Çocuklarda Öpücük Hastalığı

Çocuklarda öpücük hastalığının neden ve belirtileri nelerdir? Çocuklarda öpücük hastalığının sebepleri tedavisi, çocuklarda göz alerji durumu, karaciğer yağlanması, küçük çocuklarda kusmanın sebepleri ve diş sararmaları hakkında tüm merak ettikleriniz ve bitkisel tedavi yöntemleri bu makalemizde yer almaktadır.

Uzmanlar uyarıyor, çocuklarınızı kimselere öptürmeyin, hatta siz de çok öpmeyin. Neden mi? Çünkü masum bir öpücüğün neden olduğu öpücük hastalığı, çocukların sağlığını tehdit ediyor. Tıptaki adı infeksiyöz mononükleoz (İM) olan öpücük hastalığı, genellikle çocuklarda ve ergenlik çağındaki gençlerde görülüyor. Öpücük hastalığının belirtileri lenf bezlerinin büyümesi, boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, bazen boğaz ve kulak iltihabı, ishal ve karın ağrısı

Daha büyük çocuklarda (ergenlik dönemindeki) ise belirtiler ateşin yükselmesi, lenf bezlerinin büyümesi (arka boyun bölümündeki) ve boğaz ağrısı şeklinde görülür. Hastalığa yakalanan çocukta üç beş gün boyunca bitkinlik, iştahsızlık, kas ağrısı, bulantı, üşüme, terleme, ateş ve titreme görülebilir.

Ateş bazen 40 dereceye kadar yükselebilir. Ve yüksek ateş en az 10 gün sürer. Boğaz ağrısı da en az bir hafta sürer. Öpücük hastalığına yakalanan bazı kişilerde dalak ve karaciğer de büyüyebilir. Kimilerinde ise ayaklarda, ellerde ve gövdede döküntü olabilir, gözlerin etrafı şişebilir.

Bir tür enfeksiyon olan bu hastalık, boğaz salgısı ve tükrükle çıkarılıyor, öpme ya da kan yolu ile insandan insana bulaşıyor. Veya enfeksiyonlu eşyadan da bulaşabiliyor. Özellikle kalabalık yerlerde yaşayan kişilerde, hijyenik olmayan ortamlarda bulunanlarda görülen öpücük hastalığı bebeklerde de görülebiliyor. Bunun nedeni ise annenin ağzında çiğnediği yiyeceği, daha rahat yutsun diye bebeğe vermesi.

Her mevsim ortaya çıkabilen, kız ve erkek çocuklarda sıkça rastlanan öpücük hastalığına neden olan virüs, yakın temas ile kısa sürede karşı tarafa geçiyor. En çok tükürük ve salya yolu ile Uzmanlar öpücük hastalığından korunmak için ailelere, çocukları kimseye öptürmemelerini, kendilerinin de öpmemesini tavsiye ediyor. Öpücük hastalığının tedavisinde kesin istirahat işe yarıyor. Ayrıca mutlaka doktor kontrolünde tedavi görülmelidir. Hastalığın henüz aşısı yoktur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp