Duâ İbadetin Beynidir

Duâ İbadetin Beynidir :

Hz. Peygamber (s.a.v.) buyuruyor: "Duâ ibadetin beynidir." (Tirmizî, Duâ: 1) Bu hadis-i şerif bazı yerlerde "Duâ ibadetin özüdür" şeklinde tercüme edilmiştir. Bu tercüme eksik bir tercümedir. Zira hadiste geçen "muhhun" kelimesi "öz" değil, "beyin" anlamına gelir. Beyin ile öz ifadesinin arasında çok büyük fark vardır. Çünkü duâ beyin ile yapılır, beyin ile ilgili olan bir şeydir.
11 Haziran 1991 tarihli Sabah gazetesinde şöyle bir haber yayınlanmıştı:
"Geleceğin savaşları telepatik olacak" Rusya'nın ünlü bilim adamı Vlail Kaznatcheev, insan beyninin telepati yoluyla savaşları etkileyebileceğini belirtmiştir. Prof. Kaznatcheev, dâhilerin çalıştığı, Novossibirisk Akademisi bünyesinde kurulan özel bir laboratuvarda çalışmalarını sürdürüyor.
Moskova Rusya Bilimler Akademisi'nin en saygın üyelerinden biri olan Prof. Vlail Kaznatcheev insan beyninin, bedeninin bulunduğu noktanın çok uzağında yer alan insanlar, düşünceler ve elektronik donanımlar üzerinde etkili olabileceğini belirtti.
Kaznatcheev'in araştırmalarının en büyük özelliği insan beyninin telepatik gücünü bir silah olarak kullanmaya çalışmasıdır. Ona göre sırf düşünce gücüyle bilgisayar sistemlerini, havaalanlarının radarlarını hatta modern teknolojinin geliştirebileceği her türlü silahı etkisi kılmak mümkündür.
Bu araştırmaları son derece yakından izleyen ve denetleyen hükümet, Kaznatcheev'in CIA tarafından kaçırılmasını engellemek için KGB'nin en yetenekli ajanlarını seferber etmiş durumda. Ünlü bilimadamı, görüşlerini Çok basit örneklerle açıklıyor:
"Eğer çalıştığınız bilgisayar anîden arızalanırsa suçu üretici firmada aramayın. Sizin stres içinde olmanız, ya da çalışırken biraz sinirlenmeniz aletin teknik donanımını etkileyebilir. Çünkü sıradan bir insan beyni; en üstün bilgisayardan daha güçlüdür ve insan bazan farkında olmadan doğanın kendine verdiği güçleri kullanabilir."
Kaznatcheev, bulgularının düşmanın teknik donanımını felç etmek açısından ileride çok önemli sonuçlar vereceğini, ancak bunun bir silah olarak değil, savaşları engelleyecek caydırıcı bir etken olarak kullanılmasından yana olduğunu belirtiyor.
Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyuruyor: "Allah (c.c.) gafil kalpten duâ'yı kabul etmez. Sizden biriniz duâ ettiği zaman, duasında azimli ve istekli olsun." (Müslim, Zikir) Dolayısıyla duâ, beyinle ilgili ve beyinle yapılan bir ibadettir. Onun için Hz. Peygamber "Duâ ibadetin beynidir." buyurmuşlardır. (Tirmizî, Duâ, 1)

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp