Burunda Ödem Oluşması

Burunda Ödem Oluşması :

Ödem tedavisinde kullanılan bitkilerden yapılmış % 100 Doğal ürünlerimizi görmek için buraya tıklayabilirsiniz...
Ödem bir hastalık değildir. Fakat bir hastalığın habercisi olabilir.

Eğer, ödemin nedeni bir hastalık ise, öncelikle o hastalığın tedavi edilmesi gerekir ki ödem tedavi edilsin.
Yani, o bölgede, ödemi yapan, oluşturan, sıvıyı damar dışına götüren nedeni ortadan kaldırmadan ödem tedavi edilmez..

Ödemin nedeni bilinmiyor ise, böyle bir durumda yiyecek ve içeceklerle alakalı olduğu düşünülür. Kişi, bazı yiyecek ve içeceklerden uzak durarak, ödemi tedavi edebilir.
Ödem riskini azaltmak için beslenmede nelere dikkat edilmeli?

* İdeal kiloya inmek : Öncelikle fazla kilonuz varsa; bir diyet uzmanıyla birlikte, düzenli beslenme ve uygun aktivite programıyla ideal kilonuza inmeye çalışın.

* Düzenli su tüketimi : Kişiye göre değişmekle beraber, günde 8-12 bardak su için. Su içme alışkanlığınız yoksa, gün içinde mutlaka bunu hatırlatıcı önlemler alın.

Masanızda her zaman su bulundurun, yatana kadar aralıklı olarak su tüketmeye çalışın. Kendinizi zorlayarak birkaç bardağı birden içmek yerine, yavaş yavaş su içmeye alışmak gibi etkili önlemler de alabilirsiniz. Özellikle egzersiz yaparken ve seyahat sırasında, mutlaka yanınızda su olsun.

* Tuzu azaltmak : Kişinin herhangi bir sağlık sorunu yoksa, tamamen tuzsuz yemek zorunluluğu da yoktur. Yemekleri az tuzlu tüketmek yeterli olur. Örneğin az tuzlu pişirilmiş sağlıklı bir yemeğe, sofrada ayrıca tuz katmamalısınız. Bazı yiyeceklerin kendi yapısından kaynaklanan görülmeyen tuza da dikkat etmek gerekir. Çok tuzlu peynir ve zeytin çeşitleri tüketmeyin. Orta yağlı peynir alıp, peynir ve zeytini akşamdan suya koyarak tuzunun azalmasını sağlayabilirsiniz. Turşu, konserve, hazır ayran, hazır çorbalar, çeşniler, et ve tavuk suyu tabletleri gibi sodyum içeriği yüksek olan gıdaların da tüketimine çok dikkat etmek gerekir. Soda tüketiminde de aşırıya kaçılmamalıdır.

* Karbonhidrattan uzak durma : Pirinç, beyaz ekmek, makarna, hamur işleri, şerbetli ya da hamurlu tatlılar, çikolata gibi karbonhidrat içeren yiyecekler; aşırı miktarda tüketilmemelidir. Kompleks karbonhidrat içeren kepekli, tam tahıllı, çavdarlı gibi unlardan yapılan ekmek, kepekli pirinç veya makarna; kepekli unlardan yapılmış az yağlı kekler, sütlü tatlılar gibi daha sağlıklı alternatiflerle değiştirilmeli.

* Posalı beslenme : Posa içeriği yüksek gıdalar tercih edilmelidir. Posalı gıdalar, bağırsakların çalışmasını da artırdığından ödemin atılmasında büyük fayda sağlar. Kepekli tahıllar, kabuklu sebze ve meyveler ya da salata; bu anlamda bol bol tüketilebilecek olan besinlerdir.

* Alkol ve asitten uzak durma : Alkol, asitli içecekler, kahve, demli çay ya da kafein içeriği yüksek içeceklerin tüketiminden mümkün olduğunca kaçınmak gerekir. Su, bitki ve meyve çayları, taze meyve suları, tuzsuz ayran ya da az yağlı süt gibi sağlıklı içecekler tercih edilmelidir.

Yorumlar

  • Han*** Tur***
    7 yıl önce
    Hocam benim burnumda ödem oluştu ve burnumda şişlikler oluyor bunun tedavisi için estetik müdahalemi gerekiyor yoksa ilaçlarla yok edebilrmiyiz bunu merak ediyorum çünki bıçak altına yatmaktan çok korkuyorum yardımcı olursanız sevinirim.Ne tür ürünler kullanmalıyım at kestanesi faydalı diye okudum bilgisi ne kadar doğrudur acaba?
  • Haz**
    6 yıl önce
    Merhaba hocam burnunda bir yildan fazladir odem var turkiyede tasamiyum buradada hastane sartlari cok kotu yazin tutkiyede bir dokt stafine krem verdi daydasi olmadi ne yapmaliyim
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Ödem kalp, damar ve böbrek hastalıklarının bir belirtisi olabildiği gibi bazı alerjik durumlarda ve beyin travmalarında ciddi sonuçlar doğurabilir.Farklı tipleri vardır ve vücudun farklı bölgelerinde çıkabilir.Tedavide izlediğimiz yol ile inceleme yapmak için linke tıklayabilirsiniz. Geçmiş olsun. Bilgi Hattı: 0224 234 56 78
  • Dil**
    6 yıl önce
    Mrhba hocam ben 15 gün once estetik burun ameliyati oldum burnumda sislik ve ödem cok var daha çabuk atlatabilmem icin ne yapabilirim? Tsk ederim
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Bu ürünü düzenli olarak kullanmanızı tavsiye ediyorum .. Antibakteriyel ve iltihap gidermede yardımcıdır. Lokal deri problemlerinde,uçuklarda, yaralarda, yanıklarda, sivilcelerde, pişiklerde, çıbanlarda, ayak mantarlarında, varislerde, yatalak hastaların yaralarında, fistürlerde, ameliyat sonrası yaraların hızlı iyileşmesinde, göğüs ve karın çatlaklarında, romatizma, sırt ve boyun ağrılarında, donuk kabarcıklarda, egzama ve sedef hastalarında kullanılır. Ayrıca cilt sıkıştırıcı ve cilt büzüştürücü etkisi vardır .. Ürünü incelemek için linki tıklayınız .. Bilgi Hatı: (0224) 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp