Mazlumun Bedduası Muhakkak Kabul Olunur

MAZLUMUN BEDDUASI MUHAKKAK KABUL OLUNUR

Bir hadıs-i şeriflerinde Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi Vesellem):

"Üç kimsenin duası şüphesiz kabuldür: Mazlumun duası, yolcunun duası, ananın-babanın evlad hakkında olan duaları!" buyurulmuştur.

Diğer bir hadıs-i şeriflerinde Peygamber Efendimiz:

(Selasü da'vetin müstecabetün. Da'vetüssaimi ve da'vetül müsafiri ve da'vetül mezlüm.) "Mazlumun duası, fakir de olsa kabuldür. Zira onun fücuru kendi nefsine attir" buyurmuşlardır. İmam-ı Ahmed'in Hazret-i Enes'ten rivayet ettiğine göre; (kafir dahi olsa!) buyurulmuştur.

Resülüllah (Sallallahü Aleyhi Vesellem) Efendimiz:

"Mazlumun bedduasından çekinin. Zira mazlumun bedduası bulutlara yüklenerek Cenab-ı Allah'ın huzuruna varır. Allahü Azimüşşan da şöyle buyurur: (Ey mazlum! Nice bir zaman olsa bile izzetim ve celalim hakkı için sana mutlaka yardımcı olacağım)" buyuruyor.

Yine bir hadıs-i şerifte:

"Üç sınıf kimselerin duası geri çevrilmez:

Oruçlunun iftar zamanında ettiği dua, adaletli hükümdarın duası, mazlumun bedduası!" buyurulmuştur. Diğer bir hadıs-i şerif te Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi Vesellem):

"Üç kimsenin duasını Cenab-ı Allah geri çevirmez: Cenab-ı Allah'ı çok zikredenlerin duasını, mazlumun bedduasını, adaletli sultanın duasını!" buyurmuşlardır.

Yine bir hadıs-i şerifte:

"Mazlumun bedduası ile Cenab-ı Vacibü'l-Vücud arasında bir perde, bir hicap yoktur!" buyurulmuştur.

Bir hadis-i şerifte:

"İftar edinceye kadar oruçlunun duasını, yardım ve müzaheret görünceye kadar mazlumun duasını, memleketine gelinceye kadar yolcunun duasını geri çevirmek, kendi fazı ve keremiyle Cenab-ı Hakk'a aittir!" buyurulmuştur. Yine bir hadıs-i şerif mealidir ki, (Sallallahü Aleyhi Vesellem) Efendimiz:

"Dört sınıf kimselerin duaları kabuldür. Adil sultanın duası, din kardeşinin gıyabından edilen dua, mazlumun bedduası ve bir kimsenin evladına ettiği dua!" buyurmuşlardır.

ANNE-BABANIN EVLADLARINA ETTİGİ DUA

Ananın-babanın evlatlarına olan duaları hiç şüphesiz makbuldür. O sebeptendir ki, herkes ana ve babasının hayır dualarını almaya sa'y ve gayret eder. Zira ana-babanın dualarını da hayır ve menfaat vardır.

Ne mutlu o evlada ki, ana-babasının hayır duasını almıştır. Ana-babanın bedduaları da evladına karşı bu nisbette tesirlidir. Bundan dolayıdır ki, anayı-babayı incitip de beddualarını alanlar dünyada ve ahirette zarardadırlar. Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi Vesellem) bir hadis-i şeriflerinde:

(Duaül validi liveledihi kedüain nbiyyi liümmetihi.) "Anne ve babanın evladı için yaptığı dua, peygamberin ümmeti için yaptığı dua gibidir!" buyurmuşlardır.Hadis-i şerif te ilave olarak (Annenin evladına şefkati daha fazla olduğu için annenin duası daha sür'atlidir!)buyurulmuştur.Hulasa; ebeveynin evladına olan duası, gerek iyiliğine olsun, gerek kötülüğüne olsun, muhakkak geçkindir, kabuldür. Binaenaleyh hayır dualarını almayı ve beddualarından kaçınmayı kendimize bir vazife bilmeliyiz

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp