Cilt Nemlendirme Doğal

Cilt Nemlendirme Doğal

• Limon suyunu cildinize sürüp yarım saat bekleyin, sonra durulayın. Ya da sert dirsekleri yumuşatmak için sıkılmış yarım limon kabuğuna dirseklerinizi yerleştirin bir süre bekleyin.

Nemlendirici kremler neredeyse ekmek, su gibi hayatımızın bir parçası oldu. Olması da iyi çünkü cildimizi soğuğa, kuruluğa, çatlamaya karşı koruyorlar. Ancak bu kremler pek çok kimyasal madde içeriyor ve özellikle cildi hassas olanlarda kaşıntıya kızarıklığa yol açabiliyor. Fiyatları ise 5-10 liradan 200-300 liraya kadar çıkabiliyor. Cildinizi yumuşak ve nemli tutmak için bir diğer alternatifiniz ise “cildi doğal yolla nemlendirme“. Yani doğal ürünleri kullanarak, cildinize hiç bir kimyasal maddenin değmemesini sağlayıp üstelik oldukça hesaplı bir şekilde cildinizi nemlendirebilirsiniz. Bunun için oldukça etkili doğal nemlendiriciler mevcut.

Cilt Nemlendirme Kremi

İçerik: Jojoba yağı, HBK yağı ve saf Arısütü.
Etkileri: A, B ve E vitaminleri içeren nemlendirici krem; Kuru ciltlerde, cilt kırışıklıklarına ve göz altı kırışıklıklarına karşı kullanılır
Kullanım Şekli: Kir ve makyajdan arındırılmış temiz cilde uygulanır. Yağlı ve karma ciltlerde uygulamadan 30 dk. Sonra yıkanmalıdır. Kuru ciltlerde yıkanmaz.

Cildi Nemlendirme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Esnekliğini ve bütünlüğünü koruyan cildin sırrı nemdir. Neme doymuş Sağlıklı bir ciltte, Su oranı %10''un üzerinde olmalıdır. Sağlıklı cilt, deri üzerinden gerçekleşen su kaybını dengeler.

Cildimizdeki su miktarı azaldıkça, vücut nem kaybeder. Bunun, hem içsel hem de dışsal olmak üzere, pek çok nedeni vardır. Hava şartları, klima, ilaç kullanımı, çıplak elle deterjan kullanımı dışsal nedenlerin başlıcalarıdır. Yaşlanma ise, nem kaybına neden olan en önemli içsel nedendir.

Cilt nemsiz kalırsa ne olur?
Cilt nemsiz kaldığında dayanıklılığı azalır ve çok çabuk yıpranır. Böylece ciltte ince çizgiler ve kırışıklıklar oluşur. Bununla birlikte aşırı kuruluk, pullanma, çatlak, enfeksiyon gibi cilt sorunları da ortaya çıkabilir.

Nemlendiriciler ne işe yarar?
Nemlendiriciler, cilt yüzeyinde, ince bir film tabaka oluşturarak, suyun buharlaşmasını engelleyen, içeriğindeki su tutucu ajanlar sayesinde cildin ideal nem seviyesine ulaşmasını sağlayan, krem, jel ya da emülsiyon yapıda ürünlerdir.

Nemlendirici ve yumuşatıcı ürünler, kuru deri tedavisinde, normal derinin günlük bakımının sürdürülmesinde ve birçok deri hastalığının yan tedavisinde kullanılmakta ve giderek önem kazanmaktadır.

Nemsizlik ve kuruluk arasında ne fark vardır?
Nemsizlik her cilt tipinde meydana gelebilecek, geçici bir cilt problemidir. Su kaybı sonucu ortaya çıkar. Nemsizlik derecesine bağlı olarak, geçici pullanma ve gerilmeye neden olabilir.

Kuruluk ise genetik yapıya bağlı olarak meydana gelen, kalıcı bir cilt tipi özelliğidir. Lipit eksikliği sonucu ortaya çıkar. Sürekli pullanma ve gerilmeye neden olur.

Ortak belirtileri cildin donuk görünmesi, cilt yüzeyinin sert olması ve gerilme hissinin yaşanmasıdır.

Yağlı bir ciltte kuruluk yaşanır mı?
Evet, yaşanabilir. Cilt tipinin kuru olması ile cildin kuru olması aynı şey değildir. Yağlı bir cilt nemsiz yani susuz kalması nedeniyle kuruluk yaşayabilir ve cilt yağlı olmasına karşın ciltte pullanmalar görülebilir.

Cilt Kuruluğu

Hemen her yaşta ve herkeste cilt kuruluğu problemi görülebilir. Çoğu kez nemlendirici kullanmak kuruluk sorununu çözer ancak bazı durumlarda cilt kuruluğunu önlemek için bir cilt uzmanından yardım almak gerekir. Tıpta cilt kuruluğu ‘kserozis‘ olarak adlandırılır. Cilt kuruluğu aşırı diyebileceğimiz bir boyuta vardığında ise bu kuruluk, egzama (dermatit) denilen diğer bir cilt problemine işaret ediyor olabilir. Kuru cilt ayrıca diyabet, tiroid sorunları veya kötü beslenme gibi başka problemlerle de ilişkili olabilir.

Egzama, ciltte iltihap oluştuğu anlamına gelir ve kaşıntı ile birlikte ciltte y ama şeklinde pullanma gibi belirtilere yol açar. Tedavi edilmediği sürece egzama giderek kötüleşecektir.

Cilt kuruluğu probleminiz varsa cildiniz sertleşir, ayrıca ciltte pul pul olma, soyulma, ağrı, kaşınma, çatlama veya gri, kül rengi bir görünüm alma gibi belirtiler görülebilir. Kuru cilt çatladığında mikroplar da kolayca deriden içeri sızar. Bir kez cilde girdikten sonra bu mikroplar enfeksiyona yol açabilir. Cildinizde ağrı yapan kızarıklıklar oluşmuşsa bu bir enfeksiyon habercisi olabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp