bronşit nedenleri

Bronşit 10 :

Akciğerde bronşların hastalanması neticesi, nefes darlığı çekilmesidir. Diğer bir adıyla nefes borularının iltihaplanmasıdır. Akut ya da kronik olan bu hastalığa, üşütme, soğuk yeme içme, kirli ve tozlu hava sebep olabilir.

Pratik Bitkisel Formüller

- Kazayağı bitkisinin çiçek ve yaprakları, taze çam sürgünü, yer sarmaşığı, ebegümeci, okaliptüs yaprağı, andız otu, kekik, gülhatmi çiçek ve yaprakların 1 litre sıcak suya birer tutam konulur. Bu karışım 10 dakika demlenip, süzülür ve biraz bal ilave edilerek günde 4-5 bardak içilir.

- Öksürük otu kronik ve akut bronşite, nezle ve gribe karşı etkilidir.

- 1 bardak kaynar suya, 5-6 gram ufalanmış ebegümeci konulup, dakika bekletilir. Bu karışımdan günde 2-3 bardak içilir.

- 1 bardak kaynar suya, 5 gram ufalanmış defneyaprağı, 10 gram kurutulmuş ve ince doğranmış portakal kabuğu konulur. 10-15 dakika bekletilen karışımdan günde 2-3 bardak balla tatlandırılıp içilir.

- Çörekotu hafif kavrulup toz haline getirilir. Günde 3 defa, 1 çay kaşığı toz çörekotu, yarım çay kaşığı balla ağızda emilerek yutulur.

- 1 bardak suya, 3 gram kekik konulup, 10 dakika bekletilir, karışımdan günde 3 bardak içilir.

Kainat Eczanesinden Önerilen Bitkiler

Sabun Otu (Saponaria officinalis): Bitkinin içerdiği kimyasalların diğer kimyasalların etkilerini artırdığı gibi, ağrı kesici etkileri olduğu da tespit edilmiştir. Sabun otu çayı yapmak için her 250 cl. kaynamış suya bir çay kaşığı kurutulmuş bitki ilave edilir. Bu karışım ılık olarak içilir.

Isırgan Otu (Urtica dioica): Bitkinin kökünün suyunu ve yapraklarını bal ve şekerle karıştırıp kullanırsanız, hem bronşite hem de astıma karşı harika bir silah kuşanmış olursunuz. Her 250 cl. Suya bitkinin kurutulmuş yapraklarından iki çay kaşığı karıştırıp kaynatın ve soğuyuncaya kadar bekletin.

Sarımsak (Allium sativum): Bolca sarımsak yemek, bronşit tedavisinde büyük yarar sağlar. Çünkü sarımsak ağzına kadar antiviral ve anti bakteriyel kimyasallarla doludur. Sarımsak sizi aynı zamanda soğuk algınlığı ve gribe karsıda korur. Nefesinizin sarımsak kokmasını en aza indirmek için, birkaç dal maydanoz yiyebilirsiniz.

Ayrık Otu (Agropyon repens): Çok uzun zamanlardan beri solunum rahatsızlıklarında kullanılmaktadır. Solunum yolları iltihaplarına karşı son derece etkilidir.

Hatmi Çiçeği (Althaea officinalis): Hatmigiller ailesi güçlü solunum yolu yumuşatıcılarıdır. Hatmi çiçeği ise özellikle etkilidir çünkü bitkinin sakinleştirici kökleri aynı zamanda anti inflamatuar etkiye sahiptir. Bronşit, soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrılarının tedavisinde kullanılır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp