Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi :

Kıl dönmesinde alternatif tedavi olarak tarafımızdan geliştirilen sklerotik ve litik bir kimyasal ajan olan fenol ve ondan daha güçlü olan gümüş nitrat uygulamalarımız klasik cerrahi yöntemlere göre çok daha etkili olmuştur.

Bu yöntemde eritilen gümüş nitrat aynen veya fenol, fistül ağızlarından veya foliküllerden içeriye verilir. Kılların yuvalandığı piyojenik granülasyon dokuları ve diğer patalojik dokular; ilaç etkisi ile hızla erir ve gri bulamaç halinde dışarıya akar. Mikro enstrümantasyonla labirentler ve fistüllerin içi temizlenir.

Fistül girişleri gerekirse eksize edilir ve tekrar kıl girmemesi için sütüre edilir. Bu işlemler 15 dakikada tamamlanır. Hastalığın çok ilerlediği bazı hastalarda gerekirse labirentler kısmen veya tamamen açılır, kılların ilerde sorun çıkartabileceği gamzemsi çukurluklar ve kıvrımlar varsa küçük plastik ve estetik müdahale ile düzeltilir.

Ama eskiden beri mevcut ve pilonidal sinüs oluşturmamış geniş çukurlara müdahale tavsiye edilmez. İşlem bitince labirentler antibiyotikli pomatla doldurulur ve hasta evine gönderilir. Günlük pansuman ve temizlik ve 1 hafta sonunda kontrole gelmesi öğütlenir. İyi kürete edilmiş labirentler genellile 1 haftada iyileşir.

Ancak tavanı açılmış labirentelerin ve sinüslerin tamamen kapanması pansuman yardımı ile 2 ila 3 haftayı bulur. Bu sürenin illa da kısaltılması isteniyorsa, fistüllerin fibrotik duvarları, lokal anestezi altında, kürete veya eksize edildikten sonra sütüre edilir. Bu durumda işlem süresi 30 dakikayı bulur.

1- Narkoz, yani genel anestezi gerektirmeyen, az invaziv, konservatif ve pratik bir küçük operasyondur.

2- Hastanede veya evde yatmayı veya istirahati; tahlil ve tetkik gibi bir ön hazırlık gerektirmeyen, günübirlik uygulanabilen bir tedavidir.

3- Nüks ihtimali çok düşük olup nüksetse bile aynı yöntemle, hem de çok daha kolay bir şekilde tedavisi kesinliğe kavuşturulabilir.

4- Müdahale iz bırakmaz ve çok iyi estetik sağlar, anatomi bozulmaz.

5- Hastaların bu alternatif müdahale için hekime, yarımşar saatten birer gün arayla 2 veya 3 kez uğraması yeterlidir; işten ve yolculuktan alıkoymaz.

Tedavi Edilmezse Ne Gibi Sorunlar Gelişebilir?

Kuyruk sokumunda abse ve akıntılar eksik olmaz. İkide bir ağrılı abseler nüks eder. Hastalık sağa sola genişler, bölge köstebek yuvasına dönüşür. Yani; dermal epitel denilen deri hücreleri, kılları peşinden kıl kesesinin ve deliklerin içine girip yeni yeni tüneller veya labirentler oluşturur; daha çok yatay, nadiren dikey yönde, çok yönlü olarak deri dokusu içinde ilerler. Labirentler içine giren kıl sayısı da, tahriş de artar; hastalık durmadan genişler, pek çok delikten zuhur eden pis kokulu akıntılar dayanılmaz olur.

Yıllarca süren kronik, iltihabi akıntılar, nihayette, epidermoid kanser geliştirebilir. Veya hastalık, nadiren de olsa derinleşerek kalın bağırsak, rektum ve mesane içine ilerleyebilir, hatta mesane kanserine dahi yol açabilir. Haliyle bu durumda tedavi zorlaşır ve olaya multidisipliner yaklaşmak gerekir.

Yorumlar

  • Vah*** Dem******
    7 yıl önce
    iyi aksamlar, yaklasik iki saat önce 14 yasindaki kizim bana gelerek kuyruk sokumu bölgesinde hafif kanama oldugunu ve agridigini söyledi. Bu arada regl oldugu icin, belki kanamanin buradan camasirina bulasmis olabilecegini düsündüm. fakat daha sonra tam kuyruk sokumunun oldugu yerde kaba etlerinin arasindaki olukta yaklasik 5-6 mm lik bir delik oldugunu gördüm. Felaket panik oldum, kizima belli etmemeye calistim fakat cok korkuyorum. yarin sabah ilk is doktora götürecegim. tedavi yöntemleri ve iyilesme sansi ve süreci hakkinda bilgi verebilirmisiniz? Bu kadar kücük yasta kil dönmesi hem de kiz cocugunda olabilir mi yoksa baska birsey olabilir mi? Tesekkür ederim.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Öncelikle sorununuzun ne oldugunu bilmemiz gerekir. Buna uygun tedavi önerimiz olacaktır. Allah şifa versin
  • Sen** Erd****
    7 yıl önce
    Esimin kuyruk sokumu bölümünde kıl dönmesi var ameliyat dediler ama su an calıştıgı için izin alamıy. Ameliyatsız tedavi ne kadar iyi sonuc veriy? Yani tekrarlamadurumu var mı? Kesin cözüm ise ameliyat olmadan kurtulmak cok daha iyi olur tabi. Yardımcı olusrsanız sevınırım.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Pilonidal sinüs kuyruk sokumunda deri altında oluşan içi kıl dolu iltihaplı yollardır.bunun için size üzüm çekirdegi karışımlı setimizi önerebiliriz.üzümün iltihap geçirici faydasıyla birlikte aynı safa merhemide iltihaplı yaralarda endikedir.detaylı bilgi için lütfen linkimizi tıklayınız. geçmiş olsun Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp