Boyun Fıtığı Bitkisel İlaçlar

Boyun Fıtığı Bitkisel İlaçlar: Boyun fıtığı hastalığı son yıllarda bitkisel yöntemleri ile tedavisi üzerinde geniş araştırmalar yapılan bir hastalıktır.Modern tıp son yıllarda doğadaki bitkilerin şifaları üzerine çalışmaya yoğunlaştığından,birçok bitkinin boyun fıtığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu keşfetmiştir.

Boyun fıtığının şiddeti ve tedavisi kişiden kişiye değişmek ile birlikte,genellikle hastalığın erken aşamalarında çok basit bir biçimde tedavi edilebilmektedir.

Boyun fıtığı hastalığı beyinden çıkan sinirlerin işlevinde bozulma olmasından kaynaklanır ve hastanın çeşitli yerlerinde şiddetli ağrılar çekmesine neden olur.

Omur içerisinde yer alan sinirler uyarıldıkça ağrı hissi arttığından,hasta tedaviyi erteledikçe çektiği acının şiddeti de yükselmektedir.Boyun fıtığı boyun bölgesinde yer alan 7 tane omurun yapısının bozulmasından kaynaklanmaktadır.

Omur yapısı içerisinde bulunan yumuşak dokuyu sıkıştırır ve omurilik içerisinden geçen sinirlerin üzerine baskı yapmasına neden olur.Üzerinde baskı oluşan sinirler eğer kola giden sinirlerse hasta,boyun fıtığı belirtilerini kollarında yaşar.

Şayet sorun bacak bölgesine giden sinirlerdeyse,bacaklarında şiddetli ağrılar oluşan hastanın sorunu boyun bölgesi ile bağdaştırması oldukça güç bir hal alır.Kol veya bacak bölgesinde yaşadığı ağrının sebebinin boyun fıtığı olduğunu birçok insan hekim muayenesi sonucunda öğrendiğinde,oldukça büyük bir şaşkınlık yaşamaktadır.

Boyun fıtığı belirtilerinin ve ağrılarının azalmasında bitkisel ilaçların yararı hala bilim adamlarının üzerinde çalıştığı bir konudur.Kekik,havlıcan ve zencefil gibi bitkilerin yağlarında bulunan kimyasal maddelerin,boyun bölgesinde bulunan kasları rahatlattığı bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır.Boyun bölgesine hafif masaj ile sürülerek uygulanan bu yağlar,kişinin rahatlamasına ve dolayısıyla şikâyetlerinin bir nebze dahi olsa azalmasına neden olmaktadır.

Bu aşamada altının çizilmesi gereken nokta ; kişinin bu tür bitkisel yağlar sürerek omurunda meydana gelen hasarı tamamen iyileştiremeyeceğini,ancak hissedilen boyun fıtığı belirtilerini ve ağrılarını hafifletebileceğini unutmaması gerekir.

Hastalığın iyileşmesini değil duyulan ağrının hafiflemesini sağlayan bitkisel ilaçlar,uzun vadede hastanın sorunlarından kurtulmasına fayda etmeyecektir.Bu nedenle boyun fıtığı gibi ciddi bir hastalığın tedavi için uzman bir hekime danışılmalıdır.Bu uygulamaları da hekim tedavisine yardımcı olacak yan tedaviler olarak görmek gerekir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp