Kibrit Otu

KİBRİT OTU AÇIKLAMA 1

Kullanıldığı Yerler

Dahilen: İdrar artırıcı, yatıştırıcı, romatizma ağrılarını dindirici, gut ve romatizma ağrılarında (mafsallarda form değişmeleri oluşmaya başlamışsa bile) kronik basurlularda ve kansızlık çekenlere.

Böbrek kumu ve böbrek ağrılarında, husye ağrıları veya husye sertleşmesi ile tenasül uzvu hastalıklarında, karaciğer iltihaplanması ve karaciğer dokularındaki şişlikler için, karaciğer sirozunda, karaciğer kanseri ve kötü karakterli şişlikler için birebirdir. Karaciğerin bütün hastalıklarında faydalıdır.

İdrar tutukluğunda, yüksek tansiyonda, mesane kramplarında, böbrek ve safra kesesi taşlarının düşürülmesinde faydalıdır.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir. Siroz veya kötü karakterli karaciğer hastalıklarında da faydalıdır. Günde 2 bardak içilir.

Haricen: Baldır kramplarında bitki lapa halinde sarılır, haşlanan suyu ile masaj yapılır. Bitki toz haline getirilir, açık yaralara serpilirse derhal kapatır.


KİBRİT OTU AÇIKLAMA 2

(Çam otu, kurtayağı)

Etkileri

• Kanama durdurucu

* Yara iyileştirici

• Avrupalılar gibi Amerikan yerlileri de kibrit otu sporlarını burun kanamaları ve yaralardan meydana gelen kanamaIarı durdurucu toz olarak kullanmışlardır.

• Toz değişik yaralanmalarda hasar gören dokulardan açığa çıkan sıvıları emmek için de kullanılmıştır.

* Bir zamanlar bu toz haplar bir arada paketlendiklerinde birbirlerine yapışmasınlar diye kullanılmıştır.

Uyarı: Bitkinin kendisi zehirlidir, ama sporlar değildir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp