Bronşite Bitkisel Tedavi

Bronşite Bitkisel Tedavi Hakkında Genel Bilgiler

Bronşite bitkisel tedavi uygulamak istiyorsanız doğada baş vuracağınız bitkileri seçmeden önce aşşağıdaki makaleyi okumanızı tavsiye ederiz...Bronşit, büyük bronşları, yani soluk borusundan dallanarak akciğerlere yayılan hava borularım örten mukoza dokusunun akut ya da kronik iltihabıdır. iltihap bronşiyol denen küçük bronşlarda oluşursa bronşiolit adıyla anılır.

Pratik Bitkisel Formüller

- 1 litre kaynamış suyun içine kazayağı bitkisinin çiçek ve yaprakları, taze çam sürgünü, yer sarmaşığı, ebegümeci, okaliptüs yaprağı, andız otu, kekik, gülhatmi çiçeği ve yapraklarından 1 tutam konulur. 10 dakika demlenip, süzülen çaydan günde 4 bardak balla tatlandırılarak içilmesi tavsiye edilir. - 1 bardak kaynar suya, 5-6 gram ufalanmış ebegümeci konulup, 10 dakika demlenir. Bu çaydan günde 2 fincan tüketilmesi önerilir.

- 1 bardak kaynar suya,5 gram ufalanmış defneyaprağı, 10 gram kurutulmuş ve ince doğranmış portakal kabuğu konulur. 10-15 dakika bekletilen karışımdan günde 2 fincan balla tatlandırılıp içilmesi önerilir.

-Hafif kavrulmuş çörekotu toz haline getirilip, 1 çay kaşığına yarım çay kaşığı bal karıştırılarak günde 3 defa tüketilmesi önerilir.

- 1 bardak suya, 3 gram kekik konulup, 10 dakika bekletilir. Bu karışımdan günde 3 fincan içilmesi önerilir.

- Sabun otunun içerdiği kimyasalların diğer kimyasalların etkilerini artırdığı gibi, ağrı kesici ve anti inflamatuar etkileri olduğu tespit edilmiştir. Sabun otu çayı yapmak için her 250 gram kaynamış suya, bir çay kaşığı kurutulmuş bitki ilave edilir. Bu karışım ılık olarak içilmesi tavsiye edilir.

- 250 gram suya 2 çay kaşığı kurutulmuş ısırgan otu yaprağı konulup kaynatılır. Ilıklaşan çayın bal ve şekerle tatlandırarak içilmesi önerilir.

- Sarımsak, antiviral ve anti bakteriyel kimyasallarla dolu olduğu için bronşit, soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıkların tedavisinde yardımcı gıda takviyesi olarak kullanılan önemli bir besin kaynağıdır. Nefesinizin sarımsak kokmasını en aza indirmek için, birkaç dal maydanoz yiyebilirsiniz.

- Hatmi çiçeğinin ailesi güçlü solunum yolu yumuşatıcılarıdır. Hatmi çiçeği ise özellikle etkilidir çünkü bitkinin sakinleştirici kökleri aynı zamanda anti inflamatuar etkiye sahiptir. Bronşit, soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrılarının tedavisinde kullanılır.

-Meyankökü çayı boğazı yumuşattığı için boğaz ağrısı, öksürük ve astım vakalarında sıkça tavsiye edilir. Meyan kökü çayının günde üç fincana kadar kullanılması tavsiye edilir.

- Ebegümeci, meyankökü, sinirli ot ve hindiba eşit oranda ince kıyılarak karıştırılır. 1-2 tatlı kaşığı dolusu hazırlanan karışım, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Bu çaydan günde 3 fincan, balla tatlandırılarak içilmesi önerilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp