Astım Bronşite İyi Gelen Bitkiler

Astım Bronşite İyi Gelen Bitkiler : Kronik bir hastalık olan astımın ömür boyu sürebilen bir tedavisi vardır.Hastanın ilaçları belli bir müddet almasından sonra şikayetinin olmamasını hissetmesi tedavi olduğu anlamına gelmediği gibi ilaçların sürekli kullanılmamasıyla oluşabilecek rahatsızlıkların başındaki en büyük sıkıntısı solunum yollarındaki iltihaplanmanın artmasıyla başlayacaktıktır.

Akciğerdeki hava yollarının (bronşların) daralmasıdır. Kıl, toz, yumurta, süt, aspirin ve çiçek tozu astım sebebi olabilir. Bronşiyal astımda balgam çıkarma ve hırıltılı öksürük görülür.

Sigarayı bırakmalı, şişmanlamamalı ve üzülmemelidir. Katkı maddeleri astımlı hastalar için zararlı olmaktadır. Süt çocuklarında inek sütü alerjisi olursa doktora danışarak diyetten süt çıkarılmalıdır.

At kuyruğu, biberiye, çemen, ebegümeci, hünnap, ısırgan otu, sinirli ot, semiz otu, adam otu, ban otu, lavanta ve mahlep kullanılır.

Adaçayı astım hastaları için yararlıdır. 1 tatlı kaşığı yaprak 1 su bardağı kaynar su içine konur demlenir. İki dakikadan daha fazla kaynatılmamalıdır. 10 dakika demlenir. Süzüldükten sonra günde 2-3 bardak içilir. Anason suda kaynatılır ve içilir. Tohumu çay gibi demlenir.

Andız otu astım için : eskiden tüberküloz tedavisinde kullanıldığı bilinen andız otu kökü, ezilip balla karıştırılarak yenirse, astıma faydalıdır. Yarım tatlı kaşı ince kıyılmış andız otu kökü orta boy bir su bardağı dolusu soğuk suya eklenir ve 8-10 saat demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak çay, ısıtılarak ve sıcak olarak içilir. Uyarı : Yüksek dozajlar, kusmaya ve mide ağrısına yol açar. Alerjik tepkiler görülebilir. Bilinen başkaca yan etkisi yoktur. Gebelik sürecinde kullanılmaz. Çocuklarda dozaj yarıya indirilmelidir.

Akasya astıma yararlıdır. Yarım litre suya 10-15 gr. Akasya yaprağı veya akasya çiçeği katılır ve kaynatılır. Bu çaydan sabahları yarım bardak içilir.Anason astım ve nefes darlığında kullanılır. Tohumu çay gibi demlenir.

Ballıbaba astım için kullanılır

Biberiye astım ve bronşite iyi gelir. 1 çay kaşığı biberiye otu 1 bardak su içinde birkaç veya 1 fincan içilir. Yapraklarından ve çiçeklerinden çayı demlenir. Baharat olarak et yemeklerinde kullanılabilir.

Astım için 50 gram çörek otu yağı, 10 gram biberiye yağı ile karıştırılır ve bu karışımdan günde 2 defa yarımşar çay kaşığı içilir.

75 gram kadar çam filizi 1 litre su içinde bir gün bırakılır ve kaynatılır. Sonra 910 dakika dinlendirilir. Bu su balla karıştırılarak günde 2 fincan kadar içilirse astıma iyi geldiği bildirilmektedir.

Çam fıstığı astım ve nefes darlığına iyi gelir.

Çörek otu alerjiye iyi geldiği, bu nedenle de astım ve deri hastalıklarında kullanılır. Çörek otu çörek otu yağının kür halinde 8-10 hafta yemeklerle beraber bol su alınarak tüketilmesi tavsiye edilir. Çörek otu çocuklar günde tatlı kaşının dörtte biri kadar, yetişkinler ise yarım tatlı kaşığı kadar alabilir.

Deve tabanı astım, nefes darlığı, bronşit gibi hastalıklar da kullanılır. Deve tabanı deve tabanı suda kaynatılır ve buharı solunursa astıma faydalıdır. Deve tabanı kaynatılır suyu içilir.

Ekinazya bronşit ve astım için faydalıdır. Normal çay gibi demlenir. Sabah ve akşam birer fincan veya bardak içilebilir. Hanımeli astım için kullanılır.

Havuç suyu süt ile beraber içilir. Keçi boynuzu astım için iyidir. Kenevir astım ve bronşit için faydalıdır.

Kereviz yaprağı süt ile beraber kaynatılır ve yenir. Keten tohumu astım ve nefes darlığı için kullanılır. Kuzu kulağı salatası yenir.

Limon astıma karşı iyi gelmektedir. Limon suyuna bal karıştırılarak içilir. Lahana astıma faydalıdır.

Mahlep astım ve nefes darlığı için kullanılır. Marulu çiğ olarak yemelidir. Maydanozun tohumları ve yaprakları kaynatılır. Bu su içilirse astım için faydalıdır. Melek otu astıma iyi gelir. Mersin suda kaynatılır ve içilir. Bunlarda ölçü çay bardağıdır.

Meyan kökü çayı astıma faydalıdır. Meyan kökü kaynatılır ve suyu bal ile karıştırılarak içilir.

Nane astım, bronşit ve öksürüğe iyi gelir.

Nar astıma faydalıdır.

Oğul otu astım için kullanılır. Oğulotu (Melisa) bal ile karıştırılarak yenir.

Okaliptus astım ve nefes darlağı için kullanılır.

Sarımsak ve soğan astım için faydalıdır.

Sığır kuyruğu otu astım için faydalıdır.

Dar yapraklı sinirli otun çayı içilir. Salatası yapılır ve yenir. 1 bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş sinirli ot katılır. Bundan günde 2-3 bardak içilebilir.

Soğan astım gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Astım için bol soğan yenmesi tavsiye edilmektedir. Kuru soğan bal ile karıştırılır ve yenir.

Astım ve öksürük için susam köklerinden hazırlanan çay içilir.

Sütleğenler astım için kullanılır.

Tatula astıma faydalıdır.

Turp suyu bal ile içilir. Zencefil suyu içilir.

Karışım- 1: Sarımsak, bal ve tereyağı sütle karıştırılır ve hazırlanan karışımdan yenir.

Karışım- 2: Nane çayı, ada çayı ve lahana bal ile karıştırılır ve içilir.

Karışım- 3: Lahana sapı, badem, bal ve su karıştırılır ve içilir.

Karışım- 4:
Sarımsak, adaçayı ve limon kaynatılır ve buzdolabına konur. Bundan günde bir fincan içilmesi tavsiye edilir.

Yorumlar

  • Suk*** Ozg** *
    7 yıl önce
    bogazim yutkunurken zorlaniyorum nefesim daraliyor gogsumde aci hissediyorum sayglr tskkr ederim .
  • Ilk*** Era*****
    7 yıl önce
    ben astım kuah hastasıyım iyileşmek istiyum
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      sebebinin ne olduğu ile ilgili lütfen bir hekime danışın geçmiş olsun iyi günler
  • Dil** Kuc**
    7 yıl önce
    Kizim 8yasinda gunduz birseyi yok ama geceleri cok uksuruy hirliy ne yapabilirim
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      • Mikrop kırıcı, iltihap giderici, antioksidan, immün sistemini uyarıcı ve antikanserojenik etkilere sahiptir. Bioflavonoidler bakımından zengindir • Bağışıklık sistemini destekler . Anti alerjık bileşenlerden oluşur Propolisin düzenli olarak kullanımının sindirim ve dolaşım sisteminde ve de tüm vücuttaki patojenlere karşı etkin bir koruma sağladığı tespit edilmiştir • Antioksidatif etki açısından propolis diğer arı ürünleri arasında en yüksek etkiye sahiptir. İncelemek için linki tıklayınız bilgi hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Mer** Kar****
    7 yıl önce
    Oğlum 3 buçuk yaşında 1 yaşından beri tikanmasi vardı dokt kan testi yaptıktan sonra ev tozuna karşı alerjisi olduğunu yani astım olduğunu söyledi ilaç kullaniyuz ama ben bitkisel olarak bişeyler yapmak istiyum ne yapabilirim biraz koşsa falan kuru öksürük başlıy ne yapmam lazım
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      • Mikrop kırıcı, iltihap giderici, antioksidan, immün sistemini uyarıcı ve antikanserojenik etkilere sahiptir. Bioflavonoidler bakımından zengindir • Bağışıklık sistemini destekler . Anti alerjık bileşenlerden oluşur Propolisin düzenli olarak kullanımının sindirim ve dolaşım sisteminde ve de tüm vücuttaki patojenlere karşı etkin bir koruma sağladığı tespit edilmiştir • Antioksidatif etki açısından propolis diğer arı ürünleri arasında en yüksek etkiye sahiptir. İncelemek için linki tıklayınız.Yada daha detaylı bilgi için bilgi hattımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz. Bilgi hattı:0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Alp** öz*****
    6 yıl önce
    benim nefes darlığı oluruy sabah ları hep öksüruyum ali abimda benim gibi ama o nun midesinden su gelliio
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      hastalığınızla ilgili tam teşhis konmamışsa üzgünüm bi önerimiz olamaz, lütfen önce bir doktora danışınız. geçmiş olsun
  • 5 yıl önce
    Ben hentbola gidiyum hentbolda oynarken göğüs kafesim ağrıy ve nefes alamıyum. Bana doğal yoldan bi öneriniz varmı
    • Şifalı Bitkilerim
      5 yıl önce
      Vücudu kuvvetlendirir. Özellikle solunum yolu hastalıklarında faydalıdır. Göğsü yumuşatır. Nefes darlığı ve öksürüğe karşı etkilidir. Boğaz ve burun iltihaplarını giderir. Astım, bronşit ve veremde bitkisel gıda takviyesidir. Ürün linki için tıklayın Bilgi Hattı :0224 234 56 78

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp