Akut Rahatsızlık İçin Bitkisel Formül Geliştirme

Akut Rahatsızlık İçin Bitkisel Formül Geliştirme :

Bitkisel tıbbı anlama ve tecrübe kazanmanın en iyi yolu akut problemleri tedavi ederek başlamaktır 

Kedi nanesi ve nanenin her ikisi de bozuk mideyi yatıştıracaklardır, ama hafifçe değişik yollardan. Farkı doğru bir şekilde anlamak için her ikisi ile de ilk elden ayrı ayrı tecrübe kazanmak gerekir. İlave olarak, akutrahatsızlıklar için bitkileri kullanmak sizin bitkisel tedavinin etkinliğine olan güveninizi de pekiştirir. 
 
Bir şifalı bitki öğrencisi bir defa bağanın arı sokmasını nasıl giderdiğini kavradığında, bağayı zehirli sarmaşık veya kabızlık için daha fazla kullanma eğiliminde olacaktır. Sonunda öğrenci tekrarlayan adet öncesi sendromu veya ülser gibi kronik durumları tedavi etmek için bağanın nasıl kullanılacağını anlayacaktır. 
 
Bundan sonra öğrenci bağa kullanımı konusunda uzmanlaşma yolunda ilerlemeye başlamış olacaktır.Harmanlamaya Başlamaİki veya daha fazla bitkinin etkinliğini kavradığınızda, kendi bitki harmanlarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz demektir. İstediğimiz etkinin tek bir bitkide bulunmadığı hallerde bitkileri harmanlarız. Örneğin, bitki tomurcuklanmadan önce toplanan çilek yaprakları dolaşımı arttırmaya yardım ederlerken, nane bir bölgeye ısı gelişini sağlar. Onları bir araya getirin ve soğuk el ve ayak parmaklarını dahilen ısıtan bir harmanınız olsun. Bu çaydan bir bardak içtiğinizde kanın el ve ayaklarınıza hücum ettiğini gerçekten de hissedersiniz. O zaman bu soğuk ısırması ve soğuk hassasiyeti için mükemmel bir şeydir.
 
Bitkisel harmanlar kullanmak size yaşanan durumun kesin konumuna göre hedeflenmiş bir tedavi geliştirmekte çok daha büyük esneklik kazandıracaktır, ve temin edebildiğiniz bitkilerle mümkün olan hazırlayabileceğiniz ilaç yelpazesini üstsel oranda genişletecektir. Eğer sadece dört bitki temin edebiliyorsanız - diyelim, zencefil, ebegümeci, kavak ve hodan - yine de mümkün olan onbir çeşit bitki karışımına sahipsiniz. 
 
Bu dört bitkinin değişik oranlardaki karışımlarım kullanmak size özel ihtiyaçlar için bir formül oluşturma izni verecektir. Eğer ateşiniz varsa, zencefilin ısıtıcı etkisi ile kavağın ağrı ve iltihap giderici yeteneğini birleştirmeyi isteyebilirsiniz. Eğer mideniz bozuldu ise, zencefil ve ebegümecinin etkisi hazım sistemi için daha yatıştırıcı olacaktır, ama eğer enerjiniz az ise, enerji verici zencefil ve hodan karışımı iyi bir seçenek olacaktır.

Ne Kadar Az Bitki Kullanılırsa Karışım O Kadar İyi Olur

Eğilim, eğer iki-bitki karışımı bana belirli bir hastalığa karşı bütün bu esnekliği tanıyorsa, üç-, dört-, ve beş-bitkili formüller olamaz mı?, şeklindedir. O halde, bu kitapta sıralanan yirmibeş bitkiyi karıştıramaz mıyım? Sorun ne olursa olsun, bu formül benim her türlü akut problemimi çözmez mi? Maalesef, hayır. Bir formüle ne kadar çok bitki dahil olursa, onların farklı etkinliklerini dengelemek de o kadar zor olur. Her bitki kendi etkinliğinin yanı sıra bir de diğer bitkilerin etkilerine bağlı olarak farklı etkiler kazanır. Aslında bu yüzden her tedavi edici formülde mümkün olan en az sayıda bitki kullanımı tercih edilir.

Harmanlama Daha Zordur

İkiden fazla bitkiyi bir araya getirmeye başladığınızda, formülünüzü oluştururken size yardımcı olmak üzere değişik bitki oranları üzerine bazı ilkeler vardır.Problemi hedefleyin. Harmanın yarıdan fazlası özel problemi hedeflemelidir. Çoğunlukla akut rahatsızlıklarda, atılımı arttırıcı etkiler ararsınız (balgam, idrar, dışkı, ter veya iltihap salgısını arttırmak). Bu bir bitkiden veya bir sürü bitkinin karışımından elde edilebilir. Örneğin, bir bahar toniği için kara hindiba ve dul avrat otu ayrı ayrı veya bir arada kullanılabilirler. 
 
Her iki şekilde de, son miktar her durumda formülün % 50 ila 75''''''''i olmalıdır.Yatıştırıcı özellikler. Harmanın % 10 kadarı yatıştırıcı bir bitki olmalıdır. Bitli zamkımsı olabilir (bağa veya hatmi gibi); sindirim sistemi için yatıştırıcı (lavanta, yulaf veya kedi nanesi gibi); veya sakinleştirici (oğul otu, yulaf, kedi nanesi veya gül taç yaprağı gibi). 
 
Ben dahili salgı arttırıcı bitkileri (idrar söktürücü,balgam söktürücü veya müshil) kullanırken zamksı bitkileri her zaman daha fazla kullanırım.
 
Besleyici özellikler
 
Harmanın % 10 kadarı besleyici veya yapıyı destekleyici bir bitki olmalıdır. Vücut bir rahatsızlıkla mücadele ederken fazladan mineral ve vitamin kaynaklarına ihtiyaç duyar. Menekşe veya kara hindiba yeşilliği, çevrince veya bağa tohumu, kuşburnu veya yulaf samanı gibi besleyici bir bitki ilavesi ile yardımcı olun.Uyarıcı özellikler. % 5 kadarı zencefil, sarımsak, lavanta, nane veya kekik gibi ısıtıcı veya uyarıcı olmalıdır. Bu yardım darbesi vücudun doğal iyileşme işlemini daha üst seviyeye çıkartacak ve ilk ilacın etkisini arttıracaktır. Ben çevrince ve hodan gibi güçlü besleyici bitkilerin cevabı da başlatacaklarına ve sınır kronik akut durumlarda kullanım için daha emniyetli olduklarını düşünüyorum.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp