Homeopati Terapisi

Homeopati Terapisi : Homeopati adı size yabancı gelebilir. Bu tedavi yöntemi “benzerin benzeri iyileştirdiği” ilkesinden yola çıkarak sağlıklı kişilerde belirli hastalıklara yol açan ilaçların o hastalıkların belirtilerinin tedavisinde kullanılmasına dayanmaktadır. 19. yüzyılda çok benimsenen bu yöntem, Alman hekim Samuel Hahnemann tarafından geliştirilmiştir. Homeopati bugün alternatif tıp olarak da adlandırılmaktadır ve hurafe olmaktan çok daha öteye geçmiş durumdadır. Avrupa’da homeopati ile ilgilenen uzmanlar tıp eğitimine çok benzer bir eğitim almak zorundadır; oldukça çok sayıda insan homeopatiden faydalanmaktadır. Tedavi kimyasal madde içermeyen bitkisel ilaçlarla ve değişik masaj yöntemleriyle yapılır.

Hastalıklar daha çok beyinsel kaynaklı olarak kabul edilir ve insanın hastalıktan kurtulması için ilk önce beynindeki hastalığa yol açan düşüncelerden kurtulması gerektiğine inanılır. Homeopati terapisinde kullanılan bitkiler çocuğunuzun rahatsızlığına ve ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenir. Birçok akut vakada güvenle kullanılabilecek olan bu bitkiler her yaşta çocuk için uygundur. Çocuk ve bebeklerde başlangıç aşamasında görülen akut hastalıklar için uygulanması gereken homeopati dozu 30C’dir. Burada gördüğünüz ‘C’, homeopati terapisinde kullanılan dozu temsil etmektedir. Daha hafif rahatsızlıklar için 6C dozu kullanılmaktadır. Başlangıçta her iki saatte bir en fazla 6C doz kullanabilirsiniz. Daha sonra bu oranı günde 3 kere tek doza indirebilirsiniz.

Bıldırcın otu (aconite): Korku, gerilim, huzursuzluk, soğuk algınlığı, sürekli yükselen ateş, ağrılı ishal durumu, kusma ve ağrıya iyi gelir.

Dağ öküzgözü (arnica): Kesikler, sıyrıklar, morluklar, yanıklar, burun kanaması, arı sokması, burkulma, eklem sorunları, kırıklar, kas ağrıları, göz iltihaplanması, ve ani şoklar için idealdir.

Bal arısı özü (apis): Arı sokması, su toplaması, kist, boğazı gıcıklayan alerjiler, ağız ve göz alerjisi, böcek sokması ve yaralara iyi gelir.

Arsenik (arsenicum): Karın ağrısı, ishal, burunda yanma hissi gibi durumlarda kullanılabilir.

Güzel avrat otu (belladonna): Ateş, kulak ağrısı, halüsinasyon, ışığa, sese ve harekete karşı hassasiyet, yanık, şişme, genizde tıkanıklık gibi durumlarda kullanılabilir.

Akasma kökü (bryonia): Kırıklar, burkulma, eklem ağrısı, ateş, nezle, grip, baş dönmesi, baş ağrısı, başta hissedilen ağırlık hissi, göğüs ağrısı, kuru balgam, susuzluk için uygundur.

Aynısafa kremi (calendula): Yanıklar, çatlaklar ve kesikler için uygundur.Kantariz (cantharis): Kesikler, yanıklar, ishal, arı sokması gibi vakalarda kullanılır.

Papatya (chamomilla): Bebeklerin diş çıkarma döneminde, uykusuzluk, kulak ağrısı, huysuzluk, gerginlik, ağrı, ağrı hassasiyeti gibi durumlarda kullanılır.

Göz otu (euphrasia): Morarmış gözler, göz iltihabı, göz ağrısı, kabızlık ve baş ağrısı için kullanılır.

Kılıç otu (hypericum): Kesikler, sıyrıklar, yaralar, dudak kesikleri, ağrı, ishal ve sindirim güçlüğü için kullanılır.

Biberiye (ledum): Kesikler, morluklar, böcek sokması, ağrı, burkulma gibi durumlarda kullanılır.

Kargabüken (nuxvom): Yolculukta görülen şikâyetler, sindirim sorunları, baş ağrısına eşlik eden baş dönmesi, doğum günü partileri gibi çocukların aşırı heyecanlanmasına yol açan bazı durumlarda çocukları yatıştırmak için kullanılır.

Fosfor (phosphorus): Elektrik çarpması, elektrik şoku, burun kanaması, baş ağrısı, larenjit ve kanamaları iyileştirmek için kullanılır.

Rüzgârgülü (pulsatilla): Sarı ve yeşil renkli kalın balgam, çocukların ağlamaklı halleri, sindirim şikâyetleri, baş ağrısı gibi durumların iyileştirilmesi için kullanılır.

Sumağı (rhus tox): Kırmızı, şişmiş ve kaşıntılı yaralar, isilik ve pişik, kas yırtılması, eklem şişmesi, eklem ağrısı, kramp, kas gerginliği, hareketle iyileşebilen artrit ya da romatizma ağrısı için kullanılır.

Silis (silica): Migren, soğuk algınlığı, enfeksiyon, cilt lekesi için kullanılır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp