Bazı Hastalıklara İyi Gelen Bitkiler

Bazı Hastalıklara İyi Gelen Bitkiler :

Bronşite iyi gelen bitkiler

Bu tür durumlarda, balgam sökıürücülüğü mukoza koruyuculukla bağdaştırılabilen ve böylece iltihaplı dokuları rahatlatabilen, genelde öksürüğe karşı kullanılan bitkiler faydalıdır.
Bunlar; öksürük otu, keten tohumu, kestane yaprağı, kekik, hatmi, meyan kökü, ıhlamur, at kuyruğu, kediotu kökü, ısırgan otu, çıban otu, sarı kantaron, ebegürneci, aynkotu kökü, adaçayı ve soğan olarak sıralanabilir. Ayrıca, okaliptüs ve adaçayı ile solunum yolu tedavisi yapılabilir.

Öksürük: Limonlu bal, zencefil ve karabiber karıştırılır.

Anadolu da ateş düşürmede: Limon, kına, sirko, aslan pençesi, karanfil çiçeği, papaıya, arpa, söğüt, akasya dalı ve çiçeği kullanılır. Söğüt ve akasya dalları çiçekleri ile beraber 15 dk kaynatılır. Suyu süzülür hastanın başı bu su ile yıkanır.

Tiroit bezesinin iyi çalışması için

Midye: Omega-3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır. İçerdiği selenyum minerali tiroid bezelerinin normal işleyişi için gereklidir. Metabolizma için çok önemli olan tiroit hormonların üretimi için yeterince iyot alınmalıdır. İyot en çok deniz-su yosunu, deniz ürünleri ve iyotlu tuzda bulunur.

Midede reflü asit veya yanma varsa 1 avuç beyaz leblebiyi, i'er tatlı kaşığı rezene tohumu ve kaya şekeriyle karıştırıp yemekten 10 dakika sonra yemek faydalıdır.

Mevsim geçişlerinde kabızlık olabilir. Özellikle pırasa, bamya, mercimek, kepek, yulaf, keten tohumu, mürdüm eriği, posalı meyve, zeytinyağı ve bolca sıcak su tüketmelidi r.

Çiğ meyveler mideye dokunuyorsa üzerlerine biraz tarçın döküp frrınla veya yine tarçınla komposto yapıp özellikle ara öğünlerde yemelidir. Metabolizmanın hızlanması için mideye dokunmuyorsa hafif acı tüketimi yaralıdır. (Sivri biber, Zencefil, Acı soğan gibi). Acı sivri biberde C-Vitamini de vardır.

Mideyi Rahatlatıcı çay Formülü:

Bir tutam sarı kantaron biraz elma kabuğu ve yarım tatlı kaşığı rezene tohumunu 2 dakika kaynatıp demlenir ve biraz esmer şeker katıp içilir.

Kalp sağlığı için nasıl beslenmeli

Özellikle mor renkli besinler, çok güçlü antioksidan yani sağlıklı dokuları ve hücreleri koruyucu maddeler içeriyor. Kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıyor. Patlıcan, böğürtlen, üzüm, kırmızı lahana ve mürdüm eriği.

Diyabete şifa veren bitkiler

Diyabet (şeker), insülirı üretimi ve/veya kullanımındaki bozukluk sonucu ortaya çıkan kronik bir hastalıktır. Kan şekeri yükselmesiyle kendini belli eder. Diyabet tedavisinde hedef, kan şekeri değerlerinin normal sınırlarda tutulmasıdır. Bunun için diyabet hastasının yemesi ve yememesi gereken besinleri çok dikkatli seçmesi gerekir. Şeker kontrol edilmediğinde kalbi, böbrekleri ve gözleri olumsuz etkiler. Doktor kontrolünde kan şekeri değerleri normal tutularak sağlıklı bir yaşam sürmek mümkündür. Bunun yanı sıra şifalı bitkilerden de yararlanılabilir.
Diyabete iyi gelen bitkiler, adaçayı yaprağı, abdest bozan otu, boyotu tohumu, böğürtlen yaprağı, ceviz yaprağı, çoban üzümü yaprağı, dulavrat otu kökü, dut (kara) yaprağı, sarımsak başı, soğan, üvez yaprağı, zeytin yaprağı olarak sayılabilir.

İştah açıcı bitkiler

Güvercin otu kökü iştah açıcıdır. Kavun, kereviz, kimyon, maydanoz ve melisa otu iştah açıcı özelliğe sahiptir. Kedi otu, mandalina, armut, turp, marul, nane, semiz otu, portakal ve çiğ maydanoz yatmadan önce yenirse uykusuzluğa iyi gelir.

Kemik erimesi

Süt: Kalsiyum, protein, B2-A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır. Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve dişleri güçlendirmek için çalışır. Bunların eksikliği kemikleri eritir.

Kanserle savaşan besinler

Yiyeceklerin hastalıkları önleme de, iyileştirme de ve genel sağlığımız üzerinde çok önemli etkileri var. Çünkü yediğimiz her şey hücrelerimizin bir parçası haline gelir. Kısacası, beslenme şeklimiz gelecekteki yaşam süremizide tayin eder. Mevsiminde yenen taze sebze ve meyveler kansere karşı koruyucudur. Bal kabağı, kereviz sapı, semizotu, taze narenciyeler, taze Hindistan cevizi, brokoli, karnabahar, kayısı, yeşil çay, dut, ahududu, böğürtlen, üzüm, enginar, havuç, sarı biber, Trabzon hurması, taze domates ve lahanadır. Taze süt ürünleri doğal yoğurt. Kabuklu pirinç, üzüm çekirdeği, dereotu, biberiye, zencefil, taze nane, haç, hurması, limon, yulaf, buğday, arı poleni, ceviz, çam fıstığı, kuşburnu, sarımsak, kırmızı soğan, taze soğan, denizlerin temiz beyaz etli balıkları, kırmızı pancar, Çin turbu, soya fasulyesi, baklagillerin kanser önleyici etkisi vardır. Kanser den koruyucu etkileri nedeniyle dere otu, mercan köşk ve biberiye et yemeklerine katılır. Bir kişi haftada 3 gün 30 ar dakika egzersi yaparsa, alkolden ve sigaradan uzak durursa meme kanserine yakalanma riski azalır. Günde 2 lt su içenlerle 1 lt su içenler arasında meme kanserine yakalanma riski %50 daha azdır. Bol su içenlerde meme kanseri riski 5 kat daha az olduğu, fazla su içenlerde kalın barsak kanseri riskinin yarıya düştüğü bildirilmektedir. . Herkes günde 2-2,5 lt su içmelidir.

Diş sağlımız için bitkilerin faydaları

Çayın içinde bulunan florür maddesi diş çürümelerini önler.

Menopoza karşı

Kalsiyum, magnezyum, çinko ve boron alınması gerekir.Bir hastalığa bağlı olmadan sperm miktarmda azalma varsa soğan, sarımsak, çinko hapları, E-Vitamini, kırmızı Ginseng, çaksır otu kökü, süt ürünleri yardımcı olur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp