Bel Sinir Sıkışması

Bel Sinir Sıkışması : Belde sinir sıkışması ile bel fıtığı aynı tablonun farklı tarifleridir.Muhtemelen belde hafif bir fıtık sorunu varken, yaptığı ani hareket neticesinde şikayeti artmış. Önemli olan burada, muayene bulgularıdır. Eğer bacakta ciddi uyuşma-his kaybı, kas gücü kaybı yok ise ilaçla takip edilir. MR raporunuzu bilsek iyi olurdu bu arada. Bence takibinizi bir nöroloğa yaptırıp uygun tedavi ve önerileri uygulayınız.

Belde Sinir Sıkışması

Belde sinir sıkışması hakkında tüm merak ettikleriniz bu makalemizde yer almaktadır. Sinir sıkışmasına %100 etkili olan bitkisel ürünlerimizi görmek ve bilgi almak için sayfamızı dikkatlice inceleyebilirsiniz.

Sinir Sıkışması;

Bel ağrısı, kas-iskelet sisteminde fonksiyon bozukluğu yaratan oldukça sık karşılaştığımız bir sorundur. Çalışan kesimi ileri derecede etkilediğinden, gelişmiş ülkelerde ve dünyada ücret, iş gücü kaybı ve tedavi maliyeti gittikçe artan bir problem olarak karşımıza çıktığı için önemi büyüktür.Bel ağrısının sınıflaması, semptomların süresi (Geçici, akut, tekrarlayan, kronik), patolojisi (disk protrüzyonu, osteoporoz, spondilit vb.) ve klinik bulgulara (faset eklem, sakroiliak eklem, myofasial vb.) göre yapılır.Altta yatan sebepler arasında disk hernisi (bel fıtığı), faset eklemler, sakroiliak eklemler, spinal sinir kökleri, bağlar, kaslar, iç organlar ve diğer nonspinal nedenlerden kaynaklanan ağrılar vardır.

Tüm dünyada nüfusun % 60-90‘ı yaşamlarının bir döneminde bel ağrısından yakınmaktadır. Bel ağrısı yakınması olan kişilerin % 40-50‘si ilk l hafta içinde, % 90‘ı ise 6-12 hafta içinde iyileşmektedir.Buna karşın akut atak geçirenlerin % 38‘inin bir yıl içinde ikinci bir atak, kronik bel ağrısı olanların %81 ‘inin bir yıl içinde tekrar başka bir akut atak geçirdiği bildirilmiştir.Amerika Birleşik Devletleri‘nde 5 milyon yetişkinin bel ağrısından dolayı sakat olduğu ve yıllık iş günü ve iş gücü kaybı, tanı, tedavi ve tazminat harcamalarının 16-20 milyar dolar olduğu bildirilmektedir.Türkiye‘de de hastanelerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon polikliniklerine başvuran ve yatarak tedavi gören hastaların büyük çoğunluğunu bel ve/veya bacak ağrısı olan hastalar oluşturmaktadır.

Bel ağrısı gelişiminde mesleki risk faktörleri çok önemli rol oynamaktadır.Aşırı fiziksel aktivite ve ağır kaldırmayı gerektiren, öne eğilerek ve vücudu vibrasyona maruz bırakan meslek gruplarında bel ağrısı görülme sıklığı daha fazladır. Ağır sanayi işçileri, otobüs ve kamyon şoförleri, sağlık personeli içinde özellikle hemşireler bel ağrısının sık görüldüğü meslek gruplarıdır. Boy uzunluğu, fazla kilolar, gövde kaslarının güçsüz olması, psikososyal problemler, sigara içimi, işinden memnun olmama ve bazı spor aktiviteleri de bel ağrısı için sayılabilecek diğer önemli risk faktörleridir. Jimnastik, futbol, halter, güreş ve kürek çekme bel ağrısının en sık görüldüğü spor dallarıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp