Astım aşısının yan etkileri

Astım Aşısı 2 :

Alerjik astım ve rinit te eğer kişi alerjikse özellikle duyarlı olduğu alerji bir taneyse yada birbiriyle bağlantılı bir kaç alerji olabilir bu bütün çevre önlemlerini alıp ilaçlarını da kullanmasına rağmen hastalık geçmiyor ise o zaman hastalığı tamamen ortadan kaldrabilecek tek tedavi aşıdır. Aşı tedavisi günümüzde hastalığın temeline yönelik aslında tek tedavidir. İlaç tedavileri lokal olarak organa yöneltilen oradaki iltihabi gideren tedavidir.

Aşı tedavisi dil altında veya enjeksiyon şeklinde olabilir. Enjeksiyon şeklindeki aşı tedavilerinin bir takım yan etkileri ortaya çıkabilir ana filaksi gibi yani ciltte alerjik reaksiyon gibi her aşıdan sonra bu nedenle özellikle çocuklarda tercih etmiyoruz çünkü bu tür yan etkileri olduğu için onları riske atmak istemiyoruz. Bu amaçla yaklaşık 20 yıl önce ortaya çıkan bir fikirle dil altı aşı tedavileri geliştirilmiştir.

Bu aşı tedavilerinin genellikle ağız içinde hafif kaşınma, şişme hissi gibi bir yan etki dışın da o da her hastada değil bir yan etkisi vardır bunun dışında hiç bir yan etkisi yoktur. Tekrarlayan dozlarda arka arkaya kişinin duyarlı olduğu alerjide dilinin altına verilir. Bunun çocuk evde ailesi tarafından da alabilir bu aşı tedavisini kullandığı zaman bir süre sonra hava yoluyla fıs fıs yoluyla biraz önce bahsettiğimiz ilaçları kesebilir ve 3 - 5 yıllık bir tedavi süreci vardır burada gerçekten önemli bir oranda tam bir oran veremiyorum şuanda ama hastalıktan tamamen de kurtulabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp