Boyun Fıtığı Nedenleri

Boyun Fıtığı Nedenleri

Boyun Fıtığı Nedenleri hakkında bilgiler.

Uzmanlar, özellikle masa başında çalışanları etkisi altına alan boyun fıtığı hastalığının, ağrıları ile yaşamı adeta kabusa dönüştürecek kadar ciddi seyredebilen bir rahatsızlık olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor.Boyun fıtığının nedenlerini öğrenmek için aşağıdaki makalemize göz atabilirsiniz.

Boyun fıtığının nedenleri nelerdir?

- Boyun omurları arasında kıkırdağın yıpranması
- Baş öne eğik olarak uzun süreli çalışma (masa başa işleri)
- Ani ve güçlü boyun hareketleri (ağır kaldırma, ani ters dönüşler)
- Geçirilmiş boyun travması
- Spor yaralanmaları
- Arabada ani fren yapılması veya trafik kazası
- Osteoporoz (kemik erimesi) boyun fıtığına yol açıyor.

Boyun fıtığının belirtileri nelerdir?

İki tane önemli belirtisi var; birincisi ağrı, ikincisi hareketlerden kısıtlılık. Ayrıca baş ağrısı, kollarda ağrı uyuşma, karıncalanma, bazen de güçsüzlük görülüyor. Kol ve omuz kuşağında ağrı gelişiyor. İlerleyen vakalarda bacaklarda güçsüzlük ve ellerde ince hareketlerin yapılmasında beceriksizlik, gün içinde çabuk yorulmalar ortaya çıkabiliyor.

Boyun fıtığı nasıl tedavi edilir?

Boyun fıtığında öncelikle ilaç tedavisi ve yatak istirahati öneriliyor. Hastada oluşan kayıplar belirlenip bunların yerine konması için rehabilitasyon programı uygulanıyor. Rehabilitasyonunun yanı sıra fizikoterapi de boyun fıtığı tedavisinde önemli bir yer tutuyor. Bölgeye uygulanan ultrasonla ısı, vücudun içine kadar inerek o bölgede kanlanma sağlıyor. Bunun sonucunda sinirlerde tekrar canlanma görülüyor.

Bu yöntemin de yetmediği durumlarda, son zamanlarda gelişen tekniklerle bölgeye epidural steroid enjeksiyonu yapılabiliyor veya özel bir kateter yerleştirilerek, epidural lizis adı verilen ve sinir basısının bulunduğu alana belirli bir süre, yüksek tuz içerikli solüsyon enjeksiyonu esasına dayanan bir yöntem uygulanabiliyor. Ayrıca algolojik girişimleri takiben fizik tedavisi uygulamaları da yararlı olabiliyor.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp