Ben Hastalıkları

Ben Hastalıkları

Ben Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri

Ben Hastalıkları Hakkında Açıklamalar ve Bu Hastalıklarda Kullanılan Bitkisel Ürünlerle İlgili Tedavi Yöntemleri. Okumak İçin Aşağıdaki Linke Tıklayınız

BENLER

Ben; Melanosit denilen renk hücrelerinin oluşturduğu yapılardır. Çoğu kişide sayıları 1 ile 40 arasında değişir. Bir kısmı doğuştan, bir kısmı ise sonradan ortaya çıkar. Benler düz veya kabarık olabilirler. Renkleri pembeden kahverengi siyaha kadar değişebilir. Vücudumuzdaki her kahverengi kabarıklık ‘ben‘ değildir.

Özellikler

Benler cilt kanserinin habercisi olabileceği gibi zararsız da olabilirler. Dermatologlar dermatoskopi denen bir yöntemle benlerin görüntüsünü büyüterek inceleyebilirler ve eğer gerekirse biyopsi de alabilirler.

Benler doğumda mevcut olabildikleri gibi genellikle çocukluk yaşında gelişirler. Erişkin çağda renklerini kaybeder ve yaşlılık döneminde tamamen ortadan kalkabilirler.

Ben Çıkmasının Nedenleri

Doğumda çıkabildiği gibi genellikle ergenlik çağında gelişirler. Sonradan ortaya çıkanlarda ise genetik yapıya ek olarak ültraviyolenin, yani güneşin etkisi çok büyük oluyor.

Ben ile ilgili püf noktaları

Kilolu kadınlarda, hamilelik sonrasında, şeker hastalığı olanlarda, menopoz sonrasında boyunda, koltuk altında ve kasıklarda sıkça görülen deri rengindeki et benlerinin kesinlikle elle koparılmaya çalışılmaması ve renk değişikliğinin mutlaka takip edilmesi gerekiyor.
Güneş ışınları benler üzerinde önemli etkiye sahiptir. Bu nedenle bebek, çocuk ve gençler güneşten korunmalı.
Benlerin kansere dönüşmesindeki baş etkenler; Güneş, Güneş yanıkları ve Solaryum‘dur.
Sürekli tahrişe uğrayan bölgelerdeki benlere özellikle dikkat etmek gerekiyor.
Benlerde, his değişikliği; kaşıntı, ağrı, gıdıklanma, iğnelenme v.b. değişiklikler varsa bir doktora görününüz. Bu değişiklikler aklımıza cilt kanserini getirir.
Benlerin üzerinde çıkan kıllar makasla alınsa daha iyi olur. Cımbızla alınması benin altında ağrılı şişliğe neden olabilir.

Ben Tedavisi

Benler; Kozmetik nedenlerle, giysi ve takılarla sürekli tahriş oluyorlarsa ve Malin melanoma (ciltte başlayan kanser tipi) dönüşme ihtimalleri varsa cerrahi olarak çıkarılırlar. Ben‘inizin alınıp alınmayacağına doktor karar verecektir. Buna siz karar vermeyin. Benlerin çıkarılmasının ardından, o bölgenin daha kötüye gideceğine dair bir inanış yanlıştır.

Benler hangi yöntemlerle tedavi edilir?

1.Tıraşlama şeklinde biyopsi: Deriden kabarmış bir benin etrafındaki deri lokal anestezi ile uyuşturulduktan sonra cerrahi bıçak ile çıkarılır. Yara düz beyaz bir leke bırakarak iyileşir.

2.Cerrahi müdahale: Ben düzse veya melanom dediğimiz cilt kanseri şüphesi var ise kullanılır. Derideki ben tam kalınlığı ile çıkarılır ve sonrada dikiş atılır. Çıkarılan ben patolojik incelemeye gönderilir. İnce bir çizgi şeklinde iz kalabilir.

Yorumlar

  • Sel*** * * Sal***
    7 yıl önce
    benler için neler yapabiliriz
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Benler deri üzerindeki tümör olarakda adlandırılır. yani serbest radikallerdir, büyüklüğü ve çıktığı yerler değişebilir, amaç ımmunu destekleyerek benleri kontrol altına alıp bunların temizlenmesini sağlamak. tedavi kürü için linki tıklayın lütfen. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp