astım hastalarının duyarlılıkları

Astım İçin Bitkisel İlaçlar: Astım Belirtileri; hırıltılı soluma, göğüste daralma hissi, nefes darlığı, kuru ya da balgamlı öksürük, belirtiler kendilerini ağır ya da hafif biçimlerde gösterebilir.

Astım Nedenleri Nelerdir?

Astımın en yaygın nedeni, hayvan tüyü, toz, sigara dumanı, kimi besinler, aspirin ve benzeri reçetesiz ilaçlar gibi birçok olası maddenin yol açtığı alerjik reaksiyonlardır. Alerjiyle bağlantılı astım genellikle kalıtsaldır. Stres, hava kirliliği ve egzersizler astıma neden olabilir. Akciğer enfeksiyonları da astımın nedenleri arasındadır. Astım hastalarında, akciğerde bulunan küçük hava tünelleri (bronşçuklar) daralır. Bu durumda boruların içinde yoğunlaşan mukus tabakası solunumu güçleştirir.

Astım Rahatsızlığı için Doktor Önerileri / Tavsiyeleri

Doktorunuz öncelikle astıma neden olan faktörleri saptamaya çalışır. Sizde kendinizde nelerin astıma yol açtığını bilmiyorsanız, bir günlük tutmanız doktorunuzla birlikte hastalığınızın nedenlerini tespit etmenizde yararlı olabilir. Böylelikle, doktorunuz size hastalığı tetikleyen etkenlerden kurtulma ya da etkilerini azaltma yolları konusunda tavsiyeler verebilir.

Doktorunuz akciğerlerdeki daralan soluk yollarını açmaya yarayan ve ‘bronkodilator‘ olarak bilinen ilaçlardan yazabilir. Bu ilaçlar ağız yoluyla ya da sprey şeklinde kullanır. Astımınız ağırsa, doktorunuz bir kortikosteroid Önerebilir. Vücuttaki doğal honnonlara benzeyen bu ilaçlar, hem belirtilerin önüne geçmekte hem de olası ataklara karşı acil müdahalelerde bulunmaktadır.

Sigara kullanıyorsanız, doktorunuz derhal bırakmanızı isteyecektir. Doktor, aynı zamanda size stresle başa çıkmanın yollarını öğrenmeniz konusunda yardımcı olabilir.

Astım için Doktora Danışın


İlk kez astım krizi yaşadığınızda, kullandığınız ilaçlardan yarar görmüyorsanız. Bu durumda doktorunuz farklı ilaçlar yazabilir. En kısa sürede doktorunuza danışmalısınız.

Astım için UYARI!

Astımlı bir kişi konuşmakta güçlük çekiyor ve boğucu havadan şikayet ediyorsa; burun delikleri kızarıyorsa; kaburga kemikleri arasındaki deride içe doğru çekilmeler gözleniyorsa; dudak ve tırnaklarında morarma varsa vakit kaybetmeden acil yardımı arayın. Bu belirtiler, kişinin yeterli miktarda oksijen alamadığı ya da dışarı yeterince karbondioksit atamadığı anlamına gelir.

Astım için Alternatif ve Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Astım için Akupres Tedavisi;


Bir astım atağının başlamak üzere olduğunu düşünüyorsanız, aşağıdaki baskı noktalarına basınç uygulamayı deneyebilirsiniz:

Başparmağınızı, avuç içine yakın bilek çizgisinden iki parmak yukarıda başparmağın hizasındaki baskı noktasına bastırın. Başınızın arkasına uzanıp her iki başparmağınızı, omurganın iki tarafından birer parmak uzaktaki akupres noktalarına yavaşça bastırın.

Astım için Bitkisel ilaçlar ile Tedavi;


Andız otunun (Inula helenium) kökünden demleyeceğiniz çay, balgamla tıkanmış göğse iyi gelebilir. Geceyi rahat geçirmek için, sığırkuyruğu çayı işe yarayabilir. Bitki çayı hazırlamak için, bir fincan kaynar suya poşet bitki çayını, ya da bir çay kaşığı kurutulmuş bitkiyi ekleyip beş dakika boyunca demleyin. Daha sonra, eğer kurutulmuş bitki kullandıysanız, hazırladığınız çayı süzün. Arzu ederseniz, çayınıza bal da katabilirsiniz.

Astım için Refleksoloji Tedavisi;


Ayak kürenizin alt kısmına başparmağınızla basınç uygulayarak astımın etkilerini dindirebilirsiniz. Baskı noktasını, ayak başparmağınızla yanındaki parmak arasından aşağı uzanan hayali bir çizgiyi izleyerek bulabilirsiniz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp