Bronşit Şifalı Bitkiler

Bronşit Şifalı Bitkiler Hakkında Bilgiler

Bronşit hiçbir tedavi uygulanmadan kendi kendine de iyileşebilir, fakat aynı zamanda kolayca geçmediği gibi kimi zaman da kronikleşir. Bu nedenle ben tedavi olmanızı öneririm. Hanımeli (Lonicera japónica) ve hor çiçeği (Forsythia suspensa) benim iki favori bronşit ilacımdır; fakat bu ikisinden başka bitkiler de elbette mevcuttur. İşte kullanabileceklerinizden bazıları:

Okaliptüs (Eucalyptus globulus):
Okaliptus bronşit tedavi

Okaliptüs son derece etkili bir ekspektoran (balgam sökücü) dır. E komisyonu, solunumla içe çekilen okaliptüs buharının bronşiti ve öksürüğü tedavi ettiğini onaylamıştır.Oral yolla alınması halinde, okaliptüs yaprakları ile yapılmış bir bitki çayı da aynı etkiye sahiptir. Bunu neye dayanarak söylüyorum derseniz, okaliptüsü yuttuktan ve vücudunuz onu absorbe ettikten sonra, bitkinin içerdiği yağın bir kısmı ciğerlerinize yerleşir. Böylece siz de okaliptüsün antiseptik, ferahlatıcı ve ekspektoran etkilerini tam da ihtiyaç duyduğunuz yerlere göndermiş olursunuz.

Sarımsak (Allium sativum):
Sarımsak Bronşit bitkisel tedevi

Bolca sarımsak yemek bronşit tedavisinde büyük yarar sağlar; çünkü sarımsak ağzına kadar antiviral ve anti bakteriyel kimyasallarla doludur. Sarımsak sizi aynı zamanda soğuk algınlığı ve gribe karşı da korur; çünkü "sarımsak kokan nefesiniz" insanların size soğuk algınlığını bulaştıracak kadar yaklaşmalarını önler. (Bu bir şaka elbette!) Aslına bakarsanız, sarımsak kokan bir nefesin, bu bitkinin solunum problemlerine karşı ne derece etkili olduğunu göstermesi açısından oldukça ciddi bir tarafı da vardır.

Sarımsak vücuda girdikten sonra içeriğinde barındırdığı aromatik kimyasalları ki bunlardan bir tanesi de son derece güçlü ve geniş spektrumlu bir bitkisel antiseptik olan alicindir- serbest bırakır. Bu aromatik bileşikler akciğerler yoluyla dışarı atılır ve bundan dolayı nefesimiz sanmsak kokar. Akciğerlerimizde bu bileşiklerin olması faydalıdır. Bu da, tıpkı okaliptüs örneğinde olduğu gibi, sarımsağın aktif bileşenlerinin de tam da ihtiyaç duyulan yerde olması anlamına gelir. Nefesinizin sarımsak kokmasını en aza indirgemek için, birkaç dal maydanoz yiyebilirsiniz.

Sığır kuyruğu (Verbascum thapsus):

Sığır Kuyruğu Bronşit bitkisel Tedavi): E komisyonunun solunum problemlerine karşı kullanılabileceğini onayladığı bitkilerden bir tanesi de sığır kuyruğudur; çünkü bitki ekspektoran özellikler taşımaktadır. Bu yüzden de balgam sökmeyi kolaylaştırır. Aslım isterseniz, sığır kuyruğu solunum hastalıklarına karşı binlerce yıldır kullanılmakta olan gözde ilaçlardan bir tanesidir. Buna ek olarak, bitkinin boğazı da yumuşatan ekspektoran etkisi, bakterileri yok etme gürüne sahip olduğu gibi, aynı zamanda da öksürüğü tetikleyen adale spazmlarını keser.

Isırgan otu (Urtica dioica):
Isırgan Otu Bronşit Bitkisel Tedavi


Isırgan otu son yıllarda i »i ı mşitf astım ve saman nezlesi tedavisinde gittikçe arım bir taraftar topluluğuna sahıp oldu ve bunun için gecerli nedenleri de var. Kökünün suyu ve yapraklarım bal ve sekerle karıştırıp kullanırsanız hem bronşite hem de astıma karşı harika bir silah kullanmış olursunuz. Her 250 «I suya, bitkinin kurutulmuş yapraklarından iki çay kaşığı karıştırıp kaynatın ve soğuyuncaya kadar bekletin.

Ayrıkotu (Agropyron repens ya da Elyms repens)
Ayrıkotu Bronşit Bitkisel Tedavi


Bu bitki sarlatanotu olarak da bilinir, ki ben bu adını daha çok severim bununla birlikte adına rağmen şarlatanlığı tedavi etmez. Çok uzun zamanlardan beri solunum rahatsızlıklakrında kullanılmaktadır. E komisyonu bu bitkinin, aralarında bronşitin de yer aldığı solunum yollan iltihaplarına karşı son derece etkili olduğunu onaylamıştır.

İngiliz muzu (Plantago lanceolata):

İngiliz Muzu Bronşit Bitkisel Tedavi


Bu bitki ve akrabası olan diğer muzgiller güçlü öksürük gidericiler olarak dünya çapında bir ün yapmışlardır. E komisyonu bu bitkiyi bronşiyal hastalıklarda güvenli ve etkin bir bitki olarak tavsiye etmektedir. Bunun yanında ikramiye olarak, ingiliz muzunun anti bakteriyel özelliği de vardır. Bitkinin kurutulmuşundan bir çay kaşığını 250 el. kaynamış suya ekleyip soğumaya bırakın.

Kara ısırgan (Marrubium vulgare):

E komisyonunun bronşiyal şikayetlere karşı etkisini onayladığı bu bitkiyi, Amerikan Gıda ve ilaç idaresi neden öksürüğe karşı hiçbir etkisi yoktur şeklinde deklare eder anlamış değilim. Iş bitkisel ilaçlara geldi mi, şahsen benim için E komisyonu her zaman Amerikan Gıda ve Haç idaresinden çok daha güvenilir olmuştur. Bitkisel ilaçlar Almanya'da Amerika'da olduğundan çok daha fazla gündemdedir ve E komisyonu da bütün tavsiyelerini ya da olumsuz görüşlerini tamamen ciddi bilimsel araştırmalara dayandırmaktadır. Bronşit için kara ısırgan ile limon ve meyan kökünün birlikte demlenmesiyle elde edilen güçlü bir çay öneririm. Her 250 cl. kaynar suya iki çay kaşığı kara ısırgan atın.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp