Kokulu Menekşe (viola Odorata) Nedir?

Kokulu Menekşe (viola Odorata) Nedir? : İngl. Violet - Alm. Wohlrichendes Veilchen - Fr. Violette Drog adı: Violae odoratae herba / tüm bitki (kök hariç)Tentür: Viola odorata D3 ve D6Toplama/kurutma: Çiçekli bitki mart-nisan döneminde toprağa yakın bölümünden kesilir, gölge ve havadar bir yerde kurutulur, ince kıyılır ve hava almayan kaplarda saklanır.Bileşim: Saponinler, acı maddeler, salisilasitmetilester, alkaloitler, eterli uçucu yağ ve kan basıncını düşürdüğü söylenen Odoratin.Standart Preparatlar: Jsephca, PflUerplex Phytolacca ...
Etkileri: Balgam söktürücü, kan temizleyici, iltihap giderici, idrar söktürücü, tümör gelişimini önleyici.Kullanım alanları: Kokulu menekşe geleneksel bir öksürük ilacıdır ve özellikle bronşite karşı kullanılır. Balgam söktürücü özelliği vardır. Üst solunum yolları hastalıkları ve egzama türü deri hastalıkları, uzun süreli romatizma tedavileri ve idrar yolları iltihabı, kullanım alanlarıdır. Bitki idrar söktürücü etkisi sayesinde kan temizleyici olarak da kullanılır. Kanser tümörlerinin gelişimlerini önlediği söylenir; bence, tüm bedenin güçlendirilmesi yoluyla uygulanan kanser tedavilerinde kullanılabilir.Kullanım biçimleri: Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış menekşe bitkisi, orta boy bir su bardağı dolusu soğuk suya eklenir, hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır ve 5 dakika demlendirildikten sonra süzülür.
Günde 2-3 bardak sıcak çay (öksürüğe karşı balla tatlandırılarak) yudumlanarak içilir. Bitki çayı, deri hastalıklarında, dıştan kompres ve yıkama biçiminde de kullanılabilir.Tentür: Viola odorata taze bitkiden elde edilir. Kulak ağrısı, romatiz- mal eklem hastalıkları, astım ve boğmaca ve deri hastalıklarına karşı kullanılır. D3 veya D6 genellikle önerilen seyreltilerdir. Günde pek çok kere, 10-15 damla, yarım yemek kaşığı ılık suya eklenerek alınır.Uyarı: Kokulu menekşenin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp