Boyun Fıtığı Hareketleri

Boyun Fıtığı Hareketleri

Boyun Fıtığı Hareketleri hakkında bilgiler.

Boyun fıtığı ve tedavisi, boyun fıtığının sebepleri nasıl önlem alınır veya tedavi yöntemleri aşağıdaki makalemizde yer almaktadır makalemize göz atmak için tıklayınız.

Her bireyin sağlık bir hayat sürebilmesi için egzersiz yapmaya ihtiyacı vardır. Egzersizlerin düzenli bir şekilde yapıldığında kemik gelişiminden kas gelişimine, iyi bir sosyal hayattan iş hayatına olumlu yönde etki gösterdiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Eğer sağlıklı olmak istiyorsak egzersizler sadece spor salonlarına bağlı olarak değil, spor salonlarına gidemeyen ev hanımları, baylar, bayanlar iş hayatından vakit bulamayan insanlar veya maddi durumu olmayan insanlar egzersiz hareketlerini evde de uygulayabilirler. Televizyon ve internetin çok yaygınlaştığı günümüzde bu hareketler evde veya iş yerinde oturduğumuz yerden de uygulanabilmektedir. Düzenli bir egzersiz ve aktivite programının doku ve organ fonksiyonlarımız kısaca tüm vücudumuz için vazgeçilmez olduğu pek çok araştırmayla gösterilmiştir.

Bu egzersiz hareketlerinden bir kısmı olan boyun egzersizlerinin; neden yapılması gerektiğini ve nasıl yapılacağını aşağıda anlatmaya çalışalım.

Boynumuz, vücudumuzu başımıza bağlayan, içinde beynimizden çıkıp tüm vücudumuza yayılan ve hayati öneme sahip sinirlerin geçtiği bunun yanı sıra başımızın hareket etmesini sağlayan çok sayıda kastan meydana gelmiş bir organımızdır. Boynumuzdaki bu kasların herhangi bir şekilde çalışmalarının kısıtlanması veya deforme olması sonucu boyunda ağrılar ve sızılar meydana gelmekte boynun hareketi engellenebilmektedir.

Boyun Ağrılarına neden olan faktörler:
Boyun ağrıları genellikle;
• Boyun kaslarının güçsüz olması,
• Baş ile yük taşınması, sürekli olarak boyunu öne doğru eğik durması veya aynı pozisyonda sabit tutulması,
• Bir yükün sağ elle veya sol elle taşınması ve dengesiz taşınması,
• Telefonla konuşurken uzun süre telefonun baş ile boyun arasına sıkıştırılması,
• Aşırı yüksek yastıkta uzun süre yatma gibi nedenlerden dolayı meydana gelmektedir.
Bu ağrılar insanın hayatını zorlaştıran, günlük işlerimizi yapmamızı kısıtlayan bir duruma neden olur. Boyun ağrıları çekenlerin sağlıklı bir yaşam için bu egzersizleri mutlaka yapmaları gerekir.

Özellikle;
• Bankada çalışanlar,
• Uzun süre aynı pozisyonda televizyon izleyen veya internet kullananlar,
• Tezgâhtarlar gibi meslek gruplarındakiler,
• Masa başı iş yapanlarda bu boyun egzersizlerinin önemi daha da artmaktadır
Kişiler, boyun ameliyatı olanlar ve uzun süreli boyunluk kullananların boyun egzersizlerine daha fazla ihtiyaçları vardır. Çok basit ve az zaman alan bu egzersizlerin uygulanması sonucu hayatlarının ne kadar değiştiklerinin farkında olacaklardır.

Boyun Egzersizlerinin Faydaları Nelerdir:
Yapacağımız boyun egzersizleri boyun kaslarımızı güçlendirecek, o bölgedeki kan dolaşımını hızlandıracak, boynumuzun hareket yeteneğini geri kazandıracak, sağlıklı bir duruş oluşturacak, omzumuzdaki ve sırtımızdaki tutulmayı azaltıp rahatlatacaktır. Boyun sağlığımız için şart olan boyun egzersizlerini aşağıda açıkladığımız gibi yapabilirsiniz:

Boyun Egzersiz Hareketleri Nasıl Yapılmalıdır:
Boyun egzersizleri1) Ellerimizi anlımıza koyuyoruz, başımızı öne doğru eğmeye çalışırken alnımıza koyduğumuz ellerimiz ile engel olmaya çalışıyoruz. Ve içimizden 10‘a kadar sayıyoruz ve bırakıyoruz. Bu uygulamayı 3 kez olmak üzere tekrarlıyoruz. Fakat her zaman olduğu gibi ilk uygulamada 10‘a kadar sayıyorsak ikinci uygulamada 12,üçüncü uygulamada 14‘e kadar sayarak bu egzersiz hareketini gerçekleştiriyoruz.

Boyun egzersizleri2) Ellerimizi başımızın arkasına koyuyoruz. Başımızın arkasına dikkat edin ense ile karıştırmayın ve başımızın arkasına koyduktan sonra başımızı arkaya doğru itmeye çalışırken ellerimizle engel olmaya çalışıyoruz. Ve içimizden 10‘a kadar sayıyoruz ve bırakıyoruz.15-30 saniye mola verdikten sonra tekrar aynı hareketi uyguluyoruz. Her uygulamayı biraz daha arttırmamızda egzersizin daha çok fayda vermesini sağlar.

Boyun egzersizleri3) Sağ elimizi yüzümüzün sağ tarafına resimdeki gibi koyuyoruz. Daha sonra başımızı sağa doğru itmeye çalışırken sağ elimizle engel olmaya çalışıyoruz. Bu şekilde boyun kaslarımızı çalıştırarak daha güçlü hale getiriyoruz. Bu hareketi yaparken yine 10‘a kadar sayıyoruz.

Boyun egzersizleri4) Solelimizle 3. adımın tersini yapıyoruz.

Boyun egzersizleri5) Sağ elimizi başımızın sağ arka kısmına, sol elimizi sol şakağımıza koyuyoruz. Sağ omzumuzun üzerinden bakmaya gayret eder gibi elimizin direncine karşı başımızı sağa döndürmeye zorluyoruz. Bu durumu da diğer hareketlerde olduğu gibi 10‘a kadar sayıyoruz. Ve sağ elimizi başımızın arkasına koyduğumuz gibi, aynı hareketi el değiştirerek sol elimiz ile aksi yönde tekrarlıyoruz.

Boyun egzersizleri6) 5. Adımın tam tersini yapıyoruz

Boyun egzersizleri7) Başımızı önce sağ tarafa döndürüp 3 - 5 saniye bekliyoruz. Daha sonra yavaşça önümüze doğru döndürüp 3 - 5 saniye bekliyoruz. Aynı hareketleri bir de sol tarafa doğru yaparak egzersizi tamamlıyoruz.

Boyun egzersizleri8) Bu egzersizimizde resimde görüldüğü gibi başımızı öne doğru eğiyoruz. 3 - 5 saniye dinleniyoruz. Dinlendikten sonra başımızı arka tarafa doğru büküyoruz. 3 - 5 saniye dinleniyoruz.

Boyun egzersizleri9) Başımızı önce sağ tarafa doğru kulak memesi omzumuza değecek kadar götürüyoruz. Bir süre dinlendikten sonra başımızı doğrultuyoruz. Aynı hareketi bir de sol tarafa doğru yapıyoruz.

Boyun egzersizleri10) Başımızı saat yönünde mümkün olduğu kadar çembersel hareket çizerek döndürüyoruz. Kısa bir süre dinlendikten sonra aynı hareketin tersini sol tarafa doğru çevirerek yapıyoruz.

!!!!DİKKAT!!!!
Bu hareketleri yaparken en fazla dikkat etmemiz gereken noktalardan biri hareketleri 3‘erlik setler halinde yapmamız. Bunun yanı sıra hareketi ilk defa yapacağımız zaman boynumuzu aşırı derecede yani son noktasına kadar zorlamamalıyız. Çünkü ısınmadan yapılan böyle bir hareket boynumuza faydadan çok zarar verecektir.



SENDE YORUM YAP!

Whatsapp