde daralmalar ve tıkanmalara sebep olan plaklar oluşmaktadır.

Bunun sonucunda hastada plakların damar çapının % 70‘ini aşması ile birlikte kan akışında azalmalar ortaya çıkar, bir başka deyişler kalp kasının kan ihtiyacını karşılayamaması oksijenleşmesi dönemi başlar. Bu dönemde hastalarda göğüs ağrısı veya göğüs huzurlukları şikayetleri baş gösterir. Hiç kuşkusuz erken müdahale yapılmadığı takdirde kan akışının tamamen durması yada kalp krizini neden olmaktadır.

Damar setliğinin en belirgin özelliği göğüs kafesinin ortasında oluşan baskı, sıkışma ve ağrı olarak bilinse de bazen de omuz, kollar, çene yada sırt bölgesinde aynı tepkilere rastlanabilir. Bu tarz bir şikayetiniz mevcut ise en kısa sürede bir kardiyolojik muayeneden geçmeniz gerekmektedir.Damar tıkanıklığı ile ilgili en yeni tedavi şekli yapılan stent uygulamalarından sonra bazı vakalarda görülen pıhtı ve tıkanma gibi komplikasyon risklerinden yola çıkarak uzman doktorların araştırmaları sonucu Endeavor Resolute adında yeni bir stent uygulanmaya başlandı ve oldukça verimli sonuçlar elde edilmiştir.

Damar tıkanıklığı şikayeti olan hastaların kesinlikle uzak durması bazı besinler vardır. Bunlar sırası ile sakatat, katı yağlar, kıyma, hamburger, salam, sosis, sucuk, tavuğun deri kısmı, kızarmış balık, kalamar, midye tava, çedar, kaşar, yağlı peynirler, sütle hazırlanmış olan tatlılar, çikolata, pasta, krema, kızartmalar, cips, mayonez, hazır soslar, tuzlu ve rafine edilmiş gıdalar.Damar tıkanıklığı olan hastaların yemesinde sakınca olmayan besinler sebze ve meyvelerin hepsi, baklagiller, soğan, sarımsak, makarna, çavdar ekmeği, esmer ekmek, yulaf, mısır gevreği, bulgur, pirinç, yağsız olmak kaydı ile süt, peynir ve yoğurt, haftada 3 adet olmak kaydı ile yumurta, yağsız olmak koşulu ile dana eti, tavuk, hindi, ceviz, fındık, badem, kestane, istiridye, sütlaç, ızgarada yada buğulama olarak hazırlanmış balık ve çeşitleri (somon, ton, lagos, orfoz)

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp