bronşit nedir kısa bilgi

BRONŞİT TEDAVİSİ

Tezahürü: Bronş membranlarının akut ve kronik iltihaplanması.
 
Reiki Tedavisi: Tüm beden, akciğer, dalak, karaciğer, timus.Bağırsakları temizlemek ve limpatik sistemin ölü hücreleri bedenden atmasına yardımcı olmak için meyve suyu orucu. Duygusal sorunları aşmak için zihin Bilim.
 
Beslenme İhtiyaçları: Astıma bakınız.
 
Şifalı Bitkiler: Karakafes kökü, arnavut biberi, sığırkuyruğu yaprakları, ada çayı, ıhlamur, zencefil, meyan balı.
 
Vitaminler: B kompleks, B6, A, E, C (Akut durumlarda saatte 500-1000 mg), D vitamini.Mineraller: Multi, çinko.
 
Homeopatik Doku Tuzları: Ferrum Phos., Kali Mur.
 
Tıp: Eğer ateş devam eder ve durum düzelmezse acele doktora müracat ediniz.
 
Beden Kısımları: İçinde tutmaktan dolayı bağırsaklar bloke olmuştur.
 
Çakralar: 3. ve 5. çakra.
 
Zihinsel Neden: Huzursuz bir aile ortamı, tartışma ve bağırışmalar. Bazen sessizlik içinde yaşanan gerilim. İletişimin azalması, birçok gereksiz duygusal ve zihinsel olumsuzluklar nedeniyle boğazın kapanması.
 
Tavsiye Edilen Onaylama: Kendimle ve çevremle uyum içindeyim, kendimin ve çevremdeki herkesin kalbindeki Rabbimin kutsal varlığını şükranla selamlıyorum.

Tedavide kullanılan ilaçlar, hastalığın belirtilerini ortadan kaldırmaya yöneliktir. Ateş düşürücüler, öksürük şurupları, ağrı kesiciler kullanılır. Balgamı kolay bir şekilde çıkarmak için, buna yönelik ilaçlar hastaya önerilir. Tedavinin fayda sağlaması için, sigarayı mutlaka bırakmak gerekir.

Antibiyotik tedavisi virüslere etki etmez. Dolayısıyla bronşit tedavisinde kullanılmaz. Fakat virüs yanında, bakteri de boğazda hastalığa neden olduğundan, antibiyotik kimi doktorlar tarafından hastalara önerilir.

Bunların dışında nemli yerler, tozlu ortamlar, kötü hava koşulları, solunum yollarında ortaya çıkan hastalıklar kronik bronşite neden olmaktadır.

BRONŞİTİN BELİRTİLERİ

Hastalığın belirtisi öksürük ve öksürük sonrası gelen balgamdır. Şiddetli ve inatçı bir öksürük vardır. Öksürükle birlikte, iltihabın neden olduğu ağrı, göğüs bölgesinde daha şiddetli bir şekilde hissedilir. Ayrıca öksürük, hastalığın bulaşmasına neden olur. Havadan, hastalığın bulaşması gerçekleşir.

Balgam ise hastalık ilerledikçe, daha da fazlalaşır. Ayrıca hafif ateş, titreme, boğaz ve kaslarda ağrı hastalığın diğer belirtilerindendir. Hastalık ilerledikçe zatürreye yol açabilir.

Çocuklarda Bronşit

Daha çok sonbahar ve kış mevsimlerinde görülen bronşit soluk borusundan dallanarak akciğerlere yayılan hava borularını örten zarın AKUT veya kronik olarak iltihaplanmasına denir. Çocuklarda daha çok akut bronşit görülür. Bunun sebebi akut bronşite yol açan viral hastalıklardır; boğmaca, grip, kızamık veya tifo’dur. Akut bronşitin belirtileri burun akıntısı, hapşırma, gözlerde kızarıklık, boğaz ağrısı, kuru ve ağrılı öksürük, ateş ve nefes darlığıdır. İlerleyen safhalarında balgamlı öksürük de görülen akut bronşit tedavi edilmezse kronik bronşite dönüşebilir bu da hastalığın ciddiyetini arttırır. Bu yüzden anne ve babaların belirtileri göz önünde bulundurarak doktora başvurmaları önemlidir. Ayrıntılı hasta hikâyesi ve muayene sonrasında teşhis edilebilecek olan bronşit için istirahat, buhar banyoları, ateş düşürücü, hava kirliliğinden uzak durulması, uygun antibiyotikler ve bol sıvı tüketimi gibi yöntemlerle iyileşme sağlanabilir. Kronik bronşit ise yavaş ilerleyen bir hastalıktır ve yıllar sürebilir. Neden olarak tedavi edilmeyen akut bronşit, sigara dumanı ve hava kirliliği gösterilmektedir. Kuru öksürükler, nefes darlığı, solunum yetmezliği oldukça ileri boyuttadır.

Bronşit nedir?

Akciğer içinde havanın dolaştığı boruların iltihaplanması. Bronşite, stafilokok, streptokok, pnömomok influenza basili gibi iltihap yapıcı mikroplar sebep olur. Vücut direncini kıran rüzgarlı ve rutubetli yerlerde yaşama, ani üşütme bronşite sebeptir. Bronşite kolayca yakalanmanın bir sebepi de ırsi (kalıtım) ve vücut istidadından olabilir. Bronşit, had (akut) ve müzmin (kronik) olmak üzere iki çeşittirbronşit

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp