AĞRI KESICI BITKILER VE BITKISEL AĞRI KESICI ÖNERILERI

AĞRI KESICI BITKILER VE BITKISEL AĞRI KESICI ÖNERILERI :

AĞRI KESICI BITKILER VE BITKISEL AĞRI KESICI ÖNERILERI

Bu yazımızda sizlere bitkisel ağrı kesici yöntemleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Ağrı kesici bitkiler, ağrı kesici bitkisel yağlar, ağrı kesici bitki çayları ile, ağrı kesici kullanımına gerek duymadan, ağrı tedavisini evde gerçekleştirmenin yollarını sizlere anlatmaya çalışacağız. Bu bilgileri sizlerle paylaşmamızın nedeni, ağrı kesici ilaçların içeriklerinin kimyasal olması, ve doktor tavsiyesi olmadan kullanımının çok fazla tercih edilmemesidir. Ağrı kesici kullanımının öncesinde, ağrının nedenlerinin araştırılarak bulunması, sık ağrı kesici kullananların temelde uygulamaları gereken ilk yöntem olarak bilinmelidir.

Bitkisel ağrı kesici olarak nelerden söz edebiliriz, ve ağrı kesici bitkiler, ağrı kesici bitkisel yağlar, ve ağrı kesici bitki çayları nelerdir, kısaca sizlere bu konularda bilgi vermeye çalışalım:

Bitkisel ağrı kesici olarak öncelikle zencefilden söz etmemiz gerekmektedir. Ağrı kesici bitkiler arasında yer alan zencefilin, bitkisel ağrı kesici olarak kullanılması için yapılması gereken:

bir çay kaşığı kurutulmuş ve toz haline getirilmiş zencefili yutmak; ya da, ağrı kesici bitki çayları arasında önerilen bir fincan zencefil çayını içmektir.

Bitkisel ağrı kesici olarak elma sirkesinin kullanımı da önerilmektedir. Elma sirkesi bitkisel ağrı kesici olarak, özellikle mide ağrısının tedavisinde kullanılmaktadır. Bir yemek kaşığı elma sirkesinin içerisine sekiz yemek kaşığı da su karıştırılarak, bu karışımın içilmesi önerilmektedir. Bitkisel ağrı kesici olarak önerilen bu yöntem mide ağrılarını gidererek, midede asit oluşumunu önler; ve bununla birlikte, proteinleri ve yağları öğüterek kolay sindirilmesini olanaklı hale getirir.

Bitkisel ağrı kesici olarak, ağrı kesici bitkiler arasında yer alan karanfilden de yararlanılabileceği belirtilmektedir. Ağrı kesici bitkiler arasında yer alan, ve bitkisel ağrı kesici olarak kullanılan karanfil, özellikle diş ağrısı için önerilmektedir. Karanfilin, uygulandığı bölgeyi uyuşturma özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle, diş ağrısını, ve hassasiyetini azaltması için karanfilin çiğnenmesi önerilmektedir. Ağrı kesici bitkiler arasında yer alan ve bitkisel ağrı kesici olarak kullanılan karanfil, aynı zamanda, kanda bulunan kolesterol oranını düşürür, ve kan şekerini kısıtlaması ile bilinir.

Bitkisel ağrı kesici olarak önerilen ağrı kesici bitkilerden bir diğeri de kirazdır. Özellikle kronikleşen eklem ağrıları, artrit ağrıları, ve baş ağrısı için önerilen kiraz, iltihap nedenli ağrıların giderilmesini olanaklı hale getirmektedir.

Ağrı kesici bitkiler arasında yer alan bitkisel ağrı kesicilerden bir diğeri de sarmısaktır. Sarmısak özellikle kulak ağrısı için kullanılmalıdır. Bir kaç diş sarmısak önce ezilmeli; sonrasında da zeytinyağı ile karıştırılarak pişirilmelidir. Elde edilen ağrı kesici bitkisel yağlardan olan sarmısak yağının bakteri öldürücü özelliği bulunmaktadır. Ağrı kesici bitkisel yağ olarak nitelendirilen sarmısak yağından iki ya da üç damlayı kulağa damlatmak gerekmektedir. Sarmısak yağı kulak ağrısını hafifletecektir. Bunun yanında, ağrı kesici bitkisel yağlar arasında yer alan sarmısak yağının, iki hafta buzdolabında saklanabileceğini de belirtmek isteriz.

Bitkisel ağrı kesici olarak yoğurt, ve naneden de söz etmek gerekir, ve bu malzemelerin, özellikle, hazımsızlık kaynaklı bağırsak ağrılarında kullanılması önerilmektedir. Yağlı balıkların kullanımı da bağırsak ağrılarının giderilmesine katkı sağlayacaktır. Haftada en az 20 gram yağlı balık tüketiminin, hazımsızlığa bağlı bağırsak ağrılarına iyi geleceği belirtilmektedir.

Bitkşsel ağrı kesici olmasa da doğal bir ağrı kesici olan tuzdan da ayak ağrısı için söz etmek gerekmektedir. Ayak ağrısı için bir avuç tuzun bir leğen suyun içerisine atılması; ve ayak ağrısı problemi için, ayakların, yirmi dakika süre ile bu su içerisinde bekletilmesi önerilmektedir. Tuz, ayak ağrısını, ve iltihaplanmayı oldukça azaltacaktır.

Bitkisel ağrı kesici olmamasına karşın yoğurttan da söz etmemiz gerekmektedir. Bayanların, adet dönemi öncesinde tüketmeleri gereken bol miktardaki yoğurt, adet sancılarının giderilmesini olanaklı hale getirecektir.

Ağrı kesici bitkiler arasında yer alan bir diğer bitkisel ağrı kesici de bayır turpudur. Bayır turpu, özellikle sinüzit ağrıları için önerilmektedir. Ağrı kesici bitkiler arasında yer alan bayır turpu toz haline getirilmeli, ve bu tozdan her gün bir çay kaşığı yenilmelidir.

Ağrı kesici bitkiler arasında yer alan bitkisel ağrı kesici önerilerimizden bir diğeri de kızılcıktır. Kızılcık, idrar yolu, ve mesane ağrılarında işe yarayacaktır. Bitkisel ağrı kesici olarak kızılcık kullanımının gerçekleştirilmesi adına, gün içerisinde bir avuç kızılcık tüketilmesi önerilmektedir.

Bitkisel ağrı kesici olarak bal da sayılabilmektedir. Bal özellikle, ağız yaralarından kaynaklanan ağrılara karşı ağrı kesici niteliğindedir. Ağız yaralarından kaynaklı ağrıların giderilmesi için, gün içerisinde üç ya da dört sefer, ağız yaralarından etkilenen ve ağrı oluşan bölgelere bal sürülmesi gerekmektedir.

Bütün ağrılar için ise en doğal ağrı kesicinin bol su olduğu belirtilmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp