Sünnet Sonrası Ödem

Sünnet Sonrası Ödem

Sünnet Sonrası Ödem Nedir? Tedavisi Nasıl Yapılır? Hastalık Kişinin Hayatını Nasıl Etkiler Merak Ettiklerinizi Bu Yazıda Okuyabilirsiniz...

Sünnet Sonrası Görülen Problemler


* Kanama

* Ağrı

* Şişlik

* Pansumanın erken düşmesi

* Pansumanın ıslanması veya yapışması

KANAMA:

Sünnetten sonra bir kaç damla kanama görülebilir,herhangi bir müdahale gerektirmez bir kaç dakika içersinde kendiliğinden durur.Eğer miktar fazla ise ve kendiliğinden durmuyorsa tamponla kontrol edilir. İnatçı kanamalarda dikişle ya da koterle kanama durdurulur.

AĞRI:

Sünnetten yaklaşık 2 saat sonra hafif bir şekilde başlar. bunun için çocuğun yaşına uygun verilen ağrı kesicilerle ağrı kesilir.

PANSUMANIN İDRARLA ISLANMASI :

Önemli bir problem değildir. İdrar prensip olarak steril olduğu için yara iyileşmesinde olumsuz etkisi yoktur.

PANSUMAN YAPIŞMASI:

Genellikle sünnet derisinde yapışıklık olan çocuklarda sargı bezi penis başına yapışabilir bunun hiçbir önemi yoktur.ancak açmaya çalışırken rivanol ile ıslatılarak yavaşça açılmasında yarar vardır. Bu da sünnetten 1 veya 2 gün sonra yumuşatılır ve rahat bir şekilde sargı alınır. Bu durum artık çok nadir görülmektedir çünkü sünnetin sonunda merhem emdirilmiş sargı bezleriyle pansuman yapılmaktadır ve tekrar pansuman yapılması neredeyse hiç gerekmemektedir.

PANSUMANIN ERKEN ÇIKMASI:

Çoğu kez sorun teşkil etmez. Gerekirse tekrarlanır. 24 saat kalması şişliği engeller.

ŞİŞLİK:

Penis derisine yapılan lokal anestezik ilaç ve kesilen damarların bağlanmasına bağlı sünnet sargısı açıldıktan sonra Ödem dediğimiz şişlik ortaya çıkar. Bu genelde normal sayılan problemdir. Yaklaşık 7 gün içinde kendiliğinden geçer.

ENFEKSİYON:

Sık rastlanmaz, sünnet derisi yapışık olan çocuklarda yapışan bölgelerde ve genellikle penisin alt kısmında sarı akıntılı bir görüntü olur. Bu hal enfeksiyon (iltihap) değildir. Normal yara iyileşmesi sürecidir.

İYİLEŞME SÜRESİ:

Bu sürecin uzun ve kısa olmasında sünnetçi kadar ailenin de rolünün olduğu unutulmamalı,sünnetçinin önerileri ve tavsiye edilen ilaçlar büyük bir dikkatle uygulanmalı, bu süre bebeklerde 3-5 gün iken,yaş büyüdükçe süre uzayabilmektedir.bütün bunlarla birlikte tavsiyelerimizi tam uygulayan tüm sünnetler için tam iyileşme sürenin 7 gün olduğunu söylememiz mümkündür.



SENDE YORUM YAP!

Whatsapp