Bitkisel Antibiyotikler

Bitkisel Antibiyotikler :

Modern tıpta, mikroplarla savaş bitmiyor, her gün yeni bir antibiyotik keşfediliyor. Ve biz doktorlar artık o hastalığa o ilacı kullanamaz oluyoruz ve tek çaremiz yeni ilaçlar keşfetmek oluyor. Biz de mikroplarla olan savaşımızda, onların bizim icadımız olan ilaçları yenmesine az katkıda bulunmuyoruz, çoğu zaman gereksiz yere kullanıyoruz antibiyotikleri.

'Antibiyotik istismarı' olarak nitelendirebileceğimiz bu durum en çok üst solunum yolu enfeksiyonlarında yaşanıyor, her grip olan, her öksüren antibiyotik kullanıyor, hatta bazen doktora bile gitmeden... Doktorlar arasında bile espri konusu olmuştur gripte antibiyotik kullanımı, 'İlaçla 1 haftada, ilaçsız 7 günde geçer' diye. Viral bir üst solunum yolu enfeksiyonu, iyi bir bakımla ve doğru beslenmeyle, doğadan yardım alınıyorsa ilaçsız iyileşebilir. Doğadan yardım almak dedik de, nasıl yapacağız bunu? İçerisinde yüzlerce değişik antibiyotiği bir arada barındıran yüzlerce bitki var, hatta bir kısmı hemen her mutfakta mevcutlar.

Sarımsak

Bilinen en eski antibiyotiktir, yaklaşık beş bin yıldır ilaç olarak kullanılmaktadır. Bakteri, virüs, mantar ve parazit öldürücü maddeler içerir. Bağışıklık sistemini uyarır, safra salgılattırır, spazm çözer ve tansiyon düşürür. Antibiyotiğe dirençli hastalıkların tedavisindeki en güçlü bitkilerdendir. Bunca deney sonucunda güçlü anti-bakteriyel ve anti-viral etkinliği olduğu kanıtlanmıştır.

Kekik

En eski ve en fazla sayıda antibiyotik madde ihtiva eden doğal maddelerden biridir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarından sinüzite, idrar yolu enfeksiyonlarından prostat iltihabına, kolitlerden hepatitlere kadar geniş kullanım alanı vardır. Çayından çok ekstresi, yağı ve distilasyon suyu kullanılır. Yüksek tansiyonu olan hastalarda sakıncalıdır.

Lavanta

Hem hepatit virüsünü öldürücü 'antiviral' etkisi vardır, hem bağışıklık sistemindeki virüs öldürücü savunma mekanizmalarını harekete geçirir hem de karaciğeri koruyucu ve yenileyici etkileri vardır. Hepatitlerde kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır, bir de her zaman tek başına yetmeyebilir, diğer bitkisel ilaçlarla ve besin takviyeleriyle kombine edilmelidir.

Okaliptüs

Antiseptiktir, bakteri ve virüs öldürücü özellikleri vardır. Vücuttan akciğer ve idrar yolu ile atıldığı için özellikle solunum yolları ve idrar yolu enfeksiyonlarında yardımcıdır. Dünya çapında yapılan birçok araştırma sonucunda antibiyotiğe dirençli birçok enfeksiyonda okaliptüs etkili bulunmuştur ancak çalışmaların çoğu hayvan deneyi düzeyindedir o yüzden dikkatli ve doktor kontrolünde, kişiye özel uygun dozlarda kullanılmalıdır.

Zencefil

Zencefilin kanser tedavisindeki destek etkisini, özellikle kemoterapi alan hastaların bulantılarını giderdiğini biliyoruz. Çok yönlü etkileri olan bu bitkinin antibiyotik etkinliği de var, virüs ve bakterileri öldürebiliyor. Bu özelliği, kodeine benzer öksürük kesici ve antihistaminik (allerji giderici) etkileriyle de birleşince, onu üst solunum yolları enfeksiyonlarının vazgeçilmezi yapıyor. Ayrıca kronik yorgunluğa da birebir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp